Christmas Γ  la Carte I Maurice Hoogendoorn - MauriceHoog

Amersfoort, woensdag 13 december 2023 

MauriceHoog daagt jou als ondernemer uit: 

β€œπ‘³π’‚π’‚π’• 𝒋𝒆 π’Šπ’ 2024 π’Žπ’Šπ’π’…π’†π’“ π’‰π’šπ’‘π’π’π’•π’Šπ’”π’†π’“π’†π’ 𝒅𝒐𝒐𝒓 π’”π’Žπ’‚π’“π’•π’‘π’‰π’π’π’†, π’ƒπ’†π’†π’π’…π’”π’„π’‰π’†π’“π’Ž 𝒆𝒏 𝑻𝑽.”

Maurice Hoogendoorn (58) heeft een boodschap voor ambitieuze ondernemers: challenge jezelf meer in 2024. β€œWe beschouwen comfort meer en meer als het nieuwe normaal. Ik ben van mening dat we in de huidige maatschappij niet meer dan 40% van onze capaciteit inzetten. Het lijkt in de context van externe factoren niet meer nodig of we zijn gelaten geworden. Zelf daag ik mezelf continu uit en ik hoop in 2024 meer ondernemers hiertoe te inspireren.”

Om daad bij woord te voegen kwam Maurice zelf met een leuke challenge: β€œDe foto moet uitdagend zijn. Ik wil het interview in een oncomfortabele setting laten afnemen. Bedenken jullie van Content maar een uitdaging. Eentje die past in mijn communicatie wens.” Tsja, dat hoef je ons bij Content geen twee keer te zeggen. Na kort beraad lieten we Maurice zich begin december melden bij het Henschotermeer. Het enige benodigde was zijn zwembroek. Onze uitdaging: een interview in een ijsbad! Extra leuke bijkomstigheid: trainingsmaatje Peter de Gruijl van The Driven Club hadden we ook uitgenodigd. 

Welkom Maurice. Neem plaats! Peter is er ook bij. Maurice: β€œHa, dit vind ik leuk. Klasse bedacht. Kou is een element waar we het label discomfort op hebben geplaatst. Naast het gezonde effect van kou op je lichaam is het ook een mentaal spel. Discipline in plaats van comfort. Dit sluit inderdaad helemaal aan op mijn boodschap. Kom Peet, we duiken erin.” 

Nadat de heren plaats hebben genomen.

Even eerst naar jou Peter, wat is jouw relatie met Maurice? Peter: β€œWe werken goed samen. We hebben een persoonlijke klik, dat ten eerste. Verder begeleid ik voor Maurice in mijn programma’s de fysieke uitdagingen voor zijn deelnemers. Dat doe ik door het organiseren van gerichte trainingen en voorbereidingen te treffen. Erg leuk om te doen en ik was bij de laatste trip naar Noorwegen er ook bij. Dat was heel waardevol.” Maurice: β€œIk heb enorme bewondering voor Peter. Hij demonstreert zelf altijd fitheid, vitaliteit en vooruitgang. Hij heeft absoluut commitment en de bereidheid om te doen wat nodig is om zijn doelen te behalen.”

β€œπ‘°π’Œ 𝒃𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 π’Žπ’†π’π’Šπ’π’ˆ 𝒅𝒂𝒕 π’˜π’† π’Šπ’ 𝒅𝒆 π’‰π’–π’Šπ’…π’Šπ’ˆπ’† π’Žπ’‚π’‚π’•π’”π’„π’‰π’‚π’‘π’‘π’Šπ’‹ π’π’Šπ’†π’• π’Žπ’†π’†π’“ 𝒅𝒂𝒏 40% 𝒗𝒂𝒏 𝒐𝒏𝒛𝒆 π’„π’‚π’‘π’‚π’„π’Šπ’•π’†π’Šπ’• π’Šπ’π’›π’†π’•π’•π’†π’.”

Dagen ondernemers zichzelf anno 2023 te weinig uit? 
β€œIn bijna alle gevallen wel. Ik ben van mening dat we in de huidige maatschappij niet meer dan 40% van onze capaciteit inzetten. Dit komt deels dankzij externe factoren; het is niet meer nodig of we zijn gelaten geworden. We laten ons hypnotiseren door smartphone, beeldscherm en tv. Daardoor worden we meer toeschouwer dan deelnemer en beschouwen comfort als het nieuwe normaal. Social media, nieuwsberichten en de honger naar β€˜leuk’ dragen hieraan bij. Om jezelf uit te dagen draagt dit patroon niet bij en wil ik dat doorbreken met inspirerende uitdagingen en mijn members te leren omgaan met zwaardere elementen.” 

Kun je daarvan een voorbeeld geven? 
β€œRecentelijk zijn we naar Noorwegen geweest voor een leiderschapsweekend. Dat was een echte uitdaging. In de ongerepte natuur waren we helemaal op onszelf aangewezen. Wat vond jij ervan Peter?” Peter: β€œDat was echt een mega mooie ervaring. De onderlinge connectie omdat je elkaar moest steunen. Even helemaal weg van de gehaaste wereld en het beste in jezelf naar boven halen. Mentaal hadden sommigen het heel zwaar, maar daar kom je dan sterker uit.” Maurice: β€œOndernemers en leiders die deelnemen aan mijn programma’s dagen zichzelf uit, maar dat kan altijd beter. Dat bewijst zo’n leiderschapsweekend in Noorwegen. Komend voorjaar gaan we weer naar Noorwegen en in het najaar naar Finland.” 

β€œπ‘΄π’Šπ’‹π’ π’Šπ’π’…π’Šπ’—π’Šπ’…π’–π’†π’π’† 𝒅𝒐𝒆𝒍𝒆𝒏 𝒛𝒆𝒕 π’Šπ’Œ 𝒐𝒑 𝒅𝒆 π’Žπ’‚π’“π’‚π’•π’‰π’π’ 𝒗𝒂𝒏 π‘²π’π’‘π’†π’π’‰π’‚π’ˆπ’†π’ 𝒆𝒏 𝒅𝒆 π’•π’“π’Šπ’‚π’•π’‰π’π’π’ 𝒗𝒂𝒏 π‘¨π’Žπ’”π’•π’†π’“π’…π’‚π’Ž. 𝑯𝒆𝒆𝒍 𝒕𝒐𝒇!” 

Naar Finland? 
Maurice: β€œZeker weten. Ieder najaar ga ik een paar dagen weg om plannen en programma’s te maken voor het komende jaar. Helemaal alleen. Dit is ook overigens altijd een bewust moment om een gesprek te hebben met jezelf. Afgelopen oktober ben ik in Finland geweest bij een vriend die zich daar 5 jaar geleden heeft gevestigd. De ongerepte natuur, kou en stilte hebben mij geΓ―nspireerd. En dus heb ik besloten hier komend jaar heen te gaan met een groep ondernemers voor diverse uitdagingen en het leren omgaan met zwaardere elementen.” 

En hoe ga je jezelf challengen in 2024?
β€œHa, terechte vraag. Mijn individuele doelen zet ik op de marathon van Kopenhagen en de triathlon van Amsterdam. Heel tof!” 

Je bent een business coach. Op hoog niveau. Je standaarden zijn hoog en ook je eigen lat ligt hoog. Hoe en wanneer, en waarom, ben je hier ooit mee begonnen?
β€œTot 2004 was ik deel van directieteams bij twee bedrijven, waarbij ik me vooral richtte op de coachende aspecten. Daarna ben ik voor mezelf begonnen gedreven door de waarden resultaat, 100% bijdragen en challengen op groei. Uiteraard leef ik ook alles wat ik coach zelf of heb ik er ervaring mee. Dit doe ik door in alles de hoogst mogelijke standaard toe te passen, zodat we ons kunnen richten op wat nodig is en voor ons ligt om te transformeren. Geen afleiding of langs jezelf hoeven gaan, maar altijd het vizier gericht op wat nodig is voor resultaat en transformatie.” 

Je organiseert ook veel events. Zoals de Business Tables en ook komt er een 2e editie van de Pitch Battle.
β€œKlopt. Op 25 januari 2024 in het Spoorwegmuseum. Kijk eens om je heen: wie pitcht er nu nog echt? Veel ondernemers en verkopers sturen liever een mail of appje. Weer die comfort opzoeken. Een persoonlijke korte pitch is veel krachtiger. Vorig jaar ben ik er mee gestart en dat was een groot succes. Een werkbare en leerzame flow ter voorbereiding, pitchen voor een vakjury en de mogelijkheid voor het uitbreiden van je zakelijke netwerk.” 

Peter, gaat het nog? Het interview draait natuurlijk een beetje om Maurice.
β€œHaha, ja hoor, zeker weten. Ik zit prima. Maurice is iemand waarvoor ik veel bewondering heb. Hij is inmiddels 58 en nog steeds zo gedreven. Er zijn niet veel mensen op die leeftijd die in één jaar tijd zowel een marathon als een triathlon lopen, en dan ook nog naar Finland en Noorwegen reizen. En dat zijn geen weekendjes weg kan ik je vertellen… Daar kan ik alleen maar bewondering en respect voor hebben. Dus ik luister graag.” 

Laten we gezien de tijd in het ijsbad en jullie gezondheid naar de afronding gaan. Het is de Christmas Γ  la Carte. Maurice, wat is jouw ultieme Kerstgedachte? 
β€œKerst is vertragen en even fijn sociaal-emotioneel contact hebben met de mensen in jouw kern en in staat zijn te delen met elkaar. Wie goed ontspant, kan daarna meer van zichzelf vragen. Op vruchtbare grond moet je ook niets forceren, want bij continu zaaien en oogsten is de grond snel uitgeput. Ik zou zeggen: fijne feestdagen en een krachtig, waardevol 2024 gewenst. Op naar mooie uitdagingen!” 

MauriceHoog 
Pastoor Pieckweg 10 
3828 PR Hoogland 
Tel. Nr.: 06-55150622 
mail@mauricehoog.nl 
www.mauricehoog.nl 



Nieuws

Christmas Γ  la Carte I Maurice Hoogendoorn - MauriceHoog

Marketing & Communicatie
Zakelijke Dienstverlening