Overslaan naar inhoud

“Het draait maar om één ding: genieten van het leven!”

18 december 2024

Het mooie van het Amersfoortse ondernemers klimaat is dat er altijd weer nieuwe ‘pareltjes’ opduiken. Dit jaar leerde we zo’n – nog relatief onontdekt – pareltje kennen: Smaken van Buiten. Gezien de passie en inzet van Marijn Reinoud (39) zal het niet lang duren eer heel ondernemend Amersfoort heeft genoten van het stukje beleving die zij met Smaken van Buiten graag overbrengt: “Smaken van Buiten komt bij ons voort uit lekker eten, fijn drinken, mooie presentatie, goede, duurzame materialen… Kortom, genieten van het leven. En vooral de tijd nemen daarvoor.”

Wanneer je denkt over passie te beschikken, dan ken je Marijn nog niet. Deze enthousiaste levensgenieter blijkt een ware spraakwaterval: “Ja joh, als ik eenmaal begin… Maar weet je, ik merk gewoon dat we bezoekers van onze locatie in Vathorst dat échte gevoel van genieten over brengen. En dat maakt mij enthousiast.”

'Het zit 'm in de details'

“De borrel plank is niet zomaar een plank. Dat is de start van een herinnering!”

Eén adres om te genieten

“Hebben we dit allemaal echt in één jaar bewerkstelligt?”

Samen met haar partner Marc is ze – naast het Amersfoortse bedrijf Pure Professionals – enige tijd geleden ook Smaken van Buiten gestart. Marijn vormt het gezicht en de commerciële kracht achter deze tak van sport. “Marc is de strateeg en is ook organisatorisch heel sterk. Zet mij maar in op het commerciële vlak en zo versterken we elkaar inmiddels alweer zo’n 15 jaar. Ja, ook als liefdevol duo, dat klopt. Of dat werkt altijd? Bij ons wel. Weet je, wij kunnen elkaar ook passievol het vuur aan de schenen leggen als het gaat om een discussie over het bedrijf en de activiteiten. En dan daarna gewoon weer verder gaan zonder wrok of naar gevoel. Lukt je dat als verliefd stel niet, dan moet je niet samen ondernemen.” Recentelijk hebben de twee ras ondernemers samen geïnvesteerd in een fysieke uitbreiding aan de overzijde van de huidige locatie: “Wij noemen deze 2e locatie de studio. Het is het centrale punt voor alle workshops. De benedenverdieping is ingericht als kookstudio, en boven is de gelegenheid tot rustig genieten, vergaderen en bijpraten. Die combinatie is echt top voor ons, en de deelnemers. Vanuit het oogpunt comfort is het ook heerlijk, want nu kunnen we het hele jaar door bedrijfsuitjes, workshops, familie-uitjes verzorgen. Gewoon lekker binnen!”

Beetje verbaasd 

En met Kerst neemt Marijn samen met Marc en haar gezin plaats aan tafel. Met welk gevoel: “Ja, dit jaar wordt bijzonder, want we gaan met Kerstavond voor het eerst gourmetten. Dat willen de kinderen al heel lang heel graag. Eerlijk gezegd niet helemaal ons ding, maar we liggen er waarschijnlijk behoorlijk ‘af’ en dus geven we de kids wat ze willen. De 1e en 2e Kerstdag pakken wij dan wel uit op de BBQ, haha! En met welk ondernemend gevoel? Ik zit ieder jaar opnieuw een beetje verbaasd aan tafel. Als ik er zo over nadenk dan zal dat dit jaar niet anders zijn. We hebben weer waanzinnig veel gedaan in 2024. En dan denk ik: ‘Hebben we dit allemaal echt in één jaar bewerkstelligt?’ Het openen van de studio aan de overzijde, het positioneren van onze premiummerken, mooie stappen gezet in de uitstraling en de uitbreiding van de mogelijkheden. Plus al die workshops en events die we hebben verzorgd. Maar vooral: ons team. Daar kijk ik heel trots naar. De juiste mensen hebben we om ons heen verzameld. Het is cliché, maar we kunnen nog zo’n mooie winkel hebben… O, en waar ik ook héél trots op ben: Op Google Reviews hebben we meer dan 90 reviews met vijf sterren. Echt heel gaaf!”   

Januari voor de deur 

Ten tijde van de publicatie van dit interview is het bijna Kerst. De Smaken van Buiten-agenda puilt die dagen uit van de laatste workshops en jaarafsluiters, en zodoende zijn het lange dagen. Op de vraag of het daarna rustig gaat worden, begint Marijn spontaan te lachen: “Dat zou je denken, hè. Nee, de Kerst is inderdaad voor ons belang rijk maar de maand januari ook. Wat wij zien is dat we aan het begin van het jaar veel aanvragen krijgen voor bedrijfsuitjes. Waar veel het jaar afsluiten, daar kiezen ook steeds meer bedrijven om het jaar op te starten. Bedrijven starten weer op, staan aan de aftrap van het nieuwe jaar, hebben doelstellingen geformuleerd en investeren logischerwijs in hun personeel. Teamuitjes zijn belangrijk om het jaar weer fris en ambitieus te starten. Kortom, de agenda stroomt ook voor de maand januari en februari vol. Ook investeren ondernemers steeds meer in de juiste relatiegeschenken voor hun personeel. Met Smaken van Buiten hebben we ook op dat gebied in het goede segment geïnvesteerd. Neem deze YETI beker. Duurzaam, op en topkwaliteit… Kortom, een ideaal januari-opfrissertje voor je collega’s. Anno 2024 kan je niet meer met een weggooibekertje van plastic aan komen zetten…” 

“Ja, dat is het voornaamste doel van 2025: genieten!”

Op naar 2025 

Last-minute shoppen: op naar Smaken van Buiten! 


CONTACT OPNEMEN  MEER INFORMATIE