INTERVIEW Martine van den Berg alweer opgestart met 2e Werkvilla Amersfoort!

Amersfoort, woensdag 1 november 2023

Yes! De 2e Werkvilla Amersfoort is geopend. De Amersfoortse onderneemster Martine van den Berg (39) zit niet stil en opende recent haar tweede locatie van De Werkvilla. Troffen we de immer goedlachse en vrolijke dame amper een jaar geleden letterlijk aan met de verfkwast in de hand op nummer 129, daar ontmoeten we haar ditmaal een stukje verderop op nummer 15. Ook aan de Utrechtseweg en net zo enthousiast: ‘Welkom wederom!’

Er is geen ontkomen aan de eerste vraag die we moeten stellen aan Martine: ‘hoe kan het dat we nu al – binnen één jaar – op een 2e locatie te gast zijn? “Haha, geloof me: die vraag hoor ik momenteel zo’n vijfmaal per dag. Het antwoord is eenvoudig. Alle kantoren bij de eerste Werkvilla waren binnen vier maanden gevuld. Eerlijk gezegd hoefde ik daar weinig aan reclame en marketing te doen. Zelfs geen referenties. Het bleek dat er veel behoefte is bij de Amersfoortse ondernemers om op een mooie locatie te werken, met andere ondernemers om je heen en waarbij alle faciliteiten voor je worden geregeld. Eigenlijk zat de eerste Werkvilla vrij vlot vol en als je dan zo’n parel tegen komt als deze locatie, ja, dan kan ik geen nee zeggen!”

'𝘚𝘤𝘩𝘢𝘵, 𝘪𝘬 𝘧𝘪𝘦𝘵𝘴𝘵𝘦 𝘯𝘦𝘵 𝘭𝘢𝘯𝘨𝘴 𝘫𝘦 2𝘦 𝘞𝘦𝘳𝘬𝘷𝘪𝘭𝘭𝘢!'

 ‘Check Funda!’ 
“De wijze waarop ik in aanraking kwam met deze mooie locatie is ook best grappig. Mijn man kwam op een zondagmiddag binnen en riep reuze enthousiast: ‘Schat, ik fietste net langs je 2e Werkvilla. Check Funda maar!’ En hij had gelijk. Het gevoel dat dit een volgende toffe locatie kon zijn bekroop me meteen. Ik heb direct een afspraak gemaakt en ben met mijn makelaar gaan kijken.” En zodoende staat Martine wederom met de kwast in de hand. Of pakt ze het dit keer anders aan? “Haha, zeker weten! Vorige keer was een leerzame periode. Laten we het daar maar op houden. Ditmaal verloopt het hele verbouwproces veel gestroomlijnder en soepeler. Ik heb veel duidelijker en scherper in beeld waar ik naar toe wil en hoe dat uitgevoerd moet worden. Bovendien heb ik inmiddels een supergoed netwerk van vakmensen om me heen verzameld.” We spreken Martine medio oktober en dat is dus enkele weken voor publicatie. “Als dit interview begin november verschijnt zijn we up and running. We hebben nog wat schilderwerk, er komt een nieuwe vloer op de eerste etage en dan komt de nieuwe keuken. Fijn dat we begin november gereed zijn want de eerste bewoners hebben we al!”

Bakker en groenteboer om de hoek
 
En ook dat is bijzonder. Op 1 oktober kreeg Martine immers pas de sleutel. “Ja, bizar, hè. We zijn amper twee weken onderweg en er zijn al vijf kantoren verhuurd. Onder andere Severin Winkler, Renee Boelaars en Van der Hilst communicatie zijn kersverse huurders. De lokale bakker en de groenteboer op een paar minuten loopafstand is blijkbaar toch een pre voor velen, haha! Nee hoor, gekheid. Ook deze tweede locatie kent die voordelen en je merkt dat de doelgroep waar wij op mikken, zelfstandigen en kleinere mkb-bedrijven, dit erg leuk vinden. Hiervandaan wandel je zo naar het Centraal Station en de binnenstad! Ook is het parkeren voor de deur een fijne bijkomstigheid. Facilitair is alles geregeld voor je. Kortom, je kunt gewoon elke dag zorgeloos aan de slag op deze mooie locatie. En als je klaar bent met werken, dan heb je fijne collega-ondernemers om je heen om te sparren, te lunchen en ja: ook de vrijdagmiddagborrel in De Werkvilla is niet verkeerd!”

'𝘋𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦𝘮𝘦𝘳𝘴 𝘥𝘪𝘦 𝘱𝘢𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘋𝘦 𝘞𝘦𝘳𝘬𝘷𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘲𝘶𝘢 𝘋𝘕𝘈 𝘷𝘪𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘶𝘯 𝘸𝘦𝘨 𝘷𝘢𝘯𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘩𝘪𝘦𝘳𝘩𝘦𝘦𝘯.'

‘Werkvilla DNA’ 
Dan rest natuurlijk wel nog de vraag: Hoeveel ruimte is er nog beschikbaar? “Er zijn nu nog zeven ruimtes beschikbaar als kantoor. Eén ruimte gaan we inrichten als een vergaderruimte voor maximaal 8 personen. Huurders kunnen deze zelf reserveren voor meetings. Een fijne service. Wat voor type huurders ik zoek? Eerlijk gezegd zoek ik niet specifiek huurders op een vakgebied. Wel blijkt er een soort natuurlijke shifting te ontstaan in het type ondernemer. En dan bedoel ik vooral het DNA van de soort ondernemer in de Werkvilla. De huidige huurders zijn eigenlijk allemaal flexibel en denken in oplossingen en kansen. Dan ontstaat er dus heel organisch een goede dynamiek en leuke samenwerkingen. Dit geeft mij ook veel energie.” Maar toch, dit zijn vaak kreten die andere aanbieders in de kantorenmarkt pretenderen. “Ja klopt, en weet je: dat mag ook. Ik ga niet de wijsneus uithangen dat wij heel veel dingen beter doen. De uitstraling van de locaties, de locatie van de prachtige villa’s zelf en de sfeer die hier hangt, dat spreekt en werkt voor zichzelf. Ik noemde net al het type DNA van de huurders dat zichzelf met elkaar verbindt. Dat ontstaat organisch. Je gaat immers om met de mensen die bij je passen. Kortom, ik ga niet van de toren roepen dat we de leukste, beste en mooiste locatie van Amersfoort zijn. De ondernemers die iets als dit zoeken, die vinden hun weg naar De Werkvilla vanzelf.”

Op naar vijf Werkvilla’s 
Op het einde van het vraaggesprek durven we het aan om twee gewaagde vragen te stellen aan de open en vrolijke Martine. Vraag 1: beschouw je jezelf nu als fulltime pandjesbaas? “Haha, ja, eigenlijk ben ik inmiddels wel fulltime pandjesbaas! En eerlijk gezegd: dat voelt goed. De manier waarop ik het doe, in leuk contact met collega-ondernemers die een mooie ruimte huren, dat bevalt me uitstekend. Ja, ik geef ook nog personal training en ik ben voedingscoach, maar dat staat momenteel op een wat lager pitje. De Werkvilla heeft momenteel mijn hoogste prioriteit. En wat is die tweede vraag? Waar dit avontuur gaat eindigen? Je bedoelt hoeveel Werkvilla’s? Ja, dat is een goede vraag … Er staan nog veel prachtige villa’s rondom de Utrechtseweg, én er zijn heel veel ondernemers in Amersfoort. Kansen genoeg dus. Weet je wat, ik durf best de uitdaging aan: Vijf Werkvilla’s in vijf jaar lijkt me een mooi streven!”

Bezichtigen? 
Heb je interesse om eens te bezichtigen? Kijk dan op www.werkvilla.nl of neem contact op met Martine via 06-11416917 of mail naar info@werkvilla.nl. www.werkvilla.nl

Nieuws

INTERVIEW Martine van den Berg alweer opgestart met 2e Werkvilla Amersfoort!

Zakelijke Dienstverlening