Saturday Content Interview – Stefano Groen & Peter Lanting | Restaurant Zuiver

Amersfoort, zaterdag 3 juni 2023

Deze week hebben we een duo interview, en wel met Stefano Groen en Peter Lanting van Restaurant Zuiver. Deze prachtige horecalocatie – tussen Amersfoort en Leusden – is onderdeel van de BHG Groep, en dat geeft de heren vele voordelen. Smaakvolle antwoorden vinden we terug deze zaterdag. Bijvoorbeeld waarvoor we Stefano wakker mogen maken: ‘Steak tartaar met een gekoelde Pinot Noir!’ Op de bucketlist van diezelfde Stefano staat een reis op de motor door Zuid-Amerika. En Peter? Die zou als hij minister-president zou zijn meteen de gezondheidszorg in oude glorie herstellen: ‘Dat is toch niet normaal hoe dat gaat tegenwoordig?’

Fijn weekend allemaal!

Goedemorgen heren, allereerst: waarvoor kunnen we jullie middenin de nacht voor wakker maken?
Peter: 'Goedemorgen! Je mag mij altijd wakker maken voor een strandvakantie.'
Stefano: 'Hoewel die vakantie verleidelijk klinkt, ga ik toch voor een simpeler antwoord; steak tartaar met een gekoelde Pinot Noir!'

In welke film had jij de hoofdrol willen, kunnen of zelfs moeten spelen? En waarom?
Peter: 'Mijn persoonlijke favoriet is Simon, een film van Eddie Terstal. Het ene moment lopen de tranen over je wangen van het lachen, het andere moment van het verdriet. Ik raad hem iedereen aan.'
Stefano: 'Nou ja, stiekem speel ik al in heel veel films. Ik krijg namelijk regelmatig te horen dat ik op Edward Norton lijk, dus die rollen kan ik dan makkelijk overnemen, haha.'

Peter, welke uitdaging kent Restaurant Zuiver momenteel?
'Net als veel andere horecaondernemers kampen wij met een wisselend personeelsbestand. Door Corona hebben we personeel verloren en het blijft lastig om kwalitatief goed personeel te vinden. Maar we zetten ons elke dag weer in en kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, ook als het soms wat langer duurt.'

Stefano: Zuiver is onderdeel van de Brothers Horeca Groep. Wat zijn daar de voordelen van?
'Klopt, Zuiver is een van de 18 locaties van de Brothers Horeca Groep. Dit biedt vele voordelen; we kunnen klanten die bij Zuiver niet terecht kunnen vaak bij een van onze andere locaties plaatsen. Een ander groot voordeel is de flexibiliteit van ons personeel, zij kunnen bij last-minute aanvragen gemakkelijk op andere locaties ingezet worden. Uiteraard hebben we als grote organisatie ook een groter bereik en kunnen we betere prijsafspraken maken met onze partners.'

Is er een dag in de geschiedenis die je nog eens opnieuw zou willen beleven?
Peter: 'Ik zou mijn geboortedag nog wel eens mee willen maken!'
Stefano: 'Nee, eigenlijk niet. Ik kijk liever naar de toekomst.'

Stefano: Heb je een bucketlist? En zo ja: wat staat er bovenaan die lijst?
'Absoluut, mijn droom is ooit nog eens met de motor door heel Zuid-Amerika te toeren.'

Als je een dagje minister-president zou zijn van Nederland. Wat zou je dan direct aanpassen?
Peter: 'Ik zou de gezondheidszorg in haar oude glorie herstellen. Het is toch niet meer normaal hoe het nu gaat?'
Stefano: 'Ik zou het huurplafond verlagen. Het is voor starters namelijk echt onmogelijk een leuke woning te vinden. Een koopwoning is tegenwoordig al helemaal geen optie meer.'

Naast Zuiver: van welk plekje in de regio Amersfoort kan je echt genieten?
Peter: 'Ik kan altijd erg genieten van een bezoek aan het Eemmeer.'
Stefano: 'Ik ga graag mountainbiken op den Treek, en ben vrijwel elk weekend wel ergens op de Utrechtse Heuvelrug te vinden.'

Peter: Welke uitvinding had jij willen bedenken?
'Het vliegtuig. Een fantastische innovatie die de wereld dichter bij elkaar heeft gebracht.'

Tot slot: met welke ondernemer (in de regio) zou je een dagje willen ruilen? En waarom?
Peter: 'Ik zou graag een dag willen ruilen met Piet Mars. Het is fantastisch wat hij heeft neergezet.'
Stefano: 'Ik vind het altijd leuk om een kijkje te nemen bij collega-ondernemers in de regio. Het is altijd interessant om te zien hoe je concullega’s hun visie en missie uitdragen naar hun gasten.'