Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Ruben Heijdra - Eerst

Amersfoort, woensdag 6 december 2023

Wat zou een kerstgala zijn zonder mooie uitstraling? Deze moest wat ons betreft ‘spot on’ en uitnodigend zijn. Als creatieve partner van het Content Kerstgala wisten we gelukkig Ruben Heijdra van Eerst te strikken. Een vakman pur sang met een heerlijk creatief brein die menig ondernemer en bedrijf voorziet van een sterke merkidentiteit. Zijn reden om als partner aan te haken: “Na vier prachtige edities Content à la Carte, waarvan de laatste een heuse Christmas à la Carte, voelde deze bijdrage als de piek op de kerstboom. En ik hou wel van een feestje!”

In dit interview stellen we Ruben Heijdra graag voor aan jullie allemaal. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn bijdrage en ontwerp. Daarnaast zijn we ook groot fan van hem als onze designer van de Content à la Carte. En dat mag ook wel eens gezegd worden!

Hoi Ruben, maandag is het zover! Vertel ons eerst: heb je je pinguïn pakkie klaar hangen?
“Haha, zeker. Wel een geruite pinguïn, maar die moeten er ook zijn toch?” 

Ben je een fan van gala’s?
“Fan is een groot woord, maar ik kan me hiermee wel amuseren. Zo hebben we ieder jaar een groots kerstdiner met het bedrijf van mijn vrouw. Meestal in het Amstel Hotel of in het Krasnapolsky. Een vijfgangendiner, black tie, dat werk. Ik waan me dan altijd in een soort film waar je binnen wandelt, geweldig! Fan gaat dus net te ver, maar zo af en toe kan ik best aan wennen.” 

Daarna volgen al snel de feestdagen. Op welke wijze vier jij Kerst?
“De Kerstperiode breng ik door met mijn gezin, familie en vrienden. Kerst vieren we traditioneel met de familie. Van uitgebreid met elkaar ontbijten tot spelletjes doen en van kerstfilms kijken tot lekker uitwaaien in het bos. Uiteraard is het ’s avonds koken en lekker lang tafelen met elkaar met verder veel borreltjes en etentjes met vrienden. We zijn veel thuis, maar we gaan ook zeker de kerstsferen in de stad en elders in het land proeven. Heerlijk!”

We zijn je dankbaar als creatief partner. Waarom heb je je aangesloten bij het Content Kerstgala?
“We hebben dit jaar 3 edities van Content à la Carte mogen maken en natuurlijk de Christmas à la Carte special. Dat is een hele toffe samenwerking geworden. Onze bijdrage aan het Kerstgala voelde als een mooie kers op de taart, of beter gezegd als een piek op de Content à la Carte-boom die we dit jaar samen hebben opgetuigd.”

Je bent al jaren ondernemer. Kun je ons iets vertellen over de historie van Eerst? Hoe ben je begonnen?
“Mijn ondernemersavontuur begon in 2007. Toen heb ik me ingeschreven bij de KvK met Eerst en deed ik vooral klussen naast mijn baan als artdirector bij een reclamebureau. Dit begon steeds serieuzere vormen aan te nemen en in 2010 wonnen we een pitch voor een jaarcampagne voor de Groenteman die 5 jaar zou duren. De versbranche heb ik altijd fascinerend gevonden en bleef toch een beetje aan me plakken. Zodoende heb ik daar toen mijn focus op gericht. Een paar jaar later mochten we Vandersterre als klant verwelkomen. Een prachtig familiebedrijf dat meerdere kaasformules in beheer heeft. Maar ondertussen hebben we ook klanten in andere sectoren en bedienen we ook kleinere lokale bedrijven en opdrachtgevers. Zoals Content Amersfoort! Mijn klantenkring is heel divers. Een mix tussen B2B en B2C. Ik voel me op beide vlakken thuis en vind de afwisseling prettig.”

Wat maakt lokaal en Amersfoort voor jou zo belangrijk?
“Dat je iets bij kunt dragen aan Amersfoort als stad. Zowel zakelijk als privé. De stad heeft veel te bieden en daar wil je ook iets voor terug doen. Amersfoort is natuurlijk niet voor niets recentelijk benoemd tot de beste stad van Europa!”

Zie jij een ‘kerstgedachte’ in lokaal zakendoen?
“Zeker. Ik probeer mijn kerstattenties voor klanten lokaal in te kopen. Het is veel leuker om een speciaalbiertje van een Amersfoortse brouwer of andere lokale lekkernij in een pakket te stoppen. Je draagt iets bij aan het lokale ondernemersklimaat en daarmee ook een stukje trots van de stad naar je klanten. Kerst leent zich daar uitermate goed voor vind ik.”

Hoe gaat het in algemene zin met Eerst?
“Heel goed. We hebben fijne klanten waarvoor we mooi werk mogen maken. Er zit een organische groei in het bedrijf. Alhoewel groei voor mij geen doel op zich is. Het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit en het plezier in het werk, daar waar je uiteindelijk gelukkig van wordt. In 2024 zetten we dat door en werken we ook weer aan nieuwe plannen en ambities.”

Waarvoor kunnen ondernemers bij jou terecht?
“Ons sterkste wapenfeit is het ontwikkelen van een krachtige merkidentiteit. Ik geloof dat een goed doordacht logo, vormtaal, kleuren en typografie nog steeds de basis is voor een onderscheidend merk. Dat begint niet direct achter de tekentafel, maar met een inhoudelijke sessie samen met de klant. Vanuit daar werken we verder en creëren we jouw merk tot een onderscheidend en kloppend geheel waarmee je impact kunt maken. Daarnaast kan je als ondernemer voor een breed scala aan middelen bij ons terecht om verdere invulling te geven aan je merk of bedrijf. Als fullservice ontwerpbureau kunnen we je helpen we met campagnes, communicatie middelen, websites, animaties, infographics, winkelaankleding, magazines en kranten.”

Wat gaat de toekomst voor Eerst bepalen? Zijn er ontwikkelingen aanstaande?
“Zeker! Er zijn altijd ontwikkelingen gaande! Dit jaar doen we steeds meer Design Sprints (www.eerst.nl/design-sprint). Dit zijn korte krachtige 1-op-1 sessies waarmee je binnen een dag tot een oplossing komt. We merken dat er bij veel ondernemers toch ook behoefte is aan de korte klap. Daar zijn de Design Sprints ideaal voor. Extra leuk: Contenters die zich de komende twee weken – nog voor de kerstdagen – aanmelden krijgen een mooie eindejaarskorting!”

Dat is tof! Wat zijn je verdere doelstellingen voor 2024?
“Meer focus op waar onze kracht ligt. En dat meer zichtbaar maken naar buiten toe. En een aantal mooie nieuwe klanten verwelkomen die passen in de koers die we nu volgen.”

Even terug naar de feestdagen Wat is je mooiste kerst herinnering, of gaat die in 2024 volgen?
“Ik heb niet één specifieke herinnering die eruit springt. Het is een verzameling van herinneringen waarin het samenzijn, onthaasten en de aandacht voor elkaar centraal staan. Wat betreft Kerst 2024. Het is nog maar twee weken, maar hopelijk staat de wereld er dan iets beter voor dan nu en sluiten we het jaar goed af met z’n allen. Fijne feestdagen allemaal!”

Eerst
Brabantsestraat 17
3812 PJ Amersfoort
Tel. Nr. 06-51728638
E-mailadres: info@eerst.nl
Website: www.eerst.nl
Social media: Actief op: LinkedIn, Instagram, Facebook.

Nieuws

Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Ruben Heijdra - Eerst

Ontwerp en communicatiebureau Eerst

info@eerst.nl06-5172 8638https://www.eerst.nl/

Marketing & Communicatie