CONTENT XL-POTLOOD #48: Lylian Kamphuis - Comma Vastgoed

Amersfoort, woensdag 6 juli 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Lylian Kamphuis van Comma Vastgoed.

Terwijl wij druk bezig zijn om de laatste hand te leggen aan onze nieuwe website, ontving ik het potlood van Mark van der Last van AV AT LAST. Dank je wel Mark!

Sinds 1 februari dit jaar ben ik onderdeel geworden van het team van Comma Vastgoed. Comma Vastgoed staat in de regio bekend als dé makelaar in bedrijfs onroerend goed, maar al langer bestond het plan om haar specialiteiten uit te breiden. Ons team gaat nu ook de woningmarkt bedienen en met mijn nodige ervaring als woningmakelaar is dit een hele mooie kans en natuurlijk super leuk! De nieuwe website is inmiddels ook klaar, we kunnen echt van start!

Dagelijks krijgen wij de vraag hoe het met de vastgoedmarkt gaat. Kloppen de berichtgevingen die we allemaal horen? Moeten we ons zorgen maken? Wij maken gelukkig nog steeds hele mooie deals en al die veranderingen zijn wij als kansen. Zowel de bedrijfsmakelaardij als woningmakelaardij staat niet stil, de vraag is en blijft groot. Wij maken ons geen zorgen hoor, dat de markt wat veranderd klopt, maar naar ons idee is dit helemaal niet slecht en zeker geen reden tot paniek!

De vraag die mensen mij het meeste stellen is toch wel: ‘Gaan de huizenprijzen nog dalen?’ Helaas kunnen wij ook niet in een glazen bol kijken, was het maar zo’n feest! De rente is nog steeds historisch laag, ondanks dat deze nu wel aan het stijgen is. De leencapaciteit zal hierdoor afnemen en in combinatie met de hoge prijzen sluiten de woonwensen dan niet meer aan het bij het budget. Dat is met deze prijzen trouwens niet zo gek. We zien dan ook dat het wat rustiger wordt op de markt. Mensen zijn kritischer en realistischer. Het tekort aan woningen is nog lang niet opgelost, maar er zijn nog steeds hele mooie transactie.

Dat wij aardig ons mannetje kunnen staan werd duidelijk toen de wereld op zijn kop stond Corona. De mentaliteit van de mens is door de laatste jaren veranderd. In de crisis in 2009 hield men direct zijn hand op de knip, maar onze ondernemers zijn energiek en houden van aanpakken. Dit heeft een positieve uitwerking, er is binnen het bedrijfs onroerend goed namelijk geen negatieve verandering merkbaar. Ditzelfde fenomeen lijkt zich voort te zetten in de woningmakelaardij, al is men daar wel wat voorzichtiger en meer afwachtend. We stoppen niet met wonen omdat de omstandigheden veranderen. We moeten zoeken naar oplossingen! In de huidige situatie is de vraag nog groter dan het aanbod, dus lekker blijven kopen, verkopen, huren en aanhuren dus!

Er kunnen altijd factoren aanwezig zijn die ervoor zorgen dat de prijzen blijven stijgen, maar ook factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat we een prijsdaling krijgen. Wij hebben nog geen slapeloze nachten en blijven vrolijk doorgaan met wat we doen: makelen! Mocht je inmiddels benieuwd zijn geworden naar wat wij allemaal doen, neem dan even een kijkje op onze prachtige nieuwe website https://commavastgoed.nl/! Het potlood geef ik graag door aan een hele inspirerende ondernemer; Peter de Gruyl van The Driven Club!

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #48: Lylian Kamphuis - Comma Vastgoed

Makelaardij