Jazzvocalistes uit Rusland en de Verenigde Staten bij De Observant

Amersfoort, maandag 27 september 2021

In de eerste week van oktober presenteert het JazzPodium Amersfoort twee bijzondere jazzoptredens bij Cultuurpodium De Observant. Twee zangeressen, de ene werd geboren in Rusland, de andere in de Verenigde Staten. Deze optredens wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

Zondag 3 oktober brengt de Russisch-Haagse zangeres Dashadrie grote culturen bij elkaar: Europese klassieke muziek, Russische poëzie en Amerikaanse jazz en blues in haar programma BACH...because. Prachtige gedichten van grote geesten als Pushkin zijn door Dasha naar het Engels vertaald en bieden ons een kijkje in de Russische ziel. De nieuwe teksten die zijn ontstaan combineert Dasha met eigentijdse versies van stukken van Johann Sebastiaan Bach, die in deze vorm nooit zijn uitgevoerd. Het is een betoverend programma met zang en poëzie, samenspel, improvisatie en een scala aan swingende ritmes: Een spraakmakende voorstelling vol juweeltjes.

Woensdag 6 oktober staat Marjorie Barnes op het podium. Marjorie Barnes is geboren en getogen in New York. In haar lange carriere heeft ze naam gemaakt als zangeres, maar ze heeft ook hoofdrollen gespeeld in Broadway musicals als Hair en Dreamgirls. Samen met de Nederlandse soulful jazzformatie RED brengt ze een hommage aan de andere grote jazzstad: New Orleans, bakermat van de jazz. Trompettiste Ellister van der Molen en Hammondorganist Bob Wijnen hebben eind 2019 de stad bezocht en samen mogen spelen met de crème de la crème van de jazz- en funkscene. Terug in Nederland zijn ze, boordevol nieuwe ideeën, aan de slag gegaan met het arrangeren voor hun nieuwe project NOLA. Alle stukken hebben een link met New Orleans en tegelijkertijd een duidelijk RED stempel. “We zoeken een sound waar groove en onderbuik het winnen van intellect” zegt Ellister van der Molen. “En Marjorie erbij vinden we gewoon kikke”

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

Nieuws

Jazzvocalistes uit Rusland en de Verenigde Staten bij De Observant

Horeca