Saturday Content Interview – Ray van de Kamp | Vathorst Fietsen

Amersfoort, zaterdag 12 november 2022

Hoe fijn is deze start van het weekend nu we Ray van de Kamp van Vathorst Fietsen in de hoofdrol zetten! Als fietsenmaker viert hij bijna zijn 25-jarig jubileum en begin dit jaar verhuisde hij met zijn eigen zaak naar een prachtig mooi pand in de Amersfoortse wijk Vathorst. Ray was vroeger idolaat van het tv-programma 'Wordt Vervolgd' en is vaak op – hoe kan het ook anders – zijn mountainbike in de bossen te vinden. Op de achtergrond van zijn mobiele telefoon staat een elektrische gitaar, dit helpt hem eraan herinneren om af en toe wat meer tijd te maken voor zijn hobby's. Met Sydney Brouwer zou hij graag weleens een dagje willen ruilen: 'Ik heb hem een keer zien spreken en ik vind hem zeer inspirerend. Hij brengt op een hele leuke manier zoveel positiviteit. Daar krijg je gelijk energie van!'

Goedemorgen Ray, de standaard openingsvraag op zaterdagochtend: waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
‘Voor een noodgeval, haha. Dat is wel echt de enige reden waarom je mij 's nachts wakker mag maken hoor.'

Wat maakt jouw bedrijf zo mooi?
‘Op mijn team en op onze grote klantenkring ben ik echt heel erg trots. Door al deze mensen is mijn bedrijf een hele aangename plek om te werken. Daarnaast is ons werk zeer afwisselend, iedere dag is anders.’

Welke uitdaging ga je als ondernemer momenteel te lijf?
‘Als ondernemer wil je natuurlijk altijd beter, ik probeer mijn bedrijf en personeel continu naar een hoger niveau te tillen. Binnen het team bespreken we dan ook regelmatig onze verbeterpunten en we staan altijd open voor feedback van de klant!’

Wat is je favoriete plaats in de wereld?
‘Jeetje, er zijn veel te veel mooie plaatsen in de wereld! Als echte favorieten komen dan New York en Griekenland bij mij naar boven. Nederland blijft natuurlijk ook gewoon erg mooi. Ik ben vaak op mijn mountainbike in de natuur en in de bossen te vinden en hier kan ik enorm van genieten.’

Wat is de achtergrond van je huidige bureaublad of mobiele telefoon? Waarom heb je voor die afbeelding gekozen?
‘Op de achtergrond van mijn mobiele telefoon staat een elektrische gitaar. Door naar deze afbeelding te kijken herinner ik mijzelf er af en toe aan om wat meer voor mezelf te kiezen. Wat meer vrije tijd nemen, werken aan persoonlijke doelstellingen en dus ook meer tijd nemen voor mijn hobby's, waaronder het spelen op mijn gitaar.'

Wat is je fijnste plek in Amersfoort, Leusden of Hoevelaken?
‘Thuis vind ik het fijnst, heerlijk samen met mijn vrouw genieten van onze fijne plek. Op een goede tweede plaats staat het nieuwe pand van ons bedrijf. Dit is zo’n fijne plek om samen met ons team lekker aan het werk te zijn!’

Als je met één historische figuur mocht dineren, wie zou het dan zijn?
‘Dat is zeker weten Jim Rohn. Deze man heeft zoveel teksten geschreven en de manier waarop hij deze schrijft is echt heel erg fascinerend!’

Welke spreuk zou er op een tegeltje boven jouw bed kunnen hangen?
‘Let's just breath’, naar het gelijknamige nummer van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. Deze spreuk hangt boven mijn bed. Van Content collega Luciën Kattestaart hoorde ik trouwens pas geleden nog een prachtige tekst: ‘Don’t count the days, make the day count’, deze wil ik er eigenlijk nog aan toe voegen.'

Van welke Tv-programma’s was je vroeger idolaat?
‘Van Wordt Vervolgd! Laatst was presentator Hank Pekel weer even op de tv en toen voelde ik mij direct weer een kleine blije jongen!'

Met welke ondernemer zou je wel eens een dagje willen ruilen?
'Met Sydney Brouwer. Ik heb hem een keer zien spreken en ik vind hem zeer inspirerend. Hij brengt op een hele leuke manier zoveel positiviteit, daar krijg je gelijk energie van!'