Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Gijs Viester & Koen Los - Vindicta

Amersfoort, woensdag 6 december 2023

Als 3e partner introduceren we Koen Los (43) en Gijs Viester (43) van het Amersfoortse Vindicta. En Vindicta groeit. Eind 2023 tellen Koen en Gijs alweer 26 collega’s die zich dagelijks inzetten om vele bedrijven op IT-gebied te ontzorgen. “Het jaar 2023 was een jaar van investeren. Nieuwe collega’s, een verbouwing en groei van klanten. Vindicta staat en eigenlijk hebben we ook al heel veel zin in 2024. Maar eerst een feestje op maandag 11 december. We hebben er zin in!”

Niet voor niets is Vindicta partner geworden van het Content Kerstgala. In de groeiplannen van Vindicta staat Amersfoort omcirkeld. “Lokaal is voor ons enorm belangrijk. Als een echt Amersfoorts bedrijf richten we ons zowel qua klanten als qua leveranciers eerst op onze Amersfoortse collega-ondernemers.”

Beste Gijs en Koen, allereerst: dank voor jullie support voor het Content Kerstgala. Logische 1e vraag: hangen de ‘pinguin-pakkies’ al klaar?
Gijs: “Bijna! De afspraak met Selim en Denis van Misura in Amersfoort was direct gemaakt. Zij konden zoals we gewend zijn op tijd leveren met de juiste kwaliteit! De komende dagen pikken we ze op.”

Hoe gaat het met Vindicta?
Koen: “Ja, het gaat goed met Vindicta! En het maakt ons trots dat we dat kunnen zeggen in een jaar waarin er veel is gebeurd. Zo mochten we veel nieuwe medewerkers verwelkomen en hebben we een flinke verbouwing achter de rug. Dat kon allemaal naast onze gewone werkzaamheden, want die zijn gewoon door gegaan. We hebben ook nog groei in klanten bewerkstelligd. We zagen 2023 ook echt als investering in de toekomst. Nu het einde van dit jaar nadert kijken we eigenlijk ook al uit naar 2024!”

Klopt, het einde van 2023 nadert met rasse schreden. Wat is dit jaar jullie hoogtepunt tot dusverre?
Gijs: “Toch wel het aantal medewerkers dat we erbij gekregen hebben en de bovenverdieping waar we nu ook mooie werkplekken hebben. Op 15 december wordt de trap geleverd en dan is de verbouwing helemaal klaar!”
Koen: “Hoeven we gelukkig niet meer door de kou om te lopen!”

Wat verwachten jullie van 2024? 
Gijs: “Veel! We hebben met die nieuwe medewerkers ook veel expertise binnengehaald. We kijken er naar uit hiermee aan de slag te gaan. Efficiëntie en automation staan hoog op de agenda waardoor we weer meer ruimte krijgen om nog meer de focus te hebben op security! Daar liggen enorme kansen voor ons om bedrijven te ontzorgen. Qua groei zal het niet zo zijn als het afgelopen jaar. Met dit aantal medewerkers willen we er nu eerst voor zorgen dat we onze huidige klanten en de nieuwe klanten in 2024 van een zo hoog mogelijke service voorzien.”

Jullie vormen sinds 2020 de directie van Vindicta. Op welke wijze vullen jullie elkaar aan? Of juist niet…
Gijs: “Sinds 2020 vormen we de directie, maar onze Vindicta-tijd gaat al terug naar 2008. Toen gingen we al aan de slag bij Vindicta en persoonlijk kennen we elkaar sinds de brugklas. We kennen elkaar daarom logischerwijs door en door… Ik heb inmiddels zoveel tijd met Koen doorgebracht, je weet gewoon wat je aan elkaar hebt. Onze discussies zijn op sommige momenten zeker pittig, maar we weten beiden dat dit voor een groter doel is. Hierdoor ontstaat er altijd de beste oplossing voor de klant. Na zo’n gesprek gaat ook direct de knop om en drinken we een biertje met een potje FIFA.”
Koen: “En die win ik meestal, haha!”
Gijs: “Een leuke anekdote over ons samen? Poeh, we hebben zoveel samen meegemaakt. Zowel zakelijk als privé de positieve en minder positieve dingen en ook dat brengt je dichter bij elkaar. Uiteraard hebben wij zeker dingen meegemaakt waar we nu nog met elkaar om lachen. Op het kerstgala met een drankje erbij zal ik die misschien vertellen….”

Waarom zijn jullie partner geworden van het 1e Content Kerstgala?
Gijs: “Amersfoort, de mooiste stad van Europa! Koen en ik zijn echte Amersfoorters en met Vindicta zullen we ook nooit uit Amersfoort vertrekken. We hebben dit jaar weer hard gewerkt en dan moet je ook hard genieten. Dus als er een feestje is dan willen wij daar graag bij zijn!”
Koen: “Ik juich dit initiatief van harte toe. Na een jaar hard werken verdienen ondernemers een avondje ontspannen in een gave setting. En in De Mariënhof hebben we een hele toffe locatie!”

Wat betekent ondernemend Amersfoort voor jullie?
Koen: “Veel, sinds de overname hebben wij de marketing volledig op Amersfoort gericht. Het is niet zozeer dat wij alleen nieuwe klanten uit Amersfoort willen, al is het zeker voor onze klanten enorm gemakkelijk een IT-partij om de hoek te hebben, maar ook voor het uitzoeken van onze partners. Het persoonlijke contact, snel schakelen en de binding met Amersfoort vinden wij erg belangrijk!”
Gijs: “Het is ook gewoon plezierig samenwerken. Je kent elkaar of er zijn anders wel korte lijntjes te vinden. En de gunfactor is enorm hoog.”

Wat zijn jullie type klanten?
Gijs: “Onze klanten zijn vooral bedrijven in de regio Amersfoort die merken dat IT steeds vaker over meer dan alleen computers gaat. Dit merken ze bijvoorbeeld doordat ze groeien als bedrijf, bewust nadenken over waar hun gegevens staan opgeslagen, klanten stellen vragen of omdat internet er toch iets te lang uitlag. Of omdat ze merken dat zij hun huidige leverancier langzaamaan ontgroeien.”
Koen: “We leveren voor hen alles rondom werkplekken, zoals laptops, werkomgevingen in Microsoft, beveiliging en ga zo maar door. Daarnaast alles met connectiviteit. Denk aan je wifi-netwerk, internetlijnen, LAN, WAN, Firewalls, Switches en niet in de laatste plaats VOIP en telefonie. En tot slot: hosting. Met hosting bedoelen we het beschikbaar stellen van servercapaciteit. Hiervoor hebben we een eigen datacenter dat op alle onderdelen dubbel is uitgevoerd. Dus dat is zeer betrouwbaar!”

We hadden het net over jullie groei van collega’s. Wat betekent jullie personeel voor jullie?  
Koen: “Cliché maar: alles! Zonder hen bestaat Vindicta niet. Erg mooi vind ik het dat we veel mensen in ons team hebben die al 10 jaar of langer bij ons werken.”
Gijs: “En ook veel mensen die bij ons weggaan en dan na 1 à 2 jaar toch weer terugkomen. Dat zegt ook wel iets over onze cultuur en hoe wij werken.”

Wat typeert een echte ‘Vindictiaan’? 
Koen: “Een echte techneut die zijn hersenkronkels kan vertalen naar de klant. Zeker niet iemand die blind meepraat, maar juist kritische vragen stelt om zo de juiste oplossing te implementeren en dat alles met een persoonlijke touch!”

Vindicta BV
Nijverheidsweg-Noord 86 B
3812 PN Amersfoort
Tel. Nr. 085-2733980
E-mailadres: info@vindicta.nl
Website: www.vindicta.nl

Nieuws

Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Gijs Viester & Koen Los - Vindicta

IT