2e editie project Cyberchef gaat van start! Onyx Cybersecurity, Gemeente Amersfoort en ROC Midden NL beschermen ondernemers tegen cybercriminaliteit!

Amersfoort, donderdag 2 juni 2022

Maar liefst 1 op de 5 MKB-ondernemers krijgt te maken met digitale criminaliteit. Om deze cybercriminelen aan te pakken is Caroline Buve - met Onyx Cybersecurity lid van Content Amersfoort - een samenwerking aangegaan met Gemeente Amersfoort, ROC Midden Nederland, Triskelion Information Security en Orion4u. Na een succesvolle eerste editie van het project genaamd Cyberchef worden Amersfoortse ondernemers ook dit jaar weer geholpen om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit. Studenten maken een digitale scan van jouw bedrijf en geven je advies op maat. Dit alles gebeurt kosteloos en onder professionele begeleiding.

Ondernemers helpen om zich beter te beschermen tegen cybercrime en online gespuis, maar ook bewustwording van én bescherming tegen de digitale risico’s die zij dagelijks lopen. Dat is de kern van project Cyberchef. Maar wat houdt digitale criminaliteit nou eigenlijk in? Je kunt hierbij denken aan phishingmailtjes, oplichting via het internet of nog erger, gijzelsoftware, virussen of andere malware. De gevolgen hiervan kunnen desastreus zijn, je kunt enorm veel geld kwijtraken of klanten verliezen. Gelukkig is er wel wat aan te doen! Vaak gaat dit om eenvoudige, maar zeer krachtige, maatregelen die ervoor zullen zorgen dat jouw onderneming weer een stuk veiliger is.

De studenten van ROC Midden-Nederland IT Systems Security krijgen eerst een aantal gastlessen van professionele security experts. Vervolgens nemen de studenten met behulp van een cybersecurityscan jouw onderneming digitaal onder de loep. Dit alles gebeurt onder begeleiding van de professionals. Na het uitvoeren van de scan ontvang je een advies op maat waar je zelf, of met hulp van een cybersecurityprofessional, de digitale veiligheid van jouw onderneming kunt verbeteren.

Wil jij ook weer de chef van je eigen digitale keuken zijn? Eind juni zijn de studenten klaar om een afspraak met je in te plannen voor een digitale veiligheidsscan op 11 of 13 oktober 2022. Dus meld jouw bedrijf voor 30 juni aan via cyberchef@amersfoort.nl

Over Onyx Cybersecurity

Onyx Cybersecurity is ook aangesloten als bedrijfslid van Content Amersfoort en daarmee een betrokken lokale onderneming. Onyx heeft passie voor informatiebeveiliging. Eigenaren Dirk Maij en Caroline Buve helpen relaties, samen met het Onyx team, om hun organisatie veilig te houden met een open blik en een positieve insteek. Het Onyx-Team bestaat uit ethical hackers en security consultants. Caroline: ‘Privacy en cybersecurity zijn met elkaar verbonden, Onyx Cybersecurity heeft beide expertises in huis. Wij beantwoorden al uw vragen over zowel technische security als privacy.’

Nieuws

2e editie project Cyberchef gaat van start! Onyx Cybersecurity, Gemeente Amersfoort en ROC Midden NL beschermen ondernemers tegen cybercriminaliteit!

IT