Jeroen verkoopt ijs vanuit zijn Italiaanse Piaggio

Amersfoort, maandag 16 mei 2022

Misschien heb je hem al eens zien rijden, de te gekke Italiaanse Piaggio Ape 50 met ijs van Vitelli. Eigenaar Jeroen van Voorn rijdt geregeld rond in deze geweldige kleine ijskraam om ijsjes te verkopen op markten, schoolpleinen en festivals. Zijn Piaggio weegt met alles erin wel zo’n 1500 kg en soms wringt Jeroen zich echt in de gekste bochten. ‘Één keer hebben we zelfs met vijf sterke mannen het karretje op een terrein moeten tillen omdat het paadje te smal was’. Ook is het Jeroen gelukt om de afvalberg van Smink, heel langzaam, op te rijden. Zijn ijsautootje is, naast zijn ijswinkel aan de Kwekersweg, echt zijn grote trots. 

Met mijn eerste Piaggio ventte ik door heel Amersfoort. Dit was een iets ouder modelletje. Als ik hem startte stond de hele buurt blauw van de rook. Dit model is in 1948 ontworpen in Italië en is tot 2018 nooit meer veranderd. Toen kwam er een nieuwe variant. Omdat mijn ijsautootje wat ouder werd en ik ook aan het milieu wil denken heb ik mijn huidige Piaggio in 2019 aangeschaft. Hiermee mag ik ook de binnenstad weer in en hij rookt ook niet zo heel veel.’ De Piaggio is helemaal gefinetuned. Het ontwerp, de koeling en de afwerking van het geheel zijn gemaakt en ontworpen door een Nederlander uit Boskoop. ‘In Italië zijn ze gewoon hartstikke duur’. Zijn eerste karretje was wel heel Italiaans, maar daar moest hij geregeld aan sleutelen omdat er steeds weer iets kapot was. ‘Dat heeft natuurlijk wel zijn charme, maar als je met ijs staat wordt je daar wel een beetje zenuwachtig van’.

De jeugd die voor Jeroen werkt vind het best eng om erin te zitten. ‘Ik heb eigenlijk nog niet iemand gehad die het leuk lijkt om ermee rond te toeren. Daarom gooi ik vaak mijn vouwfiets achterin en dan rijd ik naar een festival toe. Mijn werknemer volgt mij dan op de fiets’. Jeroen wordt geregeld aangesproken door mensen met de opmerking ‘Oh, u heeft een klein wagentje zeg! En inderdaad, als je met twee volwassenen in de Piaggio wilt zitten moet je ook echt wel een beetje van elkaar houden,’ lacht Jeroen. De langste rit die Jeroen ermee heeft gereden is van Amersfoort naar Apeldoorn. Daar heeft hij ongeveer een uurtje over gedaan. Gemiddeld rijdt de Piaggio ongeveer 30 à 40 kilometer per uur en dan houdt het wel een beetje op. ‘Dan zing ik gewoon don’t worry, be happy’.  

Wil jij ook genieten van een heerlijk ijsje op locatie? Kijk dan op www.ijsvanvitelli.nl en wie weet staan Jeroen en zijn Piaggo dan op jouw volgende bedrijfsfeestje!

Bron: Algemeen Dagblad, www.ad.nl  

Nieuws

Jeroen verkoopt ijs vanuit zijn Italiaanse Piaggio

Horeca