CONTENT XL-POTLOOD #47: Mark van der Last - AV AT LAST

Amersfoort, woensdag 29 juni 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Mark van der Last van AV AT LAST.

Middenin een paar hectische weken waarin ik me al een duizendpoot voel, kan eventjes een item schrijven voor Content Amersfoort er ook nog prima bij haha.

15 jaar geleden ben ik begonnen als zzp’er in het mooie vak van audiovisuele installaties. Ik dacht, dit kan beter, en zo ben ik in 2015 volwaardig voor mezelf begonnen met AV AT LAST. Mijn krachten als installatiemonteur heb ik gebundeld met de opgedane kennis uit de audiovisuele wereld. Zo kan ik mijn klanten een mooie oplossing bieden en ze bovenal ontzorgen van het werken met deze technieken.

Mijn passie voor techniek.
Veel mensen hebben niets met techniek. Dat LCD scherm moet toch gewoon werken en dan ook nog die kabels aansluiten vanaf de laptop...  welke moet nou waar? Waar is de afstandsbediening? Het is allemaal teveel gedoe. Het is mijn drive om de bediening van deze techniek zo eenvoudig mogelijk te maken en tegelijk een mooie uitstraling mee te geven. Klanten kan ik laten zien én ervaren dat techniek zoveel meer is dan alleen techniek en dat het je ook kan helpen om je bedrijfsproces te vereenvoudigen. Vandaag neem ik jullie dan ook graag mee in de beleving die er mogelijk is met audiovisuele middelen.

Tip 1! ‘Meer interactie’
Tijdens een presentatie of een brainstormsessie kan het soms lastig zijn om de aandacht van de aanwezigen te houden. Een touchscreen kan je hierbij helpen, je combineert hierbij al het goede van een LCD scherm met een interactief board. Je kunt eenvoudig presenteren en tegelijk zorgen voor meer betrokkenheid en interactie. Hoe dat werkt? Zonder moeite en met maar één vinger start je zo een video op YouTube, open je een app, surf je over het internet of vul je heel makkelijk een spreadsheet in.  Een touchscreen betekent interactie, dynamiek, aandacht en beleving. Onmisbaar voor trainingen en brainstormsessies, het maakt het allemaal net even wat leuker!

Tip 2! ‘Bediening vereenvoudigen’
De bediening in een vergaderruimte kan voor veel stress zorgen en dat vind niemand fijn. Maar hoe kunnen we dan een stressvrije bediening creëren? Dit begint al bij het betreden van de vergaderruimte. Zodra je binnenkomt gaat het presentatiescherm automatisch een. Een geïntegreerde nabijheidssensor zal hiervoor zorgen. Het eeuwig moeten zoeken naar die afstandsbediening, want die ligt nooit op de goede of vaste plek, is hiermee al verleden tijd.
Dan het navigeren naar je gewenste bestemming. Dit kan allemaal door functietoetsen die altijd zichtbaar zijn aan de rand van het presentatiescherm. Dit werkt makkelijk en snel. En al die ingewikkelde kabels, snoertjes, stekkerdozen leveren ook altijd een hoop stress op. Niet meer nodig door bijvoorbeeld het gebruik van een Barco ClickShare. Hiermee prestenteer je gewoon draadloos! Heerlijk toch?

Tip 3! ‘Muziek maakt werken leuker’
Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat het luisteren van muziek op de werkvloer een positief effect kan hebben. Het zorgt namelijk voor een beter humeur en daardoor voor meer plezier in je werk. Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek ons gelukkiger maakt dankzij de dopamine die vrij komt in onze hersenen. Deze stof is verantwoordelijk voor ons geluksgevoel. Mensen die tijdens hun werk naar muziek luisteren zijn over het algemeen effectiever met hun werk bezig en stimuleert het de creativiteit. Als je ten slotte vrolijk bent, werk je ook productiever. Door middel van het aanleggen van een muziekinstallatie kun je de muziek centraal regelen of zelfs per kantoor of aparte bedrijfsruimtes. Zo hoef je nooit meer overal een apart radiootje neer te zetten of aan te sluiten.

Ben jij ook op zoek naar beleving op de werkvloer of naar het vereenvoudigen van de techniek voor jouw bedrijf? Ik vertel je heel graag meer! Naast de 3 genoemde tips is er namelijk nog zoveel meer mogelijk! Wellicht zal techniek nooit een passie worden van iedereen, maar samen kunnen we wel tot een mooie passende oplossing komen!

Bij deze geef ik het potlood graag door aan mede ondernemer Lylian Kamphuis van Comma Vastgoed.

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #47: Mark van der Last - AV AT LAST

Zakelijke Dienstverlening