'Wie Kent'-Interview I Harold Jonker - Hey Harry Reclame

Amersfoort, vrijdag 16 februari 2024 

Harold Jonker onderneemt er op 24-jarige leeftijd lustig op los. Vanuit Leusden is hij zeer actief met Hey Harry Reclame, bouwt hij zijn netwerk hard uit en timmert hij heerlijk aan de ondernemende weg. Zijn creativiteit en kwaliteit zorgen ervoor dat hij flinke stappen zet de laatste jaren. Recentelijk heeft hij samen met compagnon Manuel Öztopçu een prachtig pand in Leusden geopend waar Hey Harry Reclame verder uit de grond wordt gestampt.

Een bezigbijtje en echte ondernemer dus, die Harold. Des te leuker om nu ook eens te vernemen hoe hij zijn weekenden door brengt. En graag willen we ook weten: werkt hij ook tijdens het weekend? En met welke ondernemer zou hij wel eens een weekend willen door brengen?

Hoe ziet komend 'WieKent' eruit?
"Het weekend was al vroeg begonnen want ik ben sinds donderdag a in Milaan. Heerlijk een weekendje voetbal kijken met mijn beste maat Stan Timmerman. Donderdagavond waren we al bij AC Milan die Europees speelde tegen Stade Rennes. Dat was echt waanzinnig. Vanavond gaan we een wedstrijd van Inter Milaan bekijken. Dit soort uitjes is ook gewoon heerlijk om er echt even uit te zijn."

Werk je ook wel eens in het 'WieKent'?
"Liefst zo min mogelijk, maar soms moet het. Soms heb ik op de zaterdag nog wel eens opdrachten. En als uit de hand gelopen hobby maak ik ook nog een aantal keren per jaar een trouwfilm. Hartstikke leuk om te doen, maar die zijn logischerwijs meestal in het weekend."

Wie Kent jou het beste?
"Vroeger waren dat mijn ouders, maar vandaag de dag absoluut mijn vriendin Milou Popping. Ze is tegenwoordig ook zelfs mijn collega binnen Hey Harry Reclame. Daarnaast kennen mijn zus en beste vriend Stan mij ook door en door."

Met welke ondernemer zou je wel eens een 'WieKent' door willen brengen?
"Ik lees de laatste tijd veel over Pieter Zwart, hij dus. Ik vind het fascinerend hoe hij zoveel karakter heeft gegeven aan een webwinkel. Alhoewel het tegenwoordig allang niet meer enkel een webwinkel is. Hij probeert impact te maken met creativiteit en dat lukt!"

Hoe is het het met jouw ondernemende activiteiten?
"Goed! Hey Harry Reclame groeit hard. Ons verhaal 'Impact maken met creativiteit' raakt ondernemers en de resultaten zijn goed. Er staan mooie projecten op de planning en we hebben ook weer een aantal mooie projecten afgerond. Wat me als ondernemer erg goed doet, is dat we samen, mijn compagnon Manuel Oztopcu en ik, zo'n 8 à 9 maanden geleden ergens in geloofde en dat we ondertussen een echt bedrijf aan het bouwen zijn. Heel tof avontuur om mee te maken!"

Waar breng je het 'WieKent' het liefste door?
"Amersfoort. En dan overal: thuis, mijn voetbalclub, de restaurants in de stad... Ik vermaak me graag thuis en thuis is Amersfoort."

Wat was je laatste 'WieKent'-tripje?
"Twee weken geleden was ik met mijn vriendin naar Brugge in België. Dat kreeg ik van haar vanwege mijn 24e verjaardag. En Brugge is wat mij betreft echt een aanrader!"