Content Kerstgala 2023 I Social Partner: Ben Zandvliet - Amersfoortse Uitdaging

Amersfoort, woensdag 6 december 2023

Traditiegewijs staat tijdens een gala ook een maatschappelijk doeleinde centraal. Zo ook tijdens het Content Kerstgala. Dit jaar hebben wij hierin als Social Partner een mooie partij aan ons weten te binden die goed bij Content past: de Amersfoortse Uitdaging. De afgelopen maanden maakte ondernemend Amersfoort kennis met dit initiatief. Hun insteek is Amersfoort een stukje mooier maken. Daarmee is de link met Content snel gelegd. De Amersfoortse Uitdaging doet dat door de verbinding te leggen tussen maatschappelijk betrokken ondernemers met lokale maatschappelijke stichtingen en verenigingen, en hen te helpen door met gesloten beurzen zich in te zetten voor een tegenprestatie.

Na enkele maanden van opstart, en een eerste succesvol project te hebben afgerond, is het een mooi moment om kwartiermaker Ben Zandvliet wat vragen te stellen.

Hoi Ben, hoe gaat het met de Amersfoortse Uitdaging? 
"Goed! Sinds we in oktober operationeel zijn geworden, hebben we een vliegende start gemaakt. Sinds augustus zijn wij, het bestuur en de manager, hard aan de slag om de stichting op te bouwen. De reacties van de lokale ondernemers zijn zeer enthousiast en velen steunen ons initiatief al. Het opzetten van een organisatie brengt logischerwijs veel met zich mee. Alles moet geregeld worden, van het neerzetten van een structuur tot het aanleggen van contacten en opstarten van de projecten. En de praktijk wijst altijd pas echt uit hoe het daadwerkelijk zal verlopen. Maar over ons eerste kwartaal kunnen we vooralsnog zeer tevreden zijn."

Hoe was jullie eerste grote project ‘Voor ieder Kind een Sint’? 
"Dat hebben we fantastisch gedaan, samen met de ondernemers uit Amersfoort. Er waren 19 inzamelpunten, waarvan sommige spontaan ontstonden, zoals bij Finitouch, Hospitality Group en Felton. Maar dankzij al onze partners en ook het netwerk van Content Amersfoort hebben we dit project succesvol uitgevoerd. Meer dan 150 bedrijven hebben zich bij de 19 inzamelpunten aangemeld en zelfs bij de gemeente moesten we tussentijds legen. Het is geweldig dat ook zij al zeer betrokken waren bij dit project als partner. De resultaten zullen op maandag 11 december tijdens het Content Kerstgala worden gedeeld!"

Leuk! En wat gaat het volgende project worden?
"Project XL. We gaan ons richten op mensen met een krappe beurs. We willen andere stichtingen, zoals het Leger des Heils en Motiva ondersteunen, en het bedrijfsleven daarbij te betrekken. Wist je dat er in Amersfoort meer dan 75 studenten in stille armoede leven? Voor hen willen we 75 laptops inzamelen, zodat ze hun studie goed kunnen voortzetten. Dit project, dat we Project XL noemen, zal doorlopend plaatsvinden van 1 januari tot en met 31 december 2024."

Hoe bevalt jouw rol als kwartiermaker?
"Erg goed. Het is enerzijds heel praktisch, anderzijds heel strategisch. Het ene moment zit ik aan tafel bij een mooi initiatief en het andere moment overleg ik met een ondernemer over zijn MVO-beleid en duurzaamheid."

Jullie starten de 'Club van 100' op. Hoeveel bedrijven wil je hebben? Haha, grapje… Hoe kun je je aanmelden? Of zitten jullie vol? 
"We zitten zeker nog niet vol! Aanmelden kan via onze website: https://amersfoortseuitdaging.nl/doe-mee/#ikdoemee. We vragen 100 euro per jaar en dan doe je mee voor drie jaar. Het is geen enorm bedrag, maar het is wel nodig om onze rol als verbinder te kunnen vervullen. Er is nog voldoende ruimte en we hopen ondernemers te enthousiasmeren. We bieden genoeg terug, zoals ook een mooi MVO-document waarin staat dat ze ons werk mede mogelijk maken en zo ook hun MVO-behoeften invullen."

Waarom steun je het Content Kerstgala? 
"Toen de mogelijkheid werd geboden om Social Partner te worden, hebben we geen moment getwijfeld. Het geeft ons de kans om een podium te krijgen en bewustwording en draagvlak te creëren. Uiteindelijk zijn we er voor de ondernemers en initiatieven!"

Meer informatie: Home - De Amersfoortse Uitdaging 

Nieuws

Content Kerstgala 2023 I Social Partner: Ben Zandvliet - Amersfoortse Uitdaging

Goede Doelen
Duurzaamheid