CONTENT XL-POTLOOD #18: ROLF VAN AS - DE DRIE PANDJES

Amersfoort, dinsdag 16 november 2021

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Rolf van As van De Drie Pandjes & Minimedics!

Met trots kijk ik terug op bijna 34 jaar ondernemerschap in het hartje van onze mooie stad Amersfoort. Het is eigenlijk best bijzonder dat met name een horeca ondernemer zo lang op dezelfde “stek” blijft zitten. Op de eerste plaats is het ondernemen niet zomaar ontstaan. Het wordt je niet in de schoot geworpen namelijk. Nee, het is voortgekomen door optimale inzet, gewoon omdat je het enorm leuk vond om in de gastvrijheidssector te werken.

'Als je iets erg leuk vindt, is het vaak zo dat je excelleert in hetgeen je doet.'

Dit overkwam mij ook. Terwijl ik mijn studie MTS Werktuigbouwkunde en vervolgens de Auto Technische School aan het afronden was heb ik erg veel in de horeca gewerkt. Ik viel op door mijn inzet, enthousiasme en het feit dat ik altijd beschikbaar was. Voor deze inzet ben ik uiteindelijk ook beloond. In 1988 kon ik In den Kleinen Hap overnemen. In 2000 kocht ik de snackbar naast mij en verbouwde het tot Happerij & Tapperij. Kort erna in 2002, kwam In den Grooten Slock te koop. En ja, 1 en 1 is 3 zeg maar. Een uitgelezen kans om mijn imperium compleet te hebben en een zeer efficiënte werkwijze te kunnen toepassen.

We zijn nu bijna 20 jaar verder na de laatste aankoop en het einde van mijn aanwezigheid als ondernemer bij De Drie Pandjes nadert. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een overname die eind dit jaar (als alles goed verloopt met de Corona beperkingen) plaats gaat vinden. Een nieuwe ondernemer die met nieuwe energie gaat voor een 2.0 van de huidige bedrijven. Goed voor ons team, goed voor de gasten en uiteindelijk goed voor de nieuwe ondernemer.

Door de jaren heen heb ik altijd naast mijn horeca bedrijven andere bedrijven opgestart. Evenementen en Organisatiebureau Feest & Zo is 14 jaar lang tot een respectvolle event brand neergezet. Na de verkoop ( 2015) is daarna Ontdekjestad.nl in de markt gezet en dit bedrijf wordt door mijn vrouw Margriet nog steeds met veel enthousiasme gerund. Hier bieden we arrangementen voor (meestal zakelijke) groepen aan. Een bijzondere invulling om met elkaar in combinatie met een vergadering, toch een stukje ontspanning met elkaar te hebben. Inmiddels al met uitbreiding naar diverse andere steden.

Zo'n 10 jaar geleden heb ik MiniTissue.nl toevallig naar me toe kunnen halen. Op vakantie in Griekenland kwam ik dit product tegen en dacht: Dit kennen we niet in NL. Na veel zoeken en contacten in China (niets gaat vanzelf tenslotte) verkreeg ik de exclusieve rechten voor de Benelux. Inmiddels heb ik veel restaurants als vaste klanten, die dit product afnemen, tot aan 3 sterren niveau aan toe.

Met de komst van Corona ben ik direct een bedrijf gestart om persoonlijke beschermingsmiddelen te verkopen aan zorginstellingen en ziekenhuizen. Minimedics.nl. Maar er is meer... Nu ik langzaam De Drie Pandjes achter me laat, doemen er gelijk weer mogelijkheden op. Noem het toevallig, maar er ontstaan gelijk weer nieuwe kansen.
Ik ben gevraagd om voor een Chinees bedrijf distributeur EU te worden voor apparatuur die de lucht zuivert in gebouwen en woningen tot bijna 100 %. Ik geloof dat dit de toekomst is. Alleen al scholen en overheidsgebouwen, maar ook vaak kantoren zijn er belabberd aan toe als het gaat om schone lucht. Alleen al op ziekteverzuim terugdringen verdien je de investering al snel terug . Bij kantoorgebouwen kan je de ingeblazen koude airco lucht geheel zuiveren.

Ik heb niet het idee dat ik nu eens lekker 2-3 maanden “op mijn kont” kan gaan zitten. Er is werk aan de winkel! Iedereen heeft recht op schone lucht tenslotte, thuis en op het werk.

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #18: ROLF VAN AS - DE DRIE PANDJES

Fun & Entertainment