CONTENT XL-POTLOOD #79 Gert van Assen - Sportivate

Amersfoort, woensdag 29 maart 2023

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-Contenter van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist iemand die wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Gert van Assen van Sportivate.

'Meer bewegen betekent langer leven'

Na 18 jaar op een bureaustoel te hebben gezeten en een hernia verder, werd het tijd om het roer om te gooien. Sportivate, bekend om het laten bewegen van onze kinderen in de Regio Utrecht, kwam op mijn pad. En inmiddels zijn we ruim 3 jaar verder.

Het grote – volwassen – kind moet ook in beweging komen! Samen met eigenaar Jelte Bakker zijn we bij Sportivate aan de bak gegaan met het ontwikkelen van de Business Games. Dit zijn laagdrempelige beweegactiviteiten voor iedereen! Deze vinden plaats op locatie, waarbij Fun de gemene deler is. In Nederland zitten we gemiddeld 8 ½ uur op onze billen en 74% van deze zitters heeft een verhoogde kans van 74% op hart- en vaatziekten. Daarom zeggen we: 'Zitten is het nieuwe roken'. Vanuit mijn eigen ervaring als professioneel bureaustoel tester, kwamen deze games als geroepen. We gaan meer bewegen en lol maken!

We hebben diverse activiteiten en leuke games bedacht en gaan hiermee naar bedrijven. Als start van de dag, als activiteit tijdens de Vrijmibo, als break van de week, het kan ons niet gek genoeg. Zolang we mensen maar in beweging krijgen, en dan vooral de personen die anders niet bewegen. In de afgelopen 3 jaar hebben we al honderden bedrijven en nog veel meer mensen in beweging mogen brengen, dat maakt me erg trots!

En ja, dan onze gewoontes … we kiezen toch vaak weer voor de ongezonde weg. Deze ongezonde weg kan 100% doorbroken worden en ik zet me heel graag in om bedrijven hierbij te helpen en ze te ontzorgen. Om dit te doorbreken blijkt voor veel bedrijven nog een uitdaging. Bedrijven kunnen vanuit duurzame inzetbaarheid meer de focus gaan leggen op het geluk en plezier van de medewerkers. Hierdoor zal er een Win-win ontstaan. Een tevreden en gezonde medewerker zorgt ten slotte voor meer omzet en minder kosten - wervingskosten, ziekteverzuim, opleidingskosten -. Het allermooist, de bedrijven die daadwerkelijk de handschoen opnemen en investeren in hun medewerkers, worden of zijn dat bedrijf waar iedereen graag wilt werken. Een great place to work!

Sinds eind 2022 mag ik iedere vrijdagochtend bij St.-Jozef in Hooglanderveen beweegactiviteiten uitvoeren voor kwetsbare senioren. 65+ tot 100+ laat zich dan van hun beste kant zien en dat leidt tot vrolijke en beweeglijke bewoners. Wat een feestje is dit weer iedere vrijdag! Dit is ontzettend dankbaar werk voor de generatie van toen, ze hebben de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderingen voor hun kiezen gekregen. 

En beste directeur, (HR) manager en medewerker, 
als deze toppers van bijna 100 jaar in beweging kunnen én willen komen, dan daag ik jullie graag uit om ook in beweging te komen. Het zorgt voor:

  • Actievere teams
  • Lekkerder in je vel
  • Gezond bedrijf
  • Betere samenwerking

Doordat ik minder zit en meer beweeg, ben ik na de operatie aan mijn hernia sterker en gezonder dan ooit! Ik speel inmiddels op hoog niveau Footgolf en in mei mag ik, tijdens het WK Footgolf, ons land vertegenwoordigen in Orlando, USA. Tel echt je zegeningen en houdt - of neem het heft – weer in eigen handen!


Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #79 Gert van Assen - Sportivate

Fun & Entertainment
Sport