Christmas à la Carte I Luc Hullegie - B2B Secure

Amersfoort, woensdag 13 december 2023

Van Kerstmannetje tot IT-mannetje! 

De feestdagen vormen ieder jaar weer het decor voor tijd en aandacht voor elkaar. Elementen die Luc Hullegie (53) namens B2B Secure liever 365 dagen per jaar wil toepassen: “B2B Secure mag zich net als vele IT-gerelateerde bedrijven gelukkig prijzen met een groeiende klantenkring. Die groei is geen doel op zich. Het is cliché, maar het belangrijkste vinden wij dat de klant centraal blijft staan en dat deze de aandacht krijgt die zij verdienen. In de IT-wereld enorm belangrijk. Zeker voor de kleinere partijen waarvoor wij graag het IT-mannetje willen zijn!”

Het IT-mannetje. Het woord is meteen gevallen. “Dit idee ontstond twee jaar geleden door toeval. Vlak voor Kerst ging er bij een mkb-ondernemer iets mis met de levering van hardware. We regelden het meteen en hij kon verder. Ik maakte de grap: ‘Morgen komt het Kerstmannetje, nu kwam het IT-mannetje!’. Natuurlijk gekscherend, maar dat ene woordje, IT-mannetje, bleef hangen bij mij. Het is herkenbaar voor veel ondernemers omdat zij te groot zijn voor het servet en te klein voor het tafellaken. Zij vallen ertussen. Dan is naast jou als ondernemer een IT-mannetje waarmee je snel kan schakelen erg fijn.” 

Échte Amersfoorter 
Luc is een gevoelsmens pur sang, sinds 2006 actief met B2B Secure en – zo zegt hij zelf – een échte Amersfoorter: “Op mijn 2e levensjaar kwam in naar de Keistad. Op die eerste kleine periode na mag ik mezelf toch wel Keientrekker noemen?” Toen hij vernam dat er een Christmas à la Carte uitgegeven zou worden, bedacht hij zich geen moment: “Ik ben Amersfoorter in hart en nieren, ik hou van de warmte en het samenzijn van de feestdagen, ik geniet van de vele mooie lokale klanten die we hebben en ik sta volledig achter de Content gedachte: lokaal ondernemen is zoveel leuker. De woordspeling ‘Van kerstmannetje naar IT-mannetje’ past daar dan ook volledig bij.” De man die als hobby’s koken en klussen (‘maar dan wel zonder tijdsdruk’) heeft en graag kijkt naar Formule 1 gooide in 2019 het roer om binnen B2B Secure: “In het begin leverden wij vooral aan de grotere ondernemingen, maar sinds 2019 hebben wij ons volledig gericht op het kleinere mkb. Voor veel collega’s uit de branche, die alsmaar verder groeien, een gekke move. Maar wij vinden dat wij juist daar nog echt van meerwaarde kunnen zijn. Die hardwerkende mkb-ondernemer ontzorgen, zodat hij of zij weer met zijn corebusiness aan de slag kan, daar krijgen ik en mijn collega’s energie van.” 

“𝑽𝒐𝒐𝒓 𝒅𝒊𝒆 𝒉𝒂𝒓𝒅 𝒘𝒆𝒓𝒌𝒆𝒏𝒅𝒆 𝒎𝒌𝒃 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔 𝒛𝒊𝒋𝒏 𝒘𝒆 é𝒄𝒉𝒕 𝒗𝒂𝒏 𝒘𝒂𝒂𝒓𝒅𝒆.” 

Servet & tafellaken 
Luc spreekt veel ‘kleinere’ collega-ondernemers die grote daden verrichten. “Wat is klein? Ik zie ondernemers met een paar mensen in dienst die fantastische dingen doen. Zelfs ZZP’ers die ontzettend mooie activiteiten opzetten en zich lokaal inzetten. En is het niet zo dat de categorie bedrijven met 3 tot pak ‘m beet 40 medewerkers de meeste zijn in Nederland? En stel nu eens dat iedere ZZP’er komend jaar één iemand in dienst zou nemen, dat zou pas echte economische groei betekenen. Veel van die kleinere bedrijven hebben als kenmerk dat de directeur vaak de IT-gerelateerde zaken zelf regelt. Naarmate zij groeien worden ze vaak te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Ze hebben eigenlijk geen middelen om een IT-medewerker aan te nemen en daardoor komen ze zelf niet meer voldoende toe aan hun corebusiness. Of gewoon lekker ondernemen. Gekscherend zeg ik ook wel eens: zij maken procentueel gezien de grootste groei door. Als je eerst alleen opereert en je neemt iemand aan dan is dat 100% groei! Op zo’n moment komt er het meeste op de ondernemer af. Van de eerste loonstrook tot extra administratie en ook het regelen van een 2e laptop die goed moet communiceren met die van hem of haar zelf. En tot slot, ik zal je vertellen: ik vind het contact met die ondernemers nog het leukste ook. Ze zijn benaderbaar, hebben tijd en je kan vaak snel schakelen.”

De Hof in Amersfoort 
De feestdagen komen eraan. Als fotolocatie koos Luc voor het middelpunt van zijn geliefde Amersfoort: de Hof. “Een fijne plek waar mijn Amersfoortse hartje altijd iets sneller gaat kloppen. Hier hebben we enkele fijne horeca klanten die we mogen ontzorgen op IT- gebied. Het wireless in de zaak kunnen ondernemen is natuurlijk voor hen ontzettend belangrijk.” Met de feestdagen in zicht haakt Luc ook aan op een praktijksituatie die hij vaak ziet: “Vaak bij kleinere organisaties zie je dat de ondernemer in de knel komt tijdens feestdagen of vakanties. Dan heb je eindelijk even rust maar heb je geen back-up. Iemand die je kan bellen om het even te regelen. Met dat besef groeide het gevoel voor ‘Het IT-mannetje’ steeds meer. Wij willen die rol graag op ons nemen want de waardering is dan enorm. Gewoon goede ondersteuning bieden bij uitbreiding en de dagelijkse gang van zaken. Denk aan beheer, hosting, levering van hard- en soft ware, beveiliging van IT, een kabel die los raakt of kapot gaat, een printer die even niet werkt. Gewoon alles wat IT-gerelateerd is, daar kunnen de mkb-ondernemers ons voor bellen.” 

“𝑰𝒌 𝒘𝒆𝒏𝒔 𝒂𝒍𝒍𝒆 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔 𝒆𝒆𝒏 𝒍𝒊𝒆𝒇𝒅𝒆𝒗𝒐𝒍 2024.”

Menselijk aspect 
In de IT-wereld is het vaak een komen en gaan van overnames en staat groei centraal. Luc schuwt groei niet, maar staat wel menselijk in de strijd: “Niet voor niets hebben wij in 2019 het roer omgegooid en ons volledig gericht op het kleinere mkb. Puur omdat wij daar nog echt van meerwaarde konden zijn. Het gevoel een klein steentje te hebben kunnen bijdragen geeft enorm veel energie.” Luc draait al flink lang mee in het ondernemerswereldje. We vragen hem naar zijn hoogtepunten als ondernemer. “Poeh, die heb ik niet echt eerlijk gezegd. Ik ben vooral trots op het feit dat ik nooit voor het grote geld ben gegaan, maar altijd dicht bij mijzelf ben gebleven. Daarom ook de wens juist dat IT-mannetje te zijn. We hebben nog een maand te gaan, maar als ik nu alvast 2023 analyseer dan is het wederom snel voorbij gegaan, er is weer genoeg gebeurd, ook privé, maar ik kijk vooral als mens en als ondernemer met een voldaan gevoel terug op het jaar. Het was een jaar van verder opbouwen en genieten van de mooie kleine dingen in het leven. Wel zie ik veel problematiek op vele plekken in de wereld en dat baart mij zorgen, eerlijk gezegd. Ik denk soms wel eens: ‘de wereld is steeds een beetje zieker aan het worden’. Ik heb de oplossing ook niet behalve dat we lief voor elkaar moeten zijn.” 

“𝑳𝒂𝒕𝒆𝒏 𝒘𝒆 𝒆𝒍𝒌𝒂𝒂𝒓 𝒍𝒐𝒌𝒂𝒂𝒍 𝒏𝒐𝒈 𝒎𝒆𝒆𝒓 𝒉𝒆𝒍𝒑𝒆𝒏 𝒘𝒂𝒂𝒓 𝒌𝒂𝒏 𝒆𝒏 𝒔𝒂𝒎𝒆𝒏 𝒏𝒖 𝒆𝒆𝒏𝒔 𝒆𝒄𝒉𝒕 𝒅𝒆 𝒌𝒆𝒓𝒔𝒕𝒈𝒆𝒅𝒂𝒄𝒉𝒕𝒆 𝒗𝒂𝒔𝒕𝒉𝒐𝒖𝒅𝒆𝒏. ”

Ondernemen in 2024: mensenwerk 
“Ondernemen is wat mij betreft mensenwerk en ik hoop dat we dat in 2024 allemaal iets meer beseffen. Je kan niet met iedereen dezelfde klik hebben, maar een goede relatie is wat mij betreft wel essentieel voor een mooi partnerschap. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen drijft en hoe ik daar dan vanuit mijn vakgebied een steentje aan kan bijdragen. Persoonlijke interesse en elkaar helpen geeft mij een ultieme voldoening. Als ik naar 2024 kijk dan zie ik enorm veel kansen voor de ondernemers. Niet alleen voor ons. Ja, er komt IT-technisch veel aan. Denk alleen al aan de groeiende cyber risico’s, maar het is een uitdagende tijd voor velen onder ons. Kijk hier op de Hof eens om je heen. Allemaal horeca ondernemers die nog de naweeën meedragen van de ellendige pandemie. Laten we elkaar lokaal nog meer helpen waar kan en samen nu eens echt de kerstgedachte vasthouden. Dat we iets minder oordelen over elkaar en zowel elkaars mooie als minder mooie kanten respecteren. Ik wens alle ondernemers en hun collega’s een liefdevol en mooi 2024.” 

B2B Secure BV 
Hardwareweg 28 
3821 BM Amersfoort 
085-3013166 
office@b2bsecure.nl 
www.b2bsecure.nl


Nieuws

Christmas à la Carte I Luc Hullegie - B2B Secure

IT