Saturday Interview – Theo Smits | Nefkens

Amersfoort, zaterdag 28 oktober 2023

Hij is net terug uit het zonnige Kreta en kent een pure passie voor Citroën. Ook is hij te porren voor een spannende serie als Undercover: deze zaterdagochtend nemen we een kijkje in het leven van Theo Smits van Nefkens. 

Theo bezit ruim 37 jaar ervaring met het merk Citroën en sinds kort ook Peugeot. Mister BNI ademt alles wat met auto's te maken heeft: 'Wanneer het op auto's aankomt, is de C5 Aircross mijn absolute favoriet. Maar geloof me, elke auto heeft zijn eigen verhaal.'

Een dagje ruilen met Walrick Halewijn van De Observant, spontaan op vakantie of midden in de nacht een ijsje: zomaar wat voorbeelden waar je Theo over zal horen bij het lezen van dit interview.

Fijn weekend!

Theo, waarvoor kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
"Dat zijn eigenlijk twee dingen: om op reis te gaan en elders prachtige ervaringen opdoen. Ik ben overigens net terug van een week Kreta. Daarnaast - als goede tweede reden om 's nachts wakker te worden - kan ik altijd genieten van een lekker ijsje."

Als je één model van Citroën of Peugeot kon kiezen om de rest van je leven mee te rijden, welke zou dat dan zijn en waarom?
"Dat zou de C5 Aircross zijn. Het is een mooie, stoere en comfortabele auto. Het zou ook fantastisch zijn als deze volledig elektrisch kon zijn."

Welk boek, film of tv-serie heeft onlangs een indruk op je gemaakt en waarom?
"Ik vond 'Undercover' met Frank Lammers een erg goede serie. Spannend met goede acteurs."

Welke beroemdheid zou je graag eens als klant willen hebben en welke auto zou je voor hem of haar aanbevelen?
"Het hoeft voor mij geen beroemdheid te zijn. Ik vind het leuk om een klant te adviseren en hem de auto te laten kiezen waar zijn hart sneller van gaat kloppen of die perfect bij zijn wensen aansluit. We maken dagelijks jongensdromen waar haha."

Wat is je favoriete plek in Amersfoort, Leusden of Hoevelaken en waarom?
"De binnenstad van Amersfoort en Stadscafé de Observant zijn mijn favorieten. De binnenstad is mooi en knus, en Stadscafé de Observant is een mooie plek om mensen te ontmoeten in een sfeervolle ambiance met zeer klantgericht personeel."

Als je een grote prijs in de loterij zou winnen, wat zou je dan doen?
"Ik zou de hypotheek van ons huis aflossen en vervolgens een prachtige reis naar Amerika maken."

Als je voor één dag de burgemeester van jouw stad kon zijn, welke veranderingen zou je dan willen doorvoeren met betrekking tot groenvoorzieningen en stadsontwikkeling?
"Amersfoort is al behoorlijk groen. Wat ik wel zou veranderen, is de rijrichting voor fietsers op alle rotondes in Amersfoort. Door ze één richting op te laten gaan, denk ik dat we veel ongelukken of bijna-ongelukken kunnen voorkomen en de doorstroming in het verkeer verbeteren."

Hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit?
"Aan het werk! Ik werk namelijk al jaren van dinsdag tot en met zaterdag. Het zijn fijne werkdagen met gezellige klanten. Daarna rustig samen iets eten of uit eten gaan met vrienden, en de avond afsluiten met een leuke film op de bank."

Wat inspireert je het meest als je denkt aan de toekomst van de auto-industrie, en zijn er bepaalde innovaties of trends waar je echt naar uitkijkt?
"Wanneer ik naar de toekomst van autoverkoop kijk, geloof ik dat wij nog steeds doorslaggevend zijn in de keuze van de klant. Met andere woorden: mensen zullen hun auto nog steeds via het autobedrijf kopen. Daarbij zou ik het geweldig vinden om een elektrische auto te hebben die volledig zelfstandig kan rijden."

Met welke ondernemer zou je een dagje willen ruilen?
"Met Walrick Halewijn van Stadscafé de Observant. Een inspirerende persoon die zich enorm inzet voor het verbinden van mensen en het motto 'Geven loont' hoog in het vaandel draagt."