Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Robbie Altena - Autohopper Amersfoort

Robbie Altena is warm gedraaid binnen Autohopper Amersfoort

“Ik heb veel zin om de regio te herontdekken!”

‘Back In Town’: Robbie Altena. Sinds enkele maanden heeft de 27-jarige salesmanager Nederland binnen Autohopper ook de Amersfoortse vestiging onder zijn hoede gekregen. Voor Robbie betekende dat na drie jaar een terugkeer in de Keistad: “Hier is het voor mij begonnen, en ik heb heel veel zin om de regio weer te herontdekken. De eerste maanden voelde als vertrouwd!” 

Souplesse
De eerste maanden zijn Robbie goed bevallen aan de Nijverheidsweg Noord. “Ik ben inmiddels helemaal warm gedraaid. Bij de transitie van franchise locatie naar een corporate vestiging kwam best veel kijken. Je stapt in een onderneming die met eer en geweten is opgebouwd, en je probeert het DNA van de afgelopen twee jaar niet in de wind te gooien. Uiteraard wil je wel je eigen visie doorvoeren. Het oude met het nieuwe combineren, zeg maar. Daar komt een beetje souplesse bij kijken. Dat is in de laatste maanden goed gelukt.”

"Je probeert het DNA te behouden."

Voor Robbie – die al sinds januari 2021 verbonden is aan Autohopper - is de Amersfoortse regio bekend terrein. “Zeker weten. De kans om na een aantal jaren weer terug te komen in het Amersfoortse is geweldig. Ik voel me hier als een vis in het water. Het onderzoeken en de regio weer leren kennen heb ik als puur thuiskomen ervaren. Amersfoort leeft nog steeds. Sterker nog: ik ontmoet, ook mede dankzij Content, vele leuke, nieuwe energieke ondernemers.”

Ontzorgen qua mobiliteit
Robbie ziet voor 2024 nog vele kansen voor Autohopper Amersfoort. “We zien vooral veel mogelijkheden in de daghuur en het vervangend vervoer van één tot tien dagen. De fijne samenwerkingen met omliggende schadebedrijven en de lokale dealerbedrijven is voor ons belangrijk. De omvang van onze lease vloot is momenteel voldoende. Daarnaast blijft het voor ons een speerpunt om ondernemers en bedrijven te steunen en ontzorgen op het gebied van mobiliteit.” Zo tegen het einde van 2023 is de transitieperiode van Autohopper Amersfoort gereed. Robbie gaat zich in de eerste kwartalen van 2024 op de Amersfoortse markt storten: “In mijn agenda heb ik tijd gemaakt om te vlammen en de gesprekken aan te gaan. Het 1e Content Kerstgala vormt daarin een mooie aftrap.”

Partner Content Kerstgala
Het Content Kerstgala is gevallen. Robbie bedacht zich niet lang en omarmde ons initiatief meteen: “Mooi initiatief, mooie locatie en een mooi moment in het jaar: wat wil je nog meer? Als hardwerkende ondernemers verdienen we aan het eind van het jaar wel een gezamenlijk feestje. Dat wij ons als partner verbinden was snel besloten want het vormt voor ons een mooi startpunt in de vernieuwde kennismaking met de Amersfoortse ondernemers. Mijn doel is uiteindelijk de lokale kracht te zijn die we ambiëren te zijn. Dat bereik je ook door een stukje maatwerk en te weten wat er van ons verwacht wordt. De klanten die we mogen aansluiten hebben we gehoord en komen op locatie niveau binnen. Dit wil zeggen, we hebben iedereen in onze rolodex zelf gesproken en weten dus precies wat er van ons verwacht wordt. Maatwerk dus! Dit is bij ons mogelijk op order niveau. Soms heb je bijvoorbeeld leveringen buiten openingstijden of je denkt mee in tarieven voor projecten als de marge voor de ondernemer net wat minder is. Zo trek je samen op!”

Uiteraard sluiten we af met de vraag of Robbie zijn Black Tie pak klaar heeft liggen: “Zeker weten! Helemaal all the way in mijn pinguïn pakkie uiteraard. Ik heb er zin in, op naar maandag!”


Autohopper Amersfoort
Nijverheidsweg Noord 61
3812 PK Amersfoort
033-7200168
robbie@autohopper.nl
www.autohopper.nl

Nieuws

Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Robbie Altena - Autohopper Amersfoort

Automotive