Amersfoort zet stappen richting een schone toekomst!

Amersfoort, dinsdag 5 maart 2024

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, neemt Amersfoort een voortrekkersrol op zich met de ambitie om tegen 2025 een belangrijke ecologische transitie te realiseren. Vanaf 1 januari 2025 zullen enkel schone busjes en vrachtwagens toegelaten worden in het kernwinkelgebied van Amersfoort. Een initiatief dat niet alleen onze luchtkwaliteit ten goede komt, maar ook een groenere toekomst belooft voor ons allen.

Deze ontwikkeling biedt zowel voor ondernemers als voor bewoners van Amersfoort nieuwe kansen en mogelijkheden. Het is een uitnodiging om samen te werken aan een schonere, gezondere stad.

Subsidiemogelijkheden

  • Subsidieregeling AanZET: Deze regeling opent op 26 maart 2024 haar deuren voor aanvragen en is gericht op de aanschaf van zero-emissie trucks. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je de checklist doorneemt voordat je jouw aanvraag indient.

  • Subsidieregeling SEBA: Specifiek voor de kleinere bedrijfsauto's, biedt deze regeling een financiële tegemoetkoming tot wel € 5.000. Een fantastische kans om je bedrijfsvloot te verduurzamen en bij te dragen aan een schonere stad.

Deel jouw visie en ideeën

Het ministerie van I&W en de stad Amersfoort nodigen je uit jouw mening te delen over de ontwikkeling van laadinfrastructuur voor zwaar wegvervoer. Jouw inzichten zijn van onschatbare waarde om te zorgen dat de overgang soepel verloopt. Geef hier jouw mening

Sluit je aan

Dit is het moment om actie te ondernemen en samen te werken aan een groenere toekomst. Jouw betrokkenheid en initiatief kunnen een wereld van verschil maken. Voor meer informatie over hoe je kunt bijdragen en gebruik kunt maken van de subsidieregelingen, bezoek je www.amersfoort.nl/zes.

Belangrijke data:

  • Start subsidieregeling AanZET: 26 maart 2024
  • Deadline voor feedback laadinfrastructuur: Tot 17 maart 2024

Tot ziens in een groener Amersfoort!


Nieuws

Amersfoort zet stappen richting een schone toekomst!

Duurzaamheid