AD interview met Content bedrijfslid Timo Veenendaal over zijn unieke Rolls Royce Silver Dawn

Amersfoort, dinsdag 12 september 2023

Afgelopen weekend stond er een heel gaaf en leuk interview met Timo Veenendaal - bedrijfslid bij Content met Veenendaal Horeca Totaal BV - in het AD Amersfoort. Voor het item 'Keiverliefd op mijn auto' zocht de dagkrant van Amersfoort Timo op om hem aan het woord te laten omtrent zijn prachtige Rolls Royce Silver Dawn. 'Na drie jaar zoeken kwam ik deze via via tegen. Ik heb mijn garage thuis laten vergroten zodat ik hem kwijt kan. Ik ben er enorm trots op!'

Bronvermelding: AD Amersfoort

Een droom die uitkomt, dat is zijn Rolls Royce Silver Dawn voor Timo Veenendaal. Elke keer als hij 'm ziet, wordt hij er blij van. De Amersfoortse liet er speciaal een extra grote garage voor bouwen bij zijn huis, en dochter Louise betrapt hem er zelfs weLeens op dat hij er een tijd in een stoel naar zit te kijken.

Het is er ook een die je normaal niet elke dag ziet!
"Zeker niet, en dat merk je ook duidelijk aan de reacties. Overal waar ik rij nemen mensen de tijd om even te blijven staan, als ik ergens parkeer zie je mensen uit het raam kijken. Dat vind ik elke keer weer leuk."

Hoe lang heb je 'm al?
Vorig jaar oktober kwam ik 'm op het spoor. Ik wilde er altijd al een hebben, maar ze staan natuurlijk niet zomaar te koop. Je moet echt goed zoeken. De tijd nemen. Maar ik had er geen haast bij. Na drie jaar zoeken kwam ik deze via via tegen."

Weet je iets van zijn geschiedenis?
"Als je dan toch zo'n auto koopt, moet je ook alle papieren erbij hebben. Dus ja, ik kreeg er een dikke pil met informatie bij. Hij is bijvoorbeeld ooit voor 4300 pind door een baron gekocht. Hij is ergens in 1975 naar Amerika gegaan, dar is íe voor driekwart gerestaureerd. In 1991 is-ie weer opnieuw in Engeland ingevoerd. De vorige eigenaar was een nederlander, die had er ook een passie voor. Toen hij overleed, heb ik 'm gekocht en vanuit Engeland naar Nederland gehaald. Hij heeft er dus al best wat reizen op zitten. Alle facturen, de hele backstory, heb ik. Dat maakt het ook extra leuk."

Moest er nog veel aan gebeuren toen je hem kocht?
"Ik heb hem helemaal laten restaureren. Motorisch helemaal goed laten maken en een gedeelte plaatwerk laten herstellen. Hij is altijd deze kleur geweest, nooit gespoten of iets. Ook alle onderdelen zijn allemaal origineel. Nu is-ie helemaal strak, en is het een kwestie van bijhouden en poetsen."

Hij heeft allemaal mooie originele details.
"Achterin zit een tafeltje dat je uit kunt klappen, met een make-upspiegeltje erboven. Zo konden dames nog even hun make-up bijwerken op de achterbank. De richtingaanwijzers klappen uit, de deuren gaan naar de andere kant open, de achteruitkijkspiegel zit op een aNdere plek, hij heeft een origineel schuifdak. Zulke details maken 'm extra speciaal."

Is het ook heel anders rijden?
"Zeker. Je zit aan de 'verkeerde' kant, dus alles is anders. Van achteruitrijden tot hoe je op de weg moet letten, niets is zoals in een 'gewone' auto. Maar dat maakt het rijden ook heel leuk."

Hij is ook te huur als trouwauto, toch?
"Ja dat klopt. Als er een bruidspaar is dat het mooi vindt, vind ik het leuk om hun te rijden. Dan krijg je mij er ook bij als chauffeur. Netjes in pak, pet erbij. Maar dat is niet waarvoor ik 'm gekocht heb, hoor. Dat doe ik alleen als ik zelf tijd en zin heb."

Waarom was dit altijd al de droom?
"Er zijn er hier maar 760 van gemaakt. Hij is zo uniek, dat vind ik prachtig. Na de Silver Dawn kwam de Silver Cloud, daar werden er 2500 van gemaakt. Dat vind ik al een stuk minder bijzonder. Het moet zo exclusief mogelijk. Ik vind, als je iets moois koopt moet het een verhaal hebben. Ik heb bijvoorbeeld ook een bijzondere Harley. Die is zo excentriek, daar staan ook altijd mensen omheen te draaien. Dat vind ik mooi. De nieuwe garage heb ik extra groot laten maken, zodat er nog wat bij kan als ik weer eens wat moois zie... Een mooie Ferrari 458 bijvoorbeeld. Die staat nog hoog op m'n bucketlist, maar die komt wel."

Hij moet vast netjes binnen blijven bij slecht weer?
"Jazeker. Het is echt een mooiweerauto. Deze komt de garage niet uit als het regent. Maar dat is met mijn Harley ook hoor, dat is een mooiweer-Harley. Toen ik de Rolls net had, heb ik 'm ee tijd gestald bij mijn zalencentrum in Kaatsheuvel. Ik heb het geluk dat ik hem daar kwijt kon in de wintermaanden. Als ik ermee wilde rijden moest ik dus eerst daarheen om de auto te halen. Inmiddels is daar verandering in gekomen, want thuis heb ik een grote garage laten bouwen zodat-ie daar kan staan. Met van die mooie spots erop, helemaal uitgelicht. Zodat 'ie goed tot z'n recht komt."

--- EINDE INTERVIEW ---


Nieuws

AD interview met Content bedrijfslid Timo Veenendaal over zijn unieke Rolls Royce Silver Dawn

Zakelijke Dienstverlening
Horeca