CONTENT XL-POTLOOD #70: Ernst de Wit - Blank-page visualisatie

Amersfoort, woensdag 25 januari 2023

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Ernst de Wit van Blank-page visualisatie. 


Dank Staat van Dienst voor het doorgeven van het potlood en Content bedankt voor de mogelijkheid om blank-page z’n verhaal te laten doen.

Ik, Ernst de Wit, ben nu een klein half jaar lid van Content, wat me tot nu toe goed bevalt. Er heerst een fijne ongedwongen sfeer en er zijn leuke bijeenkomsten, businesslunches en workshops. Daarbij ontmoet ik veel nieuwe mensen uit allerlei verschillende sectoren van het bedrijfsleven. Superleuk!

Dus dank, David Krommendijk van Beryl Personeel B.V. dat je Content bij mij kenbaar hebt gemaakt! Als kleine zelfstandig ondernemer moet je toch ergens je relatiekring gaan uitbouwen en wat is dan beter om dat in deze setting én in je eigen woonplaats en omstreken te doen.

En hoe symbolisch in mijn creatieve vak, om een potlood aangereikt te krijgen en weer door te mogen geven. Al mijn schetsen begin ik namelijk met potlood. Als kleine jongen was ik altijd al in de weer met mijn potloden om te tekenen en knutselen. Het was dan ook niet heel verrassend dat ik op de HAVO alleen voldoendes had voor tekenen, kunstgeschiedenis en handvaardigheid. Zodoende heb ik mijn schoolcarrière omgegooid en ben ik op het NIMETO in Utrecht terecht gekomen, met als richting toegepaste ruimtelijke vormgeving. Sindsdien heb ik deze richting niet meer losgelaten en inmiddels ben ik al 22 jaar werkzaam in de wereld van Interieurbouw, standbouw en events. Hierin heb ik vele mooie projecten begeleid en klanten voorzien van creatieve ideeën en concepten. Gedurende de afgelopen jaren heb ik mijn werkzaamheden steeds meer toegespitst op het ontwerpen, tekenen en grafisch vormgeven.

Een lang gekoesterde droom is altijd geweest om zelfstandig ondernemer te worden in het vak waarin mijn passie ligt en waarin geen dag voelt als werken. Maar ja, dit heb ik door de jaren heen altijd weer naar achteren geschoven: te druk, te spannend, te onzeker, twijfelen, enz. enz. Maar een klein waakvlammetje bleef altijd branden. 

Tot het moment dat er een zeker virus insloeg, en het vlammetje ineens weer harder ging branden en actueler werd. Maar dit keer pakte ik door! Inschrijving bij de KVK, plannen gemaakt, huisstijl ontworpen, website in de lucht en goede afspraken gemaakt met mijn toenmalige werkgever.  En toen ineens bestond, op 1 januari 2021, Blank-page visualisatie. Dat voelde in één woord echt fantastisch! Dit neemt niet weg dat het inderdaad spannend en onzeker is, maar een risico is overal in te vinden. Maar de vrijheid, het nemen van eigen beslissingen, het regelen van je eigen zaken en de verantwoording aan jezelf / je zaak, nemen deze onzekerheid en spanning allemaal weg! Het geeft mij een gevoel van onafhankelijkheid, en misschien nog wel het belangrijkste, het voelt niet als werk als je iets doet waar je voor 100% je energie en passie in kwijt kan!

Bijna geen opdracht is hetzelfde en ik kan al mijn creatieve energie kwijt in dit werk. Ik vind het heerlijk om klanten te helpen met hun ideeën, om nieuwe suggesties aan te dragen, extra zaken toe te voegen en vooral om alles visueel te maken. Het is gaaf om te zien dat de ontwerpen die ik maak de ideeën van klanten tot leven brengen.

Dus als ik iets met mijn bijdrage aan dit XL-potlood mee wil geven: Loop je ook met zo’n klein waakvlammetje rond, in wat voor vorm dan ook, neem die sprong, laat die vlam vol branden en jaag je dromen na!

En commercieel gezien, voor wie geïnteresseerd is naar wat Blank-page allemaal voor jou kan betekenen, laten we een keer een kop koffie doen!

Let’s fill the page!

Blank-page visualisatie

Ernst de Wit

 

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #70: Ernst de Wit - Blank-page visualisatie

Marketing & Communicatie