Christmas à la Carte - Column Benjamin van Brakel (FAC. Horeca Uitzendbureau)

Amersfoort, woensdag 13 december 2023

𝑻𝒉𝒖𝒊𝒔𝒌𝒐𝒎𝒆𝒏: 𝒉é𝒕 𝒘𝒐𝒐𝒓𝒅 𝒗𝒂𝒏 2023

Zonvakanties met de auto. Ik heb ze vroeger ontelbaar vaak gehad. Enkele maanden geleden herinnerde ik me bijna dagelijks dat ik het als klein jochie altijd fijn vond om aan het einde van de terugreis mijn vertrouwde Onze Lieve Vrouwetoren in de verte weer te zien. Dan wist ik dat de reis er bijna op zat en ik weer bijna heerlijk met mijn vriendjes kon voetballen. ‘Thuiskomen’ is voor mij het woord van 2023 en ik vertel graag waarom.

In mei van dit jaar, na ‘een leven lang’ werken in Amersfoort, besloot ik de overstap te maken naar Amsterdam. Samenwerken met Maurice, een goede vriend die ik vanuit het Amersfoortse kende, was een lang gekoesterde wens. Echter, Amsterdam, de stad waar ik zo graag mijn vrije tijd doorbreng, bleek voor mij niet de stad waar ik mijn werkdagen graag wil doorbrengen. De roep naar het vertrouwde, soms ietwat kneuterige Amersfoort, was te groot. Als ik na een werkdag vanuit Amsterdam naar huis reed, werd ik weer even dat kleine ventje van toen. Dat ventje dat op de achterbank na de zomervakantie enorm blij werd van de toren in de verte. Dat was toen al mijn baken, mijn thuis.

‘Back to the Keistad: de beste stad van Europa!’ Dit gevoel werd alsmaar sterker en ik sprak uit naar een andere goede vriend, Rob Hakvoort, dat ik open stond voor een terugkeer bij Facility en FAC. Horeca Uitzendbureau. Ik werd gelukkig met open armen ontvangen en zodoende ben ik sinds 1 oktober weer terug in de Keistad. Extra leuk: ‘mijn stad’ is inmiddels uitgeroepen tot De Beste Stad Van Europa! Ja, ‘we’ zijn het echt geworden. Terecht! Want onze stad is ook gewoon ontzettend compleet. We hebben een prachtig ondernemersklimaat, fantastische muzikanten zoals Diggy Dex en Miss Montreal, en in de persoon van Femke Bol leveren we ook nog eens de beste atlete van Europa. Ongekend toch?

Volledig in de gedachte van ‘Christmas à la Carte’ zegt de uitverkiezing ook iets over hoe wij Amersfoorters met elkaar samenwerken en samenleven. We schuiven elkaar lokaal de business toe en de gemiddelde ondernemersbijeenkomst mondt vrij vaak uit in een gezellige borrel. We zijn wat mij betreft niet alleen de beste stad van Europa, maar ik weet zeker dat we ook nog eens de allerleukste zijn!

Onlangs zijn mijn vrouw en ik, beide geboren en getogen Amersfoorters, verhuisd naar ons nieuwe thuis in Leusden-Zuid. Het is een prima dorp om te wonen. Gelukkig zie ik vanuit ons zolderraam nog steeds het topje van de Onze Lieve Vrouwetoren. Precies dat stukje van de toren waar iedere nacht de herinneringslantaarn brandt, zodat we hen kunnen herinneren die ons dit jaar - of eerder - ontvallen zijn. Wist je dat we daar ook ooit een wereldprimeur mee hadden? Wat een wereldstad zijn we! Laten we er met elkaar een mooi 2024 van maken. Gewoon hier in Amersfoort.

Benjamin van Brakel – FAC. Horeca Uitzendbureau Reageren kan via benjamin.van.brakel@facility.nl

Nieuws

Christmas à la Carte - Column Benjamin van Brakel (FAC. Horeca Uitzendbureau)

FAC. Horeca Uitzendbureau

https://www.facuitzendbureau.nl/

Zakelijke Dienstverlening
Horeca
Personeel