Saturday Interview - Wouter & Frauke - Cascara Events

Amersfoort, zaterdag 18 november 2023

Sinterklaas komt vandaag weer in het land! En uitgerekend op de dag van de intocht hebben we de producenten van de Pepernoten Brownie in ons Saturday Interview. Frauke en Wouter van Cascara Events zijn een heerlijk ondernemerskoppel met een intrinsieke motivatie voor duurzaamheid: "Steeds weer zijn we op zoek naar nieuwe manieren om uiteindelijk de duurzaamste koffie cateraar van Nederland te worden."

Een dagje ruilen met Jeroen Voorn van IJs van Vitelli, Het Noorderlicht aanschouwen en hoe het idee van Cascara ontstond op het terras van de Amersfoortse Hof: zomaar drie items waardoor we Frauke en Wouter op een leuke manier wat beter leren kennen. 

Fijn weekend allemaal!

Goedemorgen Wouter en Frauke, vertel: waar kunnen we jullie midden in de nacht voor wakker maken?
Frauke: “Het aanschouwen van Het Noorderlicht staat bovenaan mijn bucketlist. Al menig keer zijn we naar Lapland gereisd, maar elke keer dikke pech.”
Wouter: “Mij mag je altijd wakker maken voor een zeiltochtje! Heerlijk uitwaaien op het water. Maar bij deze: maak me maar wakker, want de laatste keer was zeker alweer 4 jaar geleden!”

Jullie verzorgen op vele events koffies en smoothies. Wat is het tofste event waar jullie hebben gestaan? 
Frauke: “The Next Web. Dit is een enorm Tech congres waar we jaarlijks met ongeveer 20 barista’s zo’n 15.000 kopjes koffie in twee dagen serveren voor diverse klanten. Dit is een pareltje van een opdracht dat toch wel enorm veel voorbereiding vergt, maar het blijft mooi om dit met een top team aan barista’s te organiseren!”
Wouter: “We hebben ook jaarlijks de eer om ieder jaar de campinggasten van het Best Kept Secret Festival. Daar komen zo’n 25.000 bezoekers en wij mogen hen voorzien van een goede opstart in de ochtend met vers gebakken croissantjes, biologische smoothies en natuurlijk onze verzen gezette koffietjes.”

Waar komt de naam Cascara vandaan?
Frauke:Cascara is de gedroogde schil of vruchtvlees dat rond de koffiebes zat. Van gedroogde cascara kan je een heerlijk drankje maken.”
Wouter: “En het klinkt gewoon lekker!”

Jullie zijn in Corona ook Sweet Deliver gestart. Hoe kwam dat tot stand?
Frauke: “Ik vond het altijd al heerlijk om thuis brownies te bakken. Het is een ideaal product voor bij de koffie. We wilden ook de sweets verzorgen. En zelf bakken is goedkoper.”
Wouter: “We hebben evenveel vegan smaken als niet-vegan. Dat is wel uniek!”

Wat is jullie favoriete smaak brownie?
Frauke: “Daar kan vandaag maar één antwoord op zijn: de Pepernoot Brownie!”

Wat is jullie eigen favoriete koffie, smoothie en cocktail? 
Frauke: “De lekkerste koffie die ik ooit heb gedronken is een filterkoffie uit Myanmar.”
Wouter: “Voor de koffie: Affogato. Een heerlijke espresso met vanilleroomijs. Bij de smoothie ga ik voor The Hulk: een groene smoothie met veel verse groenten. En dan de cocktails. Ik hou wel van een heerlijke frisse Mojito in de zomerzon!”

Hoe is jullie ondernemersavontuur ooit begonnen? 
Wouter: “12 jaar geleden op een terrasje op de Hof! Daar komen sowieso altijd de beste ideeën.”
Frauke: “We waren altijd al gek op koffie en dachten als we nou een Mini ombouwen tot mobiele koffiebar en één keer in de maand bij iemand in de achtertuin tijdens een BBQ verse koffietjes maken. Dat klonk als lang leve de lol! Dit liep vervolgens compleet uit de hand en daar kwam al snel onze Vitamini uit voort. Vervolgens bouwden we uit tot het bedrijf van vandaag vol met creatieve, duurzame cateringconcepten puur gericht op onze expertise, koffie & sapjes.”

Welke ambities hebben jullie met Cascara Events? 
Wouter: “We willen de meest duurzame koffie cateraar van Nederland zijn. Met innovatieve en duurzame concepten.”

Tot slot: met welke Amersfoortse ondernemer zouden jullie wel eens een dagje willen ruilen?
“Jeroen Voorn van IJs van Vitelli! Heerlijk!”