Christmas Γ  la Carte I Walrick Halewijn - Observant

Amersfoort, woensdag 13 december 2023

β€˜π‘―π’π’† π’Žπ’†π’†π’“ π’›π’Šπ’†π’π’†π’, 𝒉𝒐𝒆 π’Žπ’†π’†π’“ π’—π’“π’†π’–π’ˆπ’…!’

Observant: clubhuis van de stad Amersfoort

Dinsdagochtend, 9.30 uur: β€œContent, als we in deze eindejaarseditie een interview plaatsen wil ik wel met Γ‘l mijn lokale samenwerkingspartners op de foto.” 
Reactie Content: β€œDat kan. Maar gezien de deadline: ga je dat zo snel redden?” 
Dinsdagmiddag 16.00 uur: β€œIk heb reeds 36 ondernemers aangeschreven en tegen de 30 willen al meedoen! Wanneer kan de foto gemaakt worden?”


Het is Walrick Halewijn ten voeten uit. En het feit dat in slechts enkele uren zoveel lokale toeleveranciers zich zonder nadenken aanmelden voor een fotomoment toont ook de wijze waarop Walrick en zijn team van Observant bekend staan: gewaardeerd. β€œDit is Observant. Deze mooie lokale ondernemers dragen bij aan Observant tot wat het nu is. Ik draai het liever om: ik ben hen dankbaar en hoe mooi is het daarom om hen allen te eren voor die bijdrage. Samen maken wij het clubhuis van de stad compleet!”

Het is precies de reden waarom Walrick Halewijn betrokken wilde zijn bij de Christmas Γ  la Carte: β€œSaamhorigheid en met elkaar bereik je heel veel. Een kerstcadeau voor mij is door het hele jaar heen warm contact houden en ook voor de ander kijken of er een verbinding te maken is.” De woorden klinken ons, als Content zijnde, als muziek in de oren. Als iemand het lokale gevoel in zijn DNA heeft, dan is het wel de man die in 2000 zijn ondernemersplan schreef voor deze prachtige locatie, van oudsher een klooster. Walrick: β€œNa de reformatie werden de monniken weggestuurd en heeft het gebouw verschillende functies gehad… Sinds 2000 is het uitgegroeid tot een Grand CafΓ© en maken we de combinatie met vergaderzalen. Het Grand CafΓ© is geschikt voor feesten en partijen van 50 tot wel 500 gasten. Ook kan je hier terecht voor gewoon een goede koffie of lunch. En de vergaderzalen, de naam zegt het al waarvoor die dienen.”

Vertrouwensband 
Het fotomoment, op de dinsdagochtend een week later, blijkt voor velen een feest der herkenning. Binnenkomst met een brede glimlach op het gelaat, hartelijke handdrukken en her en der zelfs geknuffel: β€œMooi, hé”, aldus Walrick. β€œDit is de Observant familie. Zo voelt het wel voor mij. Met deze partners is zo’n sterke vertrouwensband ontstaan dat wij elkaar heel fijn aanvoelen in wat en hoe wij samenwerken. Ik ben best wel merktrouw en ik wissel niet snel van leverancier. Drankenhandel Scheerder is een mooi voorbeeld; ik werk al 23 jaar met hen samen. Of Ronald Blind die al sinds jaar en dag mijn administratief adviseur is. Alexander Beets, ook zo’n mooi voorbeeld; samen met hem hebben we vanaf 2005 het jazzpodium opgebouwd. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

β€˜π‘Άπ’π’Œ 𝒉𝒆𝒕 π’—π’†π’“π’ƒπ’Šπ’π’…π’†π’ 𝒂𝒂𝒏 𝒆𝒏 π’Žπ’†π’• π’†π’π’Œπ’‚π’‚π’“ π’Šπ’” π’…π’‚π’‚π’“π’Žπ’†π’† 𝒆𝒆𝒏 π’—π’†π’“π’‰π’π’ˆπ’Šπ’π’ˆ 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 π’ˆπ’†π’Žπ’†π’†π’π’”π’„π’‰π’‚π’‘π’”π’ˆπ’†π’—π’π’†π’.’

Walrick nam het woord voorafgaand aan het fotomomentje: β€œBeste allemaal. Dank voor jullie komst. We staan in de Christmas Γ  la Carte. De reden dat ik dat doe: lokaal gedachtegoed is enorm belangrijk. Elkaar helpen en steunen in goede Γ©n mindere tijden. En vergeet niet: de verbinding die een bedrijf aangaat met lokale partners geeft een hele hoge service. We hebben allemaal belang bij enige stabiliteit. De buurman komt nu eenmaal sneller in actie en dankzij de korte lijntjes wordt hulp aan elkaar vlot gegeven. Directe service, weinig kilometers voor het vervoer, minder CO2-uitstoot, minder files en ga zo maar door. En tot slot: ook het verbinden aan en met elkaar is daarmee een verhoging van het gemeenschapsgevoel.”

β€˜π‘«π’†π’“π’ˆπ’†π’π’Šπ’‹π’Œπ’† π’”π’‚π’Žπ’†π’π’˜π’†π’“π’Œπ’Šπ’π’ˆπ’†π’ 𝒛𝒖𝒍 𝒋𝒆 π’π’π’π’Šπ’• π’π’π’π’Šπ’π’† π’—π’Šπ’π’…π’†π’.’

Kerstgedachte in lokaal zakendoen
 
Nadat de rust is wedergekeerd in de ontvangstruimte van Observant – zelfs Mariah Carey schalde medio november uit de speakers – zitten we nog even aan de koffie met Walrick. We raken aan de praat over het kerstgevoel en waarom we dat eigenlijk maar twee dagen per jaar hebben: β€œDe β€˜zakelijke kerstgedachte’ zou zo mogen zijn dat wij allemaal een eerlijk product, een oprechte service en onze gemaakte afspraken nakomen. En dat je elkaar ziet staan. Iets wat ik in het lokale veelvuldig herken. De voordelen heb ik al eerder genoemd, maar een voorbeeld kan ik je geven. Enkele jaren geleden heb ik meegemaakt dat een grote partij die bij ons vergadert vanwege een heugelijk feitje spontaan een feest achteraf wilde. Binnen enkele dagen mochten wij hierop anticiperen en alles regelen. Helemaal top natuurlijk. Doen we graag. Op de dagen vooraf gaf buienradar aan dat het wel stevig zou gaan regenen. Dus we moesten snel schakelen. Denk aan een tent over de binnenplaats, een aangepaste geluidsinstallatie, kapstokken voor regenjassen, meer personeel vanwege de extra service die wij gingen bieden bij de garderobe en ook de plannen van de catering die aangepast moesten worden. En dat een week voor de bijeenkomst. Ga het maar regelen... Zou je zeggen. Maar eerlijk gezegd hebben we geen moment stress gehad vanwege de vele goede contacten in Amersfoort. Om enkele bij naam te noemen: Eddy Houtveen van Arro tenten schakelde mee, Mark van de Last van Av at Last regelde de techniek, Sander van der Schoot van Van der Schoot Partyverhuur knalde eventjes extra kapstokken en linnengoed naar binnen, Benjamin van Brakel van FAC. Horeca Uitzendbureau gooide er een emmertje medewerkers bij, Alexander Beets regelde de muzikanten en Melvin van den Bron de dj. Ook Martien Frigerio van Frigerio Catering draaide zijn hand er niet voor om en schaalde de keuken een beetje op, en last but not least: de bloemen van de Beleving. Ook dat werd geregeld. Ik kan je één ding zeggen: dit was samenwerking ten top! En dat wil je op zulke momenten en dan kun je dus bouwen op loyale collega-ondernemers uit de regio. En nee, dat zal je nooit online vinden.”

Drukke agenda 
We treffen Walrick in het tweede hoogseizoen van 2023 en dat betekent een drukke agenda: β€œDaar doen we allemaal voor. Dat mensen hier met een blij gezicht binnenwandelen en weer net zo blij huiswaarts keren. Reuring in deze mooie locatie is het mooiste wat er is. De vele zalen zitten geregeld allemaal vol en in de weekenden mogen wij de gastvrijheid bieden aan bruiloften en partijen. We zijn een gezond bedrijf en dus, zoals de Engelsen zeggen: β€˜Mijn kleermaker is niet ontevreden…’” 

Walrick is zoals gezegd sinds 2000 actief met Observant. Het startte voor Walrick ooit met het maken van een bedrijfsplan in opdracht van de pandeigenaar. β€œDit viel in goede aarde en daaruit mocht ik samen met Nynke van Vliet, van Nynker Vormgever en 3D design en de toenmalig directeur van Observant uitvoering geven aan de inrichting van het cafΓ©. Na een wat moeilijke opstartperiode ben ik eigenaar geworden en heb het bedrijf verder uitgebouwd naar wat het vandaag is. Van een Grand CafΓ© met één zaal naar 13 prachtige fullservice vergaderzalen. Ook zijn we een podium voor muzikanten en presentaties. Ik heb geleerd altijd aan de zaak te blijven werken en blijf zodoende investeren in verbeteringen. Zo zorgen wij met elkaar dat alles op-en-top moet werken. Maar ook de eigen werkomgeving mag er prettig bij liggen. Je bent tenslotte toch elke week samen in de ruimte, en dat mag best fijn zijn. Dus zorgen we voor een mooie inrichting, fijn werkende spullen, wat kapot is repareren we gelijk, en ga zo maar door. Daar hoort ook innovatie bij. Regelmatig voeren we een software-update door, maar het zit β€˜m ook in tijdig een nieuw likje verf op de muur. ’” 

β€˜π‘°π’Œ 𝒉𝒆𝒃 π’ˆπ’†π’π’†π’†π’“π’… π’‚π’π’•π’Šπ’‹π’… 𝒂𝒂𝒏 𝒅𝒆 π’›π’‚π’‚π’Œ 𝒕𝒆 π’ƒπ’π’Šπ’‹π’—π’†π’ π’˜π’†π’“π’Œπ’†π’ 𝒆𝒏 𝒛𝒐𝒅𝒐𝒆𝒏𝒅𝒆 π’ƒπ’π’Šπ’‹π’‡ π’Šπ’Œ π’Šπ’π’—π’†π’”π’•π’†π’“π’†π’ π’Šπ’ π’—π’†π’“π’ƒπ’†π’•π’†π’“π’Šπ’π’ˆπ’†π’.’

De blik gaat op 2024. Wat verwacht Walrick: β€œIk hoop op een gezonde economie, een stilstand van de inflatie en een normalisering van de inkoop, energie, lonen, belastingen, personeel en reiskosten. Er moet weer rust op de markt komen, zodat iedereen uit de gejaagdheid kan stappen en weer met een brede glimlach bij ons op bezoek komt. Laten we in 2024 goed opletten hoe we met elkaar omgaan. Zorg voor elkaar geeft vertrouwen en een hoge gunfactor. Soms moet je iets laten zonder verwachting, gewoon omdat het kan. Ergens ooit zal het weer op jouw pad komen. Maar kijk om je heen en zie de mensen die allemaal op een of andere manier ertoe doen. Geluk mag je delen.” Waar kan Walrick zelf van genieten tijdens de feestdagen. β€œPoeh, best veel eerlijk gezegd. Zakelijk gezien worden mijn feestdagen geslaagd door de lekkere desserts van Nijtmans, de mooie wijnen van Niels Scheerder, en de Indonesische of Thaise catering van Martien of Peter. Doorgaans ben ik druk bezig met de voorbereiding van een mooie maaltijd, de aankleding van de tafel en ik zorg voor een goede wijn. Uiteraard met vrienden en familie. Net als in Observant: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!”

Observant Amersfoort 
Stadhuisplein 7 
3811 LM Amersfoort 
Tel. Nr. 033-4451654 
info@observant.nl 
www.observant.nl 
Actief op: LinkedIn, Instagram, Facebook

Nieuws

Christmas Γ  la Carte I Walrick Halewijn - Observant

Horeca