Bergpaviljoen Bistronomique & Bar: deelnemer Content à la Carte!

Amersfoort, dinsdag 2 februari 2023 

Wat is het culinair genieten in Amersfoort. En dat doe je zeker ook op de ‘bekende berg’, want daar ligt het prachtige Bergpaviljoen Bistronomique & Bar. Theo Slotboom (50) en Ed van den Bor (49) zijn de twee enthousiaste eigenaren die hun passie voor eten en drinken gecombineerd hebben om een unieke gastronomische ervaring te creëren voor hun gasten. Ondanks dat we zeker weten dat deze twee topondernemers al behoorlijke bekendheid genieten, willen we ze toch extra introduceren. Want ja: ook Bergpaviljoen Bistronomique & Bar is deelnemer aan Content à la carte! 

Hoe het begon..
Theo Slotboom (50) en Ed van den Bor (49) hebben elkaar zo’n 25 jaar geleden leren kennen op de hotelschool, zij raakten daar bevriend en besloten samen een restaurant te runnen. Hoewel het voor beide geen droom was van jongs af aan, maakten zij het vuurtje in elkaar wakker en hebben zij dit samen doorgezet. In 1999 is Het Bergpaviljoen van de grond gekomen en runnen zij dit restaurant dus al ruim 23 jaar.

Wauw, al 23 jaar! De samenwerking moet dus goed zijn. Hoe verdelen jullie de taken onderling?
Theo: ‘Ed is de gastheer pur sang in ons restaurant en verzorgt de planningen met het team. Ik regel de catering activiteiten buiten de deur, het reilen en zeilen in Amicitia en ik doe ook de administratie. Tussendoor zijn we beide uiteraard ook nog gastheer. We zijn nauw betrokken bij wat er moet gebeuren in het restaurant. Denk aan nieuwe menukaarten, aanpassingen in de wijnkaart, aanvragen, et cetera….’

Hebben jullie in de 23 jaar enkele hoogtepunten beleefd?
Ed: ‘Een mooi hoogtepunt voor ons is het benefiet gala voor Stichting Hulphond. Hier waren zo’n 700 gasten die wij een drie-gangen menu hebben geserveerd. Het was een bijzondere locatie en in slechts anderhalf uur tijd. Daarnaast hebben wij vorig jaar (2022, red.) ook de Bib Gourmand van Michelin mogen ontvangen. Dat vinden we een hele eer. Een keuken en ambiance met een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. Zo kenmerkt zich een restaurant die de Bib Gourmand in ontvangst mag nemen.’

Hoe zou je jullie identiteit omschrijven?
Theo: ‘Elk restaurant met een Bib Gourmand heeft zijn eigen identiteit, zo ook wij. Het Bergpaviljoen heeft de perfecte setting om te lunchen, dineren of te borrelen. ‘Genieten van 'joi de vivre' in een ontspannen setting, met de juiste service en in comfortabele stoelen, met goed glaswerk en voldoen­de privacy voor een gesprek.
Ed: ‘We zeggen ook wel eens: ‘Feel good gastronomie zonder opsmuk in een aangename en ongedwongen sfeer.’ Deze sfeer in combinatie met de creatieve gerechten, met een focus op vegetarische en visproducten, maakt de identiteit van Het Bergpaviljoen.’

Hoe kenmerkt zich de kaart van Het Bergpaviljoen?
Ed: ‘Ons keukenteam kookt graag met vis, schaal- en schelpdieren. Elke dag presenteren we onze verse vis in de visbar op het crushed ice buffet,  die je niet kan missen wanneer je binnenkomt in ons restaurant. Ook neemt groente op onze menukaart inmiddels een prominente plaats in. Vanuit onze moestuin, bloementuin en kruidentuin plukken we iedere dag ingrediënten die we 's avonds in ons Menu Bistronomique serveren. En ja: uiteraard kun je ook bij ons terecht voor een lekker & verantwoord stuk vlees.’

We zijn benieuwd: wat is jullie eigen favoriet op de kaart?
Ed: ‘Pfoeh, dat is eigenlijk te veel om op te noemen. Maar wat ons vooral blij maakt: ceviche van verse vis. En vooral door de verschillende creatieve ingrediënten die ons keukenteam iedere keer weet te creëren met dit gerecht.’

Tot slot, en we zijn enorm blij hiermee, maar waarom nemen jullie deel aan Content à la Carte?
Theo: ‘We steunen goede Amersfoortse initiatieven graag en vinden het belangrijk om ons steentje daarin bij te dragen zodat Amersfoort voor iedereen een geweldige plek is en blijft om te wonen en te leven.’

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar
Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort
Tel. Nr.: 033-4615000
E-mail: info@bergpaviljoen.nl 

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 24:00
zaterdag van 15:00 tot 24:00
zondag en feestdagen gesloten

Meer informatie: Bergpaviljoen Bistronomique & Bar 

Nieuws

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar: deelnemer Content à la Carte!

Restaurant
Horeca