Onderwijs In Bedrijf kijkt terug op succesvolle Week van de Techniek!

Amersfoort, dinsdag 11 oktober 2022

Van 3 tot en met 7 oktober was de Week van de Techniek in Amersfoort. Vmbo-leerlingen zijn in workshops aan de slag gegaan met techniek om zelf te ervaren hoe leuk techniek is. We spreken dan over ruim 1300 vmbo-leerlingen. ‘Enorm belangrijk want de leerlingen maken zodoende kennis met de brede mogelijkheden van het technische werkveld. In workshops gaan leerlingen zelf aan de slag met techniek. Onderwerpen zijn onder andere: robotica, logistiek, metaalbewerking, installatietechniek, bouw, autotechniek, zorgtechniek en mixed reality. Zelf doen en ervaren staat centraal.’ Aldus Bert van Wede namens Onderwijs In Bedrijf.

De Week van de Techniek is georganiseerd door T is for Tech, in samenwerking met Onderwijs In Bedrijf plus een aantal bedrijven en opleidingen uit regio Amersfoort. Het event vond plaats bij MBO Amersfoort op de locatie Wereld van Techniek, waar de hal van Bouwmensen de hele week beschikbaar was.
Bert van Wede: ‘Techniek is overal en in onze maatschappij niet weg te denken. T is for Tech maakt jongeren in de omgeving Amersfoort enthousiast voor techniek en technologie.’

De volgende bedrijven hielpen mee en verzorgen een workshop in de Week van de Techniek: Lomans, Croonwolter & Dros, Unica, Goflex, Bouwmensen, IW Midden, Schildersvakopleiding, Pon in samenwerking met De Garage, Elma, Iteq, Van Halteren, Havi Logistics, Makecenter, Sectorinstituut Transport en Logistiek, ROC MN, Hoornbeeck College en MBO Amersfoort.

Nieuws

Onderwijs In Bedrijf kijkt terug op succesvolle Week van de Techniek!

Onderwijs