'Wie Kent'-Interview - Danny Rietveld - Content Amersfoort

Amersfoort, vrijdag 2 februari 2024

Het weekend staat weer voor de deur, hét moment om te ontspannen, de drukte van de werkweek achter ons te laten, en te genieten van tijd met gezin, familie, vrienden, en hobby's. Bij Content zijn we altijd nieuwsgierig naar de persoon achter de ondernemer. Daarom lanceren we met veel plezier ons nieuwste initiatief: het 'Wie Kent'-interview. Dit vrolijke nieuwe concept neemt de plaats in van ons Saturday Interview en biedt ons een frisse en gezellige manier om meer te ontdekken over onze ondernemende leden. De manier waarop iemand zijn weekend doorbrengt, zegt vaak net iets meer over diegene dan de doordeweekse ondernemende houding laat zien.

Als eerste deelnemer in dit nieuwe item hebben we besloten om het eens wat dichter bij huis te zoeken: ons proefkonijn is dan ook niemand minder dan Danny Rietveld zelf! En hij doet dat niet vanaf zomaar een plek: terwijl wij ons klaarmaken voor het weekend, geniet hij van de sneeuw in de Oostenrijkse Alpen. Maar is hij daar eigenlijk wel voor de pistes, of stiekem toch meer voor de gezelligheid in de après-ski bar?

Wie Kent jou het beste? 
'Dat kan er natuurlijk maar één zijn: mijn fantastische vrouw en levensmaatje Monique. We zijn sinds vorig jaar 1 juli getrouwd en hebben prachtige kids samen. Zij heeft aan één blik genoeg om te zien hoe ik me voel, wat ik van iets vind of wanneer ik me enorm kan ergeren. Wat zij jullie zou kunnen vertellen wat niemand van mij weet? Ik denk dat ze een boek kan schrijven…'


Hoe ziet komend ‘WieKent’ eruit?
‘Ik sta op de lange latten! Echt, ik ben gek op wintersport, en je mag me er zelfs voor wakker maken. Dit keer ga ik met vrienden: vier dagen vol flauwe humor, vooral après-skiën, en tussendoor maken we toch wat afdalingen op de piste. Van het ene hutje naar het andere, haha...’

Hoe ziet jouw ideale ‘WieKent’ eruit?
‘De meeste mensen kennen mij als een voetbalfanaat. Vanwege mijn seizoenskaarten voor Ajax en mijn eigen voetbalwedstrijden op zaterdagmiddag, vormt dit elf-tegen-elfspel vaak al een rode draad in mijn leven. Maar sinds enkele maanden is mijn zoontje Luca ook begonnen met voetbal, en ben ik zijn trainer geworden. Echt geweldig! Monique en ik hebben daarnaast een druk sociaal leven. We genieten van het gezelschap van leuke en lieve vrienden en brengen daardoor bijna elk weekend wel door met vrienden: een hapje eten, een borreltje of een leuk feestje!’

Wat zou jouw ultieme zaterdagochtendontbijt zijn en wie zou je willen dat het voor je klaarmaakt?
‘Ons zaterdagochtendontbijt is hét gezinsmoment van de week! De tafel staat bomvol met verse broodjes, gekookte eitjes, croissantjes… Heerlijk! Even helemaal geen druk van de kinderen naar school brengen, naar kantoor gaan of meteen aan de slag moeten. Sterker nog, het ontbijt op zaterdagochtend met mijn gezin is hét moment van de week dat me elke week weer blij maakt! En nee, ik maak dat liever zelf.’

Welk nummer staat bovenaan jouw 'WieKent-Vibe' playlist en welk verhaal zit erachter?
‘"Kleine Jongen" van André Hazes. We zetten vaak Hazes op thuis, en die staat bovenaan de playlist. Dus tijdens dat zojuist benoemde ontbijt start die altijd als iedereen zit. Dan kijk ik mijn kinderen aan en ben ik de meest contente man op aarde.’

Wat is jouw favoriete plek in Amersfoort, Leusden of Hoevelaken?
‘Bij de ondernemer aan tafel." En dat meen ik echt. Ja, er zijn mooie restaurants, monumenten of herkenningspunten. Maar laat mij maar lekker aan tafel zitten bij onze leden, kijken hoe we elkaar kunnen helpen.’

Wat is jouw laatste ‘WieKent’-tripje geweest?
‘Barcelona, samen met mijn vrouw. En dit was meteen de eerste keer zonder kinderen. Heerlijk samen genieten!’

Hoe zou je beste vriend jouw persoonlijkheid beschrijven in drie woorden?
‘Creatief. Duizendpoot. Onnavolgbaar.’

Wie Kent jouw zakelijke dromen en ambities het beste?
‘Mijn vrouw en mijn beste maatje. Met name die laatste. Samen met hem kunnen we heerlijk ambitieus denken, ideeën door het plafond laten schieten en dan weer op aarde komen om te kijken wat realistisch is.’

Heb je een 'guilty pleasure' hobby of activiteit waar mensen misschien verbaasd over zouden zijn?
‘Jemig zeg. Ik ben een open boek en de meeste mensen weten wel alles van me. Ik heb niets opzienbarends te melden.’

Met welke ondernemer zou je wel eens een heel ‘WieKent’ op stap willen?
‘Ik zou dan wel eens mee willen met Danny de Graaf, maar dan wel in het weekend van 033Live. Ik vind hem een mooie vent, met een Amersfoorts hart, en we hebben een goede klik. Ik ben wel benieuwd wat dat weekend hem allemaal op het pad brengt en hoe hij die dagen alles regelt.’

Heb je nog een leuke ‘WieKent’-tip?
‘Op wedstrijddagen van Ajax: kom lekker naar het Rembrandtplein!’