CONTENT XL-POTLOOD #25: ERNST STIKVOORT - MASSAGEPRAKTIJK ERNST

Amersfoort, woensdag 26 januari 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Ernst Stikvoort van Massagepraktijk Ernst!

‘Allereerst Deniece Caffee van DC Reiniging, dank je wel voor het doorgeven van het potlood. 

Even voorstellen, mijn naam is Ernst Stikvoort en ik ben een zelfstandig werkende sportmasseur. Al diverse jaren sta ik dagelijks aan de massagetafel voor het geven van verschillende soorten massage aan de individuele klant en sinds vier jaar ook voor bedrijfsmassages. Inmiddels kom ik bij vijf bedrijven over de vloer. Dit doe ik overigens niet alleen, anders wordt de werkweek wel erg lang. Er werken met mij nog drie collega masseurs uit naam van Massagepraktijk Ernst bij de verschillende bedrijven. De combinatie van het werken in mijn eigen praktijk en bij de bedrijven maakt het werk afwisselend en dynamisch. Door het geven van bedrijfsmassages op locatie is het bereik van mijn massages geven veel groter, ook werkt het inspirerend dat ik niet de hele week in dezelfde ruimte sta te masseren.


Op mijn website begin ik met de zin “We leiden een druk en stressvol leven en vergeten daardoor vaak te luisteren naar ons lichaam. En dat terwijl ons lichaam juist aan de basis moet staan van geluk en succes”. Nu met corona nog in onze maatschappij is het luisteren naar je lichaam nog veel belangrijker. Iedereen heeft ondertussen wel te maken met het regelen van opvang voor de kinderen, het verplichte thuiswerken, weer de planning moeten aanpassen of schakelen naar een andere invulling van je sociale leven of werk. Misschien heb je te maken met de hectiek rondom de beroepen waar te weinig personeel beschikbaar is, word je weer gebeld of gevraagd om extra te komen werken of is er juist stress doordat je bedrijf dicht is vanwege de maatregelen. 

Stress kan zich op veel plekken gaan nestelen in je lichaam. Dit is vooral merkbaar in je nek, rug en schouders. Als je niet op tijd er iets mee doet, blijft de spanning aanwezig en wordt de kans groter dat er misschien wel structurele klachten door komen. Daarom is het belangrijk om niet te wachten totdat je klachten hebt, maar preventief te investeren in jezelf en daardoor in je eigen gezondheid. 


Gelukkig merk ik positieve ontwikkelingen op het werkvlak. Er zijn steeds meer bedrijven die goed voor hun personeel (gaan) zorgen. Er wordt onder andere meegekeken naar de (thuis)werkplek, geïnvesteerd in goed meubilair, sport op de werkvloer of door het starten van maandelijkse bedrijfsmassages. Op deze manier wordt er preventief gewerkt aan het terugdringen van klachten en heeft het daardoor ook invloed op het ziekteverzuim. Dit is een goede ontwikkeling. Nog leuk om op te merken is dat de bedrijfsmassages die we geven, geen stoelmassages zijn, maar plaatsvinden op de massagetafel. Bedrijven kiezen hier bewust voor omdat er direct op de huid gemasseerd wordt en het effect op het lichaam daardoor groter is. De combinatie van een goede werkhouding, blijven bewegen en een massage is het recept voor jouw vitaliteit. 

In de toekomst zie ik de aanvragen voor bedrijfsmassages groeien, want bedrijven zien de noodzaak en het effect ervan op het personeel. En zeg eens eerlijk… wie wil er nou geen massage onder werktijd?  Geïnteresseerd geworden? Neem vrijblijvend contact met mij op. 


Ik geef het Content XL potlood graag door aan Lucas Ouwerkerk van Acceller uit Amersfoort.'

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #25: ERNST STIKVOORT - MASSAGEPRAKTIJK ERNST

Zakelijke Dienstverlening
Sport