CONTENT XL-POTLOOD #42: Paul de Gruyl - Filmmaker en Certified Drone Operator.

Amersfoort, woensdag 25 mei 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Paul de Gruyl van Paul de Gruyl filmmaker en Certified Drone Operator.

Als eerste wil ik Jelte bedanken voor het doorgeven van het XL-potlood en hem onwijs feliciteren met het toffe evenement bij Pathe Amersfoort. Ik ben dankbaar dat ik een mooie bijdrage heb kunnen leveren in de vorm van een mini docu. Deze heb ik met ontzettend veel trots en energie mogen maken.

Net zoals alle andere ondernemers ben ik ergens begonnen. Na een lang schooltraject van vmbo-voertuigentechniek, 4 jaar MBO Multimedia design en 4 jaar HBO Communicatie en mediadesign begon ik mijn echte filmreis in oktober 2015 bij een mediabureau in Zwolle. Hier ging ik als cameraman en video editor aan de slag. Uiteraard begon mijn passie voor het filmvak al eerder tijdens mijn schoolperiode en in die tijd kocht ik ook mijn eerste drone.

Na veel wikken en wegen besloot ik na 3,5 jaar, met een andere visie, mijn vaste contract op te zeggen. Het was tijd om voor mijzelf te starten. Ik moet eerlijk zeggen, dat was eng… er waren meerdere, maar vooral 1 iemand die mij hierin motiveerde, inspireerde en al jaren zei dat ik dit kon. Dat was mijn eigen broertje Peter de Gruyl, die op dit moment hard aan de weg timmert met zijn bedrijf The Driven Club. Zonder zijn motiverende gesprekken had ik dit niet gedaan. Hij zei altijd: ‘Pallie, jij kan zoveel meer dan je denkt. Je maakt supermooie dingen waar je anderen blij mee kan maken.’

In januari 2019 begon ik met kleine filmprojecten waar ik als ondernemer veel van leerde, want nu was ik echt op mijzelf aangewezen. Al in de eerste maanden leerde ik veel mensen kennen en werkte ik voor verschillende bedrijven. Uiteraard liep ik ook wel eens tegen de muur (nu nog steeds), wat ik vooral als leermoment zag. Ik probeer altijd het positieve uit dit soort momenten te halen om beter te worden. Daarnaast had ik een aantal doelen gesteld, waaronder het reizen en het filmen in het buitenland. Als ik kijk waar ik in januari 2019 stond en waar ik nu sta, dan had ik toen niet durven dromen op hoeveel plekken ik nu al zou zijn geweest. Van vele prachtige plekken binnen Europa en als kers op de taart het filmen van de legendarische Formule 1 race in Abu Dhabi waar Max Verstappen wereldkampioen werd. En ik als F1 fan, met een camera in mijn hand, was daar natuurlijk helemaal in mijn element.

Wat ik vooral in de afgelopen jaren heb geleerd en wat ik aan iedereen wil meegeven is het volgende: dat naast de kwaliteit van je producten, het contact met je klanten en de samenwerkingen die je hebt ontzettend belangrijk zijn. Niet alleen maar komen opdagen om een product te leveren en vervolgens weer huiswaarts te gaan. Maar je juist betrekken tot het bedrijf en de mensen waar je mee samenwerkt. Oprechte interesse tonen en ook in mindere tijden er voor ze zijn. Geld verdienen is natuurlijk belangrijk, want ook ik wil graag elke ochtend mijn brood kunnen smeren en leuke dingen kunnen doen. Maar niet alles draait altijd om zoveel mogelijk geld verdienen. Nu wil ik niet zeggen dat je voor alles maar je prijzen moet verlagen of voor bijna niks moet werken, maar meebewegen is belangrijk. Natuurlijk heb ik ook een bepaalde kwaliteitsstandaard met een bepaalde waarde. Denk mee met je klant en onderhoud deze relatie. Want ik weet zeker dat je het op een ander moment weer terugkrijgt.

Ik ben dankbaar voor alle samenwerkingen en klanten waarvoor ik mag werken. Er zit nog veel in de pijpleiding en daar kijk ik naar uit.

Met deze afsluitende woorden wil ik het XL-potlood overdragen aan Paul Naus van Amfors.

Groetjes,
Paul de Gruyl – PDG Films
www.pauldegruyl.nl

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #42: Paul de Gruyl - Filmmaker en Certified Drone Operator.

Zakelijke Dienstverlening