Saturday Interview – Danny de Graaf | DDG Events

Amersfoort, zaterdag 14 oktober 2023

Goedemorgen! Via deze editie van ons Saturday Interview nemen we een kijkje in het leven van een echte event-goeroe: Danny de Graaf. Danny is de drijvende kracht achter DDG Events en het geliefde Amersfoortse festival 033Live. Op 40-jarige leeftijd heeft hij al heel wat memorabele evenementen op zijn naam staan en droomt hij groots voor de toekomst van Amersfoort. Getrouwd met Robin en trotse vader van Sylvan en Kayne, is Danny niet alleen zakelijk succesvol, maar ook een familieman in hart en nieren. Van fluitende voetbalwedstrijden voor zijn zoontjes en het organiseren van bijzondere zaterdagavonddiners, tot het nastreven van grote ambities in de evenementenwereld: "Mijn ultieme droom is het organiseren van een festival in Amersfoort met verschillende podia en minstens 7.500 bezoekers."

Danny, goedemorgen. Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken? 
"Een tripje naar het buitenland: er gaat niets boven het geluid van je wekker om 04:30 uur, gevolgd door die opgewonden kriebels in je buik omdat je op weg bent naar het vliegveld of in de auto stapt richting een prachtige bestemming. Maar voor de overheerlijke spareribs van De Nijl in Soest kom ik ook graag mijn bed uit!"

Als je vastzat op een onbewoond eiland en maar drie liedjes mocht meenemen om te luisteren voor de rest van je leven, welke zouden dat dan zijn?
"School' van Supertramp – een nummer dat me met de paplepel is ingegoten door mijn vader. 'Onderweg' van Abel – brengt mooie herinneringen uit mijn puberteit terug. En natuurlijk elk nummer van Hazes."

Welk boek, film of tv-serie heeft onlangs een indruk op je gemaakt en waarom? 
"Ik vond 'Het Gouden Uur' echt on-Nederlands goed! Ik ben normaal gesproken niet zo'n tv-kijker, maar bij deze serie zat ik van begin tot eind op het puntje van mijn stoel."

Wat beschouw je als het hoogtepunt van 033live tot nu toe? 
"Een persoonlijk succesmoment tijdens de vorige editie was toch wel toen ik zag dat we de – toen nog – magische grens van 2000 bezoekers op één avond hadden doorbroken."

Wat is je favoriete plek in Amersfoort, Leusden of Hoevelaken en waarom?
"Mijn favoriet is Citroen & Peper, een gezellig en intiem eettentje op de Noorderwierweg in het Soesterkwartier, de wijk waar ik ben opgegroeid. Het wordt gerund door twee jonge ondernemers. Ze serveren heerlijk eten tegen een goede prijs, waardoor het een populaire plek is voor de inwoners van de wijk, die ik daar dan ook graag tegenkom."

Je hebt net een gouden ticket gewonnen voor elk evenement of ervaring wereldwijd, waar zou je naartoe gaan? 
"Ha, die is voor mij niet moeilijk! Ik koester nog steeds de stille hoop dat het Nederlands elftal ooit een WK of EK-finale zal halen. En als dat moment daar is, dan ben ik er 100% zeker bij."

Als je voor één dag de burgemeester van Amersfoort kon zijn, welke veranderingen zou je dan willen doorvoeren met betrekking tot groenvoorzieningen en stadsontwikkeling?
"Als ik ervan uit mag gaan dat er voldoende budget beschikbaar is, dan zou ik Sportpark Zielhorst onmiddellijk transformeren tot een multifunctioneel Sport- en Entertainmentpark, uitgerust met de allernieuwste sporttrends. Daarnaast zou er een evenemententerrein komen voor grote evenementen; iets wat we in Amersfoort echt nog missen."

Hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit?
"Mijn zaterdag start op het voetbalveld van ASC Nieuwland, waar mijn twee zoontjes spelen. Vaak fluit ik de wedstrijd van de oudste. Het is geweldig om te zien hoe fanatiek die jongens kunnen reageren als ze het niet eens zijn met een beslissing van mij. Na het voetbal ga ik naar de supermarkt voor de weekboodschappen. Het avondeten wordt samengesteld door de kinderen, wat leidt tot bijzondere combinaties. Maar zij vinden het geweldig, en ik dus ook. Vooral de eerste zaterdag van de maand is speciaal, dan eten we het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in omgekeerde volgorde. 's Middags ga ik naar Amsvorde, waar ik voorzitter ben, om de wedstrijd van het eerste elftal te bekijken. Tussen de bedrijven door krijg ik allerlei vragen van vrijwilligers en coördinatoren – ik hou van die dynamiek. 's Avonds is het het fijnst als we bezoek krijgen van vrienden of familie. Met een lekkere borrelplank spelen we gezellige bordspellen, en natuurlijk win ik meestal!"

Wat zou het droomproject of evenement zijn dat je met DDG Events wilt organiseren in de toekomst? 
"Mijn ultieme droom is het organiseren van een festival in Amersfoort met verschillende podia en minstens 7500 bezoekers. We starten volgend jaar met de eerste voorbereidingen, dus deze droom is al langzaam aan het veranderen in realiteit!"

Met welke ondernemer zou je een dagje willen ruilen?
"Dan kies ik voor Herman Zondag, de directeur van het prachtige AFAS-theater in Leusden. Omdat mijn vrouw bij AFAS werkt, ben ik vaak bij de evenementen die ze organiseren. Elke keer valt het me op hoe Herman alles met zoveel passie, enthousiasme en professionaliteit ogenschijnlijk vlekkeloos laat verlopen. Ik zou echt graag eens een kijkje in zijn keuken willen nemen!"