Saturday Interview – Anthon Geersing | Het Sales Centrum

Zaterdagochtend: tijd voor een heerlijk nieuw Saturday Interview! Met ditmaal Anthon Geersing van Het Sales Centrum. Naast zijn professionele inzichten in sales en ondernemerschap, neemt hij ons ook mee in zijn persoonlijke leven. Van zijn favoriete plek in Amersfoort tot aan zijn toekomstdromen. 'De beste dag ligt nog voor me. Oftewel: The best is yet to come!' Dit levensmotto weerspiegelt niet alleen zijn kijk op het verleden en de toekomst, maar ook zijn ambitie om voor een zaal van meer dan 1000 mensen te spreken.

Waarvoor kunnen we jou midden in de nacht wakker maken?
'De enige reden waarvoor ik wakker word en in actie kom, is als een van mijn kinderen of mijn vrouw iets heeft waarmee ik kan helpen. Voor alle andere zaken ben ik graag overdag beschikbaar.'  

Heb je deze zomer iets bijzonders meegemaakt of ergens heen gegaan?

'Eind mei hebben we de sleutel gekregen van ons huis in Hoogland. We zijn daar met onze jongste gaan wonen. Het klussen en verhuizen werd mogelijk gemaakt door fantastische vrienden. Mijn vrouw was vanwege een medische ingreep niet volledig inzetbaar, dan is het geweldig om zulke mensen om je heen te hebben.'

Als je een personage uit een televisieserie of film kon zijn, wie zou je dan kiezen en waarom?
'Ik zou Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street kiezen. Geweldig hoe deze man alles zonder enige schroom of schaamte kan verkopen. Maar ik zou mensen niet willen oplichten, dus waarschijnlijk win ik geen Oscar voor beste personage.'

Als je een droombestemming voor een zomervakantie mag kiezen, waar zou dat dan zijn en waarom?
'Santorini in Griekenland. De foto’s online zijn fantastisch. Wat zou ik daar graag een weekje willen verblijven om van zonsopkomst tot zonsondergang te genieten en even volledig uit te loggen.'

Wat is je favoriete plek in Amersfoort en waarom?
'Ik zou nu natuurlijk mijn nieuwe huis in Hoogland moeten zeggen, maar mijn hart trekt me toch naar de oude binnenstad van Amersfoort. De hele sfeer daar spreekt me enorm aan. Van de historische panden aan de Muurhuizen en de Singel, tot de winkelstraten en de pleinen vol gezellige terrassen. Het is heerlijk om op een zaterdag die kant op te fietsen en even een drankje te doen. En op een zomeravond? Dan blijf ik graag wakker voor een biertje met vrienden op één van die terrassen. Ja, dan is dat dus wel iets waar je me wakker voor kunt maken! Of beter gezegd: waar ik wakker voor blijf!'  

Heb je een bucketlist? Zo ja, wat staat er bovenaan?

'Bovenaan mijn lijst staat het spreken voor een zaal met meer dan 1000 mensen om hen een inspirerend verhaal te vertellen.  Mijn bucketlist is geïnspireerd dankzij een bezoek aan de Hillsong Conference in Londen. Daar deelde een Amerikaanse pastoor waarom hij een bucketlist had en hoe hij één van zijn dromen, namelijk meevliegen in een straaljager, had verwezenlijkt. Dat lijkt me overigens ook geweldig: meevliegen in een F-16 of F-35.'

Als je voor één dag de burgemeester van jouw stad kon zijn, welke veranderingen zou je dan doorvoeren met betrekking tot wonen en stadsontwikkeling?
'Allereerst: wat ik waardeer aan Amersfoort zijn de stapsgewijze wijkvernieuwingen, waarbij oud en nieuw elkaar aanvullen. Als ik voor één dag burgemeester zou zijn, zou ik me sterk maken voor het vullen van de lege winkelpanden in de binnenstad. In overleg met de vastgoedeigenaren zou ik zoeken naar een permanente oplossing om ervoor te zorgen dat winkelruimtes niet leeg blijven staan. In dit plan zou ik tevens ruimte creëren om start-ups een kans te geven van de grond te komen. Op deze manier streef ik naar een bruisende binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod dat aantrekkelijk is voor zowel inwoners als omwonenden van Amersfoort.'

Wat doe je om te ontspannen na een drukke week?
'Al een paar jaar hebben we een vaste afspraak met vrienden op vrijdagavond. Het is een gezellige manier om de week af te sluiten: we genieten samen van een lekker hapje en drankje en kijken een goede film of serie. We kiezen om de beurt een film of serie uit, wat soms leidt tot momenten waarop je met kromme tenen naar het scherm kijkt, omdat het totaal niet jouw keuze is, maar ook tot verrassende ontdekkingen.'

Is er een dag in de geschiedenis die je graag opnieuw zou willen beleven?
'Ik kijk liever vooruit naar wat er allemaal nog voor me ligt. Je kunt het verleden niet veranderen, alleen ervan leren. Daarom leef ik graag met de gedachte en het besef dat de beste dag nog voor me ligt. The best is yet to come!'

Met welke ondernemer zou je een dagje willen ruilen?
'Richard Branson van Virgin. Ik vind het geweldig hoe hij met lef en ondernemersgeest zijn bedrijf heeft opgebouwd.'