Skills Heroes 2023 is coming!

Amersfoort, woensdag 21 september 2022

Content zoekt de verbinding tussen het bedrijfsleven en de lokale onderwijsinstellingen. Dat Amersfoort barst van het talent onder onze studenten maakt onder meer MBO Amersfoort elk jaar weer duidelijk. Mede daarom dit bericht omtrent Skills Heroes: de jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Afgelopen jaar streden 10 finalisten vanuit MBO Amersfoort tijdens Skills The Finals 2022. In voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden gaan leerlingen en studenten uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Het jaarlijkse NK vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart plaats. Emma Hoogerwaard (18) is Amersfoortse MBO student en was afgelopen jaar één van de finalisten en wist het zilver in haar vakgebied Verzorgende IG te behalen. ‘Wat waren en zijn wij enorm trots!’, aldus een woordvoerder namens het MBO Amersfoort.

Trots en blijdschap
“Op het moment van de prijsuitreiking was ik super trots op mezelf. Tegelijkertijd was het ook een rust die over mij heen kwam. Én uiteraard veel blijdschap”. De avond(en) voor de finale was het erg spannend voor Emma. Ze sliep slecht en was erg zenuwachtig. Voorbereiding is het halve werk en dat heeft Emma dan ook goed gedaan. “Ik heb vooral de theorie doorgenomen maar voor sommige dingen in de praktijk kan je je niet voorbereiden. Dus dat liet ik over me heen komen”.

Mooie ervaringen
Emma moedigt een ieder aan om komende jaren ook mee te doen aan Skills Heroes. “Het is een hele ervaring en je leert er heel veel van”. Als bonus staat het ook leuk op je cv. Je ontmoet nieuwe mensen en je krijgt nieuwe uitdagingen. Ik heb een hoop leuke mensen leren kennen hierdoor”!

Skills Heroes 2023
De vak wedstrijden voor Skills Heroes 2023 komen steeds dichterbij. Woensdag 12 oktober 2022 zullen de voorrondes bij ons op school plaatsvinden voor de vakgebieden Verpleegkundige, Verzorgende IG, Maatschappelijke zorg, Pedagogisch Werk, Onderwijsassistent, Doktersassistent en Apothekersassistent. Donderdag 13 oktober zal de voorronde voor het vakgebied Tandartsassistent plaatsvinden. Wij wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier!

Nieuws

Skills Heroes 2023 is coming!

Onderwijs