Anouska ontdekt 033!

📞 Marloes: ‘Hi Anouska, altijd al benieuwd geweest hoe het er in de kapperswereld aan toe gaat? Ik nodig je graag uit om een middagje te leren knippen & stylen.’

📞 Anouska Band: ‘Hi Marloes, dat lijkt me super leuk! Altijd al benieuwd geweest. Ik kom graag een middagje op cursus!’


Op zoek naar een gezellige kapsalon in hartje Amersfoort? Dan zit je bij Hairstyling by Marloes aan het juiste adres. Deze knusse salon bevindt zich op de Koestraat, een fijne centrale plek in Amersfoort centrum. Met de vrolijke Marloes als eigenaresse kom je de deur niet uit zonder glimlach.

Tijd om te vertrekken
‘Het is donderdag 9.30 uur en ik stap op mijn scooter. Ik maak mijn weg richting de binnenstad en parkeer voor de deur van de kapsalon. De warmte van de salon omhelst mij wanneer ik naar binnen stap. Met een vriendelijke lach wordt ik meteen begroet door Marloes. Ik kom vandaag namelijk een dagje ‘werken’ in de salon. Marloes gaat mij als echte vakvrouw leren hoe ik een mannenkapsel knip, een vrouwen kapsel mooi in model breng en vertelt mij meer over de producten die ze gebruiken in de salon.’

Ready, set, go!
‘Het is tijd om aan het échte werk te beginnen. Voor mijn neus zet Marloes een mannelijke pop neer. En ik moet je eerlijk zeggen, de zweethandjes begonnen op te komen. Wat als het mis gaat? Wat als ik zijn haar scheef knip, wat als..? Nee Anouska, je kunt dit en gewoon goed opletten.
Daar gaan we dan, Marloes legt mij de technieken van het knippen bij mannen uit. Het is belangrijk dat ik het haar eerst was, zo kan ik het makkelijker onderverdelen. Wanneer het haar in verschillende stukken is opgedeeld kan ik beginnen met knippen. Rechtshandig? Houdt de schaar & kam dan in je rechterhand vast en gebruik je linkerhand om het haar te pakken. Nadat ik de lange plukken heb geknipt werk ik de onderkant van het haar nog even bij zodat alles er netjes uitziet.

The lady herself
‘Weg met de oefenpop, tijd om op ‘echt’ haar te werken. Ik mag het haar van Marloes ‘The lady herself’ stylen. Ik kies ervoor om dit te doen met een fohn/krulborstel. Dit is een gebruiksvriendelijke tool om je haar mooi in model te föhnen. Ik moet eerlijk bekennen dat dit mij best wel goed afgaat, beter dan ik dacht in elk geval. Ik klets bij met Marloes over de dag in de kapsalon en binnen no time is het haar volledig gestyled.
Tot slot pak ik nog een tas met goodies in voor een blije klant. Zij vroeg om een voedende shampoo & conditioner, dus hup die gaan mee de tas in.

Mijn middag bij Marloes zit erop, ik heb het echt naar mijn zin gehad in de salon en heb in korte tijd veel mogen leren. Voor ik de salon verlaat pik ik nog snel een pepermuntje uit het schaaltje en sla de deur achter mij dicht.’

Op naar Dierenpark Amersfoort!
Komende week ben ik te gast bij DierenPark Amersfoort, en daar heb ik uiteraard nu al bere-veel zin in! Wil jij dat ik daarna eens bij jou langskom? Mail dan naar info@contentamersfoort.nl en dan zie je mij misschien wel snel verschijnen!