Content Visits #7 Marco en Karin Nijtmans – Nijtmans Patisserie & Chocolaterie

Amersfoort, maandag 3 oktober 2022

Content Visits: hét wekelijkse item van Content Amersfoort waarin we mooie ondernemers bezoeken die dagelijks hun ondernemende activiteiten tonen. Want onze Keistad herbergt vele mooie ondernemersverhalen, en die content zoeken wij graag op!

Editie 7 is van Content Visits is een smaakvolle. Het in Amersfoort en omstreken zeer geliefde ondernemers duo Marco en Karin Nijtmans staat op de agenda. Het is alweer bijna 8 jaar geleden dat zij samen de deuren opende van Nijtmans Patisserie & Chocolaterie. ‘We zijn met z’n tweeën dit avontuur aangegaan. Als je ons vandaag de dag vraagt waar we écht bere trots op zijn, dan is mijn antwoord dat we zo’n waanzinnig goed team hebben opgebouwd. Een team dat bestaat uit 12 toppers: van een parttime bezorger en twee zaterdag medewerkers tot fulltime vaste krachten. Er staat anno 2022 een écht Nijtmans team!’

Bij Nijtmans Patisserie & Chocolaterie vind je de heerlijkste gebakjes en taarten, ambachtelijk bereid met het lekkerste fruit, noten, room en chocolade. En alles van enkel de beste kwaliteit.

Karin: ‘Marco zegt het perfect. We hebben echt een heel mooi team om ons heen en ik wil daar ook nog iets aan toevoegen: wij twee zijn eventueel misbaar. Als we een dagje weg zijn – of twee – dan draait het gewoon door. Volgens dezelfde kwaliteit. Zodoende kunnen wij ook aan het bedrijf werken. Ondernemen, zeg maar. Dat vind ik zelf écht ondernemerschap. Nijtmans draait ook door als wij ergens inspiratie opdoen.’

'Als wij een dagje weg zijn draait Nijtmans door volgens dezelfde kwaliteit’

Als de deur aan de Arnhemseweg 123 open zwaait komt niet enkel de geur van vers gebak ons tegemoet, het is ook de vrolijke glimlach van twee vriendelijke collega’s van het ondernemende duo: ‘U bent van Content zeker? Kom maar mee!’ We mogen om de heerlijk vol met gebak gevulde vitrine heen lopen – en de trap naar boven nemen.  Daar treffen we zowel Karin (34) als Marco (41). Laatstgenoemde is net bezig met het dippen van chocolaatjes in hagelslag. ‘Kom maar binnen hoor, dan maak ik dit even af. Koffie?’

24/7 sparringspartner
We hebben zoals gezegd te maken met een ondernemend duo dat zowel zakelijk als privé samen is. De welbekende vraag is dan ook snel gesteld: hoe gaat dat zo goed samen? ‘Dat we zo samen in de productie staan is niet elke dag hoor. Wel kom ik vaak even langs om stiekem een chocolaatje mee te pakken, haha. Nee, zonder gekheid: Marco en ik vullen elkaar perfect aan. We hebben ieder onze eigen rol. Marco is wat mij betreft de creatieve kunstenaar. Hij is geobsedeerd door kwaliteit en het verbaasd mij nog steeds soms hoe ver hij gaat om perfectie in onze producten te leggen. Ik ben meer daaromheen actief: het zakelijke gedeelte. Ik denk commercieel omdat ik geen achtergrond als bakker heb. Van even in de winkel helpen tot aan het contact met de relaties buiten: ik hou ervan. Zo kom ik net bij Walrick Halewijn vandaan van De Observant. Daar krijg ik energie van.’

Marco: ‘Dit hier, wat ik nu aan het doen ben, dat is mijn passie. Al van kinds af aan. Laat mij maar heerlijk hier in de geur van verse lekkernijen staan. Zorgen dat de kwaliteit op en top is en blijft.’

Karin: ‘Maar we snappen de vraag wel hoor. Die wordt ons vaak gesteld: ‘hoe in hemelsnaam kun je dan privé en zaken gescheiden houden?’ vragen ze dan. Nou, eerlijk gezegd: wij kunnen ons geen leven meer voorstellen dat het niet door elkaar heen loopt. Dit is ons leven en het is juist fijn dat je 24/7 een sparringspartner hebt. Daarbij zeg ik wel: als we eenmaal klaar zijn met werk, of bijvoorbeeld met vakantie: dan is het ook écht vakantie. Mijn laptop gaat niet open, we zijn er voor de kids en genieten van elkaar.’

Spannend project
Marco is klaar met dippen en nu gaan we écht aan de koffie. We verplaatsen ons naar een andere kamer waar heerlijk vers gevulde speculaas op tafel staat. ‘Ja, het is hier wel oppassen hoor. Soms heb je niet in de gaten wat er einde dag tussendoor naar binnen is gewerkt. Ik sport veel, laten we het daarop houden waardoor ik in conditie blijf, haha!’

Voor Marco en Karin begon dit avontuur op 15 februari 2014. Samen hebben ze twee kids: Roan (13) en Madelief (10). We komen op een goed moment, want na bijna acht jaar hard werken komt er een mooie nieuwe fase aan: ‘We kunnen nog niet veel vertellen, helaas, maar we staan voor een prachtig mooi nieuw project. Ook een spannend project, maar daar lopen we niet voor weg. Acht jaar geleden begon het hier voor ons simpelweg met doen. Ondernemen, passie voor je product en gewoon keihard werken. Die manier van ondernemen hebben we nog steeds en met het aanstaande nieuwe avontuur blijft dat de basis. Dan komt het altijd goed!’

Karin: ‘We balen ervan dat we nog niets mogen zeggen maar het gaat zo ongelofelijk mooi worden. Echt een next step voor Nijtmans. Zal ik één klein tipje van de sluier oplichten: we gaan een stukje Parijs naar Amersfoort halen… Meer kan ik echt niet zeggen, haha!’

‘Echt een spannende nieuwe fase voor Nijtmans gaan we tegemoet. We gaan een stukje Parijs naar Amersfoort halen…’

Naar de ondernemende toekomst hoeven we dus niet meer te vragen. Laten we dan wat meer focussen op het nu: waarvoor kunnen ondernemers terecht bij Nijtmans? ‘Particulieren zijn hier gedurende openingstijden welkom voor gebak, bonbons en andere lekkernijen. Je hoort vaak van klanten: ‘Hier worden ambachtelijke producten nog écht met liefde gemaakt’. Dat vinden we dan zo’n groot compliment want dat is ook zo! We gaan voor de beste kwaliteit, smaak en gastvriendelijkheid. Ook gaan we elke dag opnieuw voor de mooiste creaties. Zakelijk gezien kunnen we veel betekenen voor ondernemers die relaties willen bedanken, hun collega’s in de spotlight willen zetten of allerlei andere zaken in relatiemanagement. Onze trouwe klantenkring weet dat we doen wat we zeggen: dat vormt de basis voor een fijne samenwerking. Uiteraard is de horeca een belangrijke tak van sport voor ons. We denken veel met ze mee en zijn creatief. Dat waarderen ze. We leveren hier in de omgeving veel lokaal. Dat maakt het extra leuk.’

World Chef Awards
We maken een zijstap en vragen Karin en Marco naar de meest toffe opdracht in de afgelopen acht jaar: ‘Oh, maar dat zijn er zoveel, dat is echt lastig. Als ik toch moet kiezen valt mijn keuze naar de opdrachten voor de Librije in Zwolle en dat Marco afgelopen jaar de desserts mocht maken voor de World Chef Awards in Amsterdam. Dit is echt een compliment aan zijn vakmanschap en de kwaliteit die Nijtmans levert.’ Marco: ‘Eigenlijk ben ik het daar wel mee eens, haha! Uiteraard – wellicht cliché – maar gaan we bij iedere opdracht door het vuur om de beste kwaliteit neer te zetten.’

Tot slot, de vraag der vragen die al langer door de gedachte van Danny heen ging: wat is jullie eigen favoriete gebakje? Karin: ‘Haha, iedereen stelt die vraag.. Logisch hoor. Marco heeft als favoriet de Creations de pistache en een appelpunt die net uit de oven komt, met slagroom! Ik hou van onze Moulin rouge. Die kan ik écht dag en nacht eten. Overigens, een frisse tarte citroen is voor mij ook echt een dikke 10!’

Nijtmans Patisserie & Chocolaterie
Arnhemseweg 123
3817 CD Amersfoort
Tel. Nr. 033-4654825
E-mail: info@patisserienijtmans.nl  
Website: www.patisserienijtmans.nl 

Nieuws

Content Visits #7 Marco en Karin Nijtmans – Nijtmans Patisserie & Chocolaterie

Retail