CONTENT XL-POTLOOD #64: David Krommendijk - Beryl Personeel

Amersfoort, woensdag 23 november 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij David Krommendijk van Beryl Personeel. 

En dan ineens heb je het XL potlood in handen. Dank voor het doorgeven Tijs van der Velde. Bij het ophalen van het potlood heb ik gelijk weer eens een kijkje genomen bij Pon Dealer. Dat blijft toch ook een mooi bedrijf zeg, ik weet wel waar ik moet zijn voor mijn volgende auto!

Wekelijks lees ik met veel plezier de bijdragen van collega-ondernemers en dan denk ik altijd, wat zal ik eens schrijven als ik het potlood een keer ontvang? En nu is het dan zo ver, ik ben gevraagd! Zoals al vaker gemeld, schrijf geen commercieel verkooppraatje. Nou ben ik van oorsprong Hr-manager en in de basis sowieso niet heel erg commercieel, dus dit zou voor mij een makkie moeten zijn, al praat ik natuurlijk wel graag over mijn vak.

Naast mijn werk sport ik meerdere keren per week. Het liefst doe ik dit vroeg in de ochtend en geregeld kom ik dan weleens andere Content-leden tegen. Op zo'n moment zeg je elkaar even gedag of je maakt een kort praatje, want gezellig bijkletsen kan ook op een ander moment, er moet natuurlijk wel gesport worden! Minimaal vier keer in de week probeer ik in de ochtend lekker te trainen. Als dit door afspraken in de ochtend niet lukt, dan haal ik mijn training later op de dag in. Dit doe ik al jaren op deze manier.

Het tegenkomen van mede Content-leden heeft me wel aan het denken gezet. Want als eigen ondernemer kun je tijd vrijmaken om in de ochtend of middag even te sporten, maar waarom is dit niet bij meer bedrijven zo? De beweging en de frisse start van de dag dragen namelijk bij aan een productieve werkdag, daarnaast is sporten ontspannend en het houdt je scherp. Laatst sprak ik tijdens het sporten in de ochtend de CEO van een bekende bank. Hij vertelde dat hij met zijn medewerkers afspraken heeft gemaakt over sporten in de ochtend of middag, geweldig vind ik dat. 

Waarom nu eigenlijk dit pleidooi?

In het begin van 2015 ben ik gestart met Beryl personeel en doe ik alles op het gebied van HR, salarisadministratie, payroll en uitzenden. Door mijn werk heb ik te maken met veel verschillende medewerkers binnen veel verschillende sectoren. Allemaal hebben ze hun eigen vraagstukken en lopen ze soms tegen bepaalde zaken aan. De rode draad hierin is altijd, als het op het werk goed gaat, heb je de rust om thuis dingen op te pakken en vice versa. Maar gaat het aan één, of aan beide kanten even niet zo goed, dan heeft dat impact op je werk. Ontspanning tussendoor is dus echt van groot belang. Of je dit nu doet door net als ik 's ochtends even aan de ijzers te hangen, door 's avonds een rondje te rennen of te wandelen of door deel te nemen aan een voetbaltraining, bewegen is ontspannend!

Zowel de afgelopen 7 jaar bij Beryl personeel, als in de 14 jaar waarin ik werkzaam was als Hr-manager, is dit altijd een terugkerend onderwerp geweest. Beweging en ontspanning dragen bij aan een goede werkethiek. Het hebben van te weinig tijd, druk zijn met de kinderen of nog moeten koken, het zijn allemaal vaak gehoorde excuses en deze herken ik maar al te goed. Maar juist het moment van bewegen draagt bij aan fitheid en op die manier kunnen we ons hectische bestaan beter onder controle houden. Maak dus tijd om te bewegen en draag als werkgever je steentje hieraan bij, want fitte medewerkers maken een gezond bedrijf!

Om toch een beetje commercieel af te sluiten: Loop je binnen je organisatie tegen bepaalde personeelsvraagstukken aan, op welk gebied dan ook, neem dan gerust contact op, want ik kom graag eens met je sparren. De meesten van ons starten een bedrijf omdat ze iets leuk vinden om te doen of omdat ze ergens goed zijn, maar meestal niet omdat ze veel personeel willen en juist dat stukje vinden wij dan wel weer leuk!Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #64: David Krommendijk - Beryl Personeel

Zakelijke Dienstverlening
Werving & Selectie