Fountain Fuel: Tankstation Amersfoort stap dichterbij door plaatsing kenmerkende luifel!

Amersfoort, zaterdag 21 januari 2023

De duurzame luifel van energiestation Fountain Fuel is gereed! Op vrijdag 20 januari is de kenmerkende luifel in Amersfoort geplaatst. Een mijlpaal voor het bedrijf, dat hiermee laat zien dat zero-emissie energie samengaat met duurzaam bouwen, en tevens een mooi moment voor vele betrokken Contenters waaronder Ilja de Wolf, mark Pot, Gerard Spoor en Rosan Kreijne.

In mei kan er in Amersfoort waterstof getankt worden. Fountain Fuel laat zien dat zero-emissie energie samen gaat met duurzaam bouwen. Directeur-bestuurder Fountain Fuel Stephan Bredewold: "Het is fantastisch dat we hier het gedachtengoed van visionairs als Jeremy Rifkin en Floris Alkemade in praktijk kunnen brengen." Rifkin voorspelde in 2002 al nut en noodzaak van waterstof voor klimaat en geopolitiek. Voormalig Rijksbouwmeester Alkemade benadrukte bij zijn aftreden in 2020 nogmaals de kansen voor houtbouw.

Duurzame luifel
De luifel is ontworpen door architectenbureau Wiegerinck. Houtbouwbedrijf De Groot Vroomshoop Groep, gespecialiseerd in het bouwen van prefab houten constructies, heeft de luifel gebouwd.

“Water is de basis voor de productie van waterstof, want daaruit wordt door elektrolyse waterstof verkregen. Een luifel beschermt klanten tegen regenwater, terwijl mens en auto het water natuurlijk ook nodig hebben. Deze tegenstelling was het uitgangspunt voor het ontwerp”, vertelt architect Tim Loeters.

“Het ontwerpteam van Wiegerinck heeft Fountain Fuel geholpen om zich innovatief en onderscheidend te presenteren, door een duidelijke, stijlvolle identiteit te creëren”, zegt Steef Severijn, directeur-bestuurder bij Fountain Fuel. “De opvallende ronde luifel die het bureau ontworpen heeft, is volledig geconstrueerd uit hout – tot aan de draagstructuur, die op een betonnen fundament is geplaatst. Met de keuze voor deze luifel laten we zien dat functionaliteit, schoonheid én duurzaamheid ook kunnen samengaan in het ontwerp van een tank- en laadstation.”

Houtbouwbedrijf De Groot Vroomshoop is verantwoordelijk voor het bouwen van het ontwerp. “Mooi dat een opdrachtgever bij een tankstation voor milieuvriendelijke brandstof kiest voor bouwmateriaal dat hier naadloos op aansluit. De Groot Vroomshoop bouwt bewust met hout3. Fountain Fuel doet dat ook - dat is een perfecte basis voor een succesvolle en duurzame samenwerking”, vertelt Michiel Vincent, directeur bij De Groot Vroomshoop.

Meer informatie: Fountain fuel 

Nieuws

Fountain Fuel: Tankstation Amersfoort stap dichterbij door plaatsing kenmerkende luifel!

Duurzaamheid