CONTENT XL-POTLOOD #38: Alex van Klooster - Boks Academie Amersfoort

Amersfoort, woensdag 27 april 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Alex van Klooster van Boks Academie Amersfoort.

‘De’ Boksschool van Amersfoort en omstreken
De Boksacademie onderscheidt zich door een gericht aanbod voor bijzondere doelgroepen. Dit betreft bijvoorbeeld mensen met de ziekte van Parkinson, kwetsbare jongvolwassenen en kinderen die leven met ASS (Autisme Spectrum Stoornissen). Verder geven wij weerbaarheidstrainingen aan de groepen 7 en 8 van Amersfoortse basisscholen ter voorbereiding op het middelbare schoolleven en ondersteunen we middels de bokssport middelbare scholieren om voor zichzelf te ontdekken hoe om te gaan met (puber)gevoelens en emoties. De bokssport blijkt voor al deze doelgroepen zeer geschikt als middel om weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten…
Daarnaast kun je uiteraard kun je bij ons ook terecht als recreatieve (boks)sporter, hebben wij een team van wedstrijdboksers, uitgebreide clinics in groepsverband of een personal training.

Gerichte aanpak voor diverse groepen
Trainingen voor kwetsbare jongvolwassen vinden plaats onder de naam Out of the Box. Deze jongeren hebben problemen op meerdere leefgebieden. Door hierbij sport in te zetten als middel en niet als doel proberen we de deelnemers te motiveren en te stimuleren om hun leven anders aan te pakken en in te richten. We werken hierbij samen met de gemeente, zorgverleners en zorginstellingen. Alle ketenpartners dragen een steentje bij aan de kwaliteit van leven voor deze groep inwoners van onze stad.

Er is inmiddels de Stichting Out of the Box opgericht onder het bezielende voorzitterschap van Nico Overvest. Deze Stichting zorgt voor gesprekken tussen zorg, subsidie partners, fondsen en het bedrijfsleven die hieraan willen bijdragen. Er wordt hard gewerkt om voldoende middelen te vinden om het project/traject Out of the Box langjarig voort te kunnen zetten.

Uit onderzoek blijkt dat sport in geval van de ziekte van Parkinson helpt om het proces van verergering te vertragen. Sporters met de ziekte van Parkinson leren op de boksacademie letterlijk om zich staande te houden. Het ‘onder elkaar zijn’ met mensen die met vergelijkbare klachten en opgaven te doen hebben blijkt als zeer plezierig te worden ervaren. Vanuit de Boksacademie is voor bokstrainers een landelijk scholingsprogramma opgezet opdat ook elders mensen met Parkinson van dit aanbod kunnen profiteren. Bij dit scholingsprogramma wordt onder meer samengewerkt met neurologen en parkinsonverpleegkundigen.

Voor bedrijven en ondernemers ‘Business Boksen’
Behaalt jouw bedrijf wel eens een gouden medaille?
Mijn doel is niet voor niets om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze fantastische sport. Het versterkt niet alleen je fysieke gezondheid, ook je mentale gezondheid gaat erop vooruit. Dat een bokstraining een complete workout is, ervaar ik al jaren.

Bij Boks Academie Amersfoort kun je niet alleen terecht voor individuele lessen en groepslessen, ook bedrijven laten wij graag kennismaken met deze topsport! In het bedrijfsleven wordt er van medewerkers verwacht dat zij een topprestatie neerzetten. Hier levert boksen een perfecte bijdrage in. Het helpt bedrijven hun doelen te bereiken en die gewilde gouden medaille binnen te slepen!

Een bokstraining, structureel óf eenmalig, maakt het mogelijk dat medewerkers nog beter leren samenwerken, zich verbonden voelen met elkaar en ook de onderlinge communicatie wordt verbeterd. Laat jij jezelf en je team ook eens kennismaken met deze fijne en intensieve sport?

Business Boksen op je Bucketlist?
Ieder jaar organiseren we een Business Boksevent voor ondernemers, zowel mannen als vrouwen doen hieraan mee in de vorm van een Gala avond voor het lokale goede doel. Heb jij op je Bucketlist staan dat je altijd al een keer een bokswedstrijd wilt meemaken? Dat kan! Neem contact met ons op via info@deboksacademie.nl of bel 0683715957

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #38: Alex van Klooster - Boks Academie Amersfoort

Sport