CONTENT XL-POTLOOD #33: Marco Hogenkamp - Autotaalglas Amersfoort

Amersfoort, woensdag 23 maart 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Marco Hogenkamp van Autotaalglas Amersfoort.

Gerard Spoor, bedankt voor het potlood en ik kan je alvast vertellen dat we hem nog even op Calveen houden!

Iets schrijven over je bedrijf of iets wat je bezighoudt of iets inspirerends. Wat ons bezighoudt, daar heeft Gerard vorige week al over geschreven en helaas moeten we vaststellen dat de oorlog in Oekraïne nog in alle hevigheid voortduurt. De gevolgen zijn niet te bevatten en te overzien. Ik hoop maar dat deze oorlog zo snel mogelijk aan de onderhandelingstafel wordt beëindigd.

Over mijn bedrijfsvoering wil ik wel iets schrijven en hopelijk is dat gelijk een inspiratie voor wie daar voor open staat. Wij zijn maar een redelijk klein bedrijf met grote prestaties. En daar ben ik trots op. We werken met een klein team en iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht. En dat zijn tevreden klanten. Zoveel mogelijk tevreden klanten natuurlijk.

Ik ben van mening dat als ik zorg voor tevreden personeel dat dat een positieve invloed heeft op de resultaten: meer tevreden klanten, minder ziekteverzuim en een fijne werksfeer waar we voor elkaar iets over hebben.

Ik sta positief in het leven zowel privé als zakelijk, ik ben echt geen Emile Ratelband of psycholoog. Maar ik heb me wel eens iets verdiept in het positieve en als je het niet overdrijft maakt dat alles een stuk makkelijker en aangenamer. En over het algemeen zijn positieve mensen succesvoller en leven langer dan negatieve mensen. Bij mij is het glas half vol in plaats van half leeg. En zoals Johan Cruijff zei : 'Je moet schieten anders kun je niet scoren.'

Natuurlijk gebeurt er ook wel eens wat waardoor je even niet positief kunt zijn, dat moet je dan verwerken en een plaats geven. Dat hoort ook bij het leven en ondernemen. Maar als wij ondernemers in Amersfoort en omgeving op een positieve manier blijven samenwerken geloof ik er in dat we nog heel lang succesvol mogen en kunnen ondernemen. Hopelijk zien we elkaar snel weer op een gezellige bijeenkomst nu dat ook weer mag.

Graag geef ik het potlood door aan Neeke Bakker van Pijlman Kantoormeubelen!
Ik wens voor iedereen een goede gezondheid en succes.'

Marco Hogenkamp - Autotaalglas Amersfoort

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #33: Marco Hogenkamp - Autotaalglas Amersfoort

Automotive