Estafettecolumn #5: Martijn van Dijk / Green XS

´Allereerst dank voor het door geven van de pen Jan Pieter, en heel veel succes de komende tijd bij First Class! Al jaren zijn wij met Green XS actief vanuit Soest en sinds kort ook vanuit een mooie locatie in Amersfoort. Binnen onze ruimte aan de Rockstockweg geven wij demo's en presentaties. Juist om te laten zien hoe telecomproducten nuttig toegepast kunnen worden. Telecom of vaste telefonie wordt vaak gezien als noodzakelijk kwaad en is nodig om bereikbaar te zijn, maar sexy is het zeker niet.

Bereikbaar zijn is dan een mooie trigger om aan vast te klampen en daarom willen we juist locatie Amersfoort gebruiken om telecom tastbaar te maken. Het is zo fijn als wij ervoor kunnen zorgen dat onze klanten goed bereikbaar zijn en blijven. 

Juist tijdens de lange lockdown was bereikbaarheid fijn. Dagelijks je collega’s zien was door de lockdown een utopie. Na de eerste lockdown was het nog onwennig en waren de meeste zoekende. Heb ik een geschikte ruimte? Word ik niet te veel gestoord? Kan ik mijn werk wel doen? Veel overleg met behulp van videoconference en de telefoon bleek onmisbaar.  

Gaandeweg hebben wij vele werkplekken geschikt gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen vanaf de thuisplek op dezelfde manier bereikbaar is. Is mijn collega beschikbaar, in gesprek of in een ZOOM overleg? Dat is wel fijn om te weten. Ook het inkomende gesprek beantwoorden. Het is prettig als genoeg collega’s vanaf de thuiswerkplek beschikbaar zijn. Zo is er altijd iemand om het algemene nummer van kantoor op te nemen, af te handelen of door te verbinden. 

Gelukkig leven we in een tijd waar dat kan en nu nog meer is geaccepteerd. De telefonie gaat tegenwoordig over het datanetwerk van de internetprovider of over het 4G of 5G netwerk van de netwerkprovider (VoIP telefonie). Prettig als dat gesprek ook goed blijft en je elkaar kunt verstaan. En je dus beperkt tot geen kwaliteitsverlies hebt. Dit is namelijk één van de issues die nog wel eens voorkomt vanaf de thuiswerkplek of mobiel. Net als een dramatisch bereik van het mobiele netwerk.  

Nu we ruim een jaar verder zijn na de eerste lockdown is de thuiswerkplek inmiddels door veel werkgevers geaccepteerd. Sterker nog: steeds meer werkgevers kiezen voor een hybride vorm waarbij de werknemer een deel van zijn tijd op kantoor is en een deel van zijn tijd thuis werkt. Dat scheelt reistijd en kantoorruimte. Het sociale aspect blijft bestaan, maar wordt anders ingevuld. Een nieuwe geaccepteerde manier van werken. 

Ook waren de headsets niet aan te slepen. Veel thuiswerkers vonden het fijn een headset te gebruiken voor een videomeeting of om een goed telefoongesprek te voeren. Gaandeweg werd meer gevraagd om een kwalitatieve headset voorzien van Noise Cancelling en het liefst ook draadloos. De Noise Cancelling zorgt weer voor het wegfilteren van omgevingsgeluiden. 

Kortom: er is sinds maart 2020 al veel veranderd en dan rijst de vraag: wat gaat het ons de komende jaren verder brengen?  

Ik geef de pen graag door aan iemand die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.
Dat is Pim van Doorn  van Dutch Solar Central. 

Nieuws

Estafettecolumn #5: Martijn van Dijk / Green XS

Technologie
Maatschappelijk & Non-Profit