CONTENT XL-POTLOOD #41: Jelte Bakker - Playground33

Amersfoort, woensdag 18 mei 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Jelte Bakker van Sportivate & Playground33.

Allereerst ontzettend leuk dat ik het potlood van je doorkreeg Ray. Dank daarvoor top fietsenmaker.

Ik begon in groep 2 met mijn ondernemende houding, en nu 34 jaar later zorg ik er, samen met mijn drie ondernemingen en drie gemotiveerde teams, voor dat GROEI de nummer één factor wordt voor een gezond, creatief en gelukkig leven.

Met Sportivate zorgen wij er in de regio Utrecht voor dat sport en spel een wezenlijk onderdeel is van het opgroeien van een kind. Wij ontzorgen scholen en de KDV/BSO op het gebied van Sport en Spel en zorgen voor een gevarieerd programma en een doorlopende ontwikkellijn op sociaal, motorisch en cognitief vlak.

Met onze stichting de Speelbasis maken wij landelijk werk van buitenspelen en geven de kinderen op én na schooltijd letterlijk de speelruimte weer terug. De aandacht voor sport is groot, de aandacht voor dé grondvorm van bewegen, spel, blijft nog wat achter.

Met de Playground33 stimuleren wij een actieve en inspirerende werkomgeving, Zakelijke Gezondheid. Aan de ene kant intern, op onze locatie in Amersfoort maar ook zeker bij de bedrijven aan huis. Zo hebben we dit jaar de test ronde gehad van een laagdrempelige zakelijke competitie, de business games. In September starten we met de nieuwe ronde, met een gezonde ambitie om hier de grootste en meest inclusieve zakelijke competitie van NL van te maken.

Zowel het Nederlandse kind, als de Nederlandse werker zijn al jaren Europees kampioen stilzitten. Need to say more? Wij zien hierin een hele duidelijke link met de prestatiemaatschappij die vooral gericht is op snel resultaat, korte termijn bevrediging en een enorme angst voor alles wat afwijkt, anders is of niet past in het plaatje. Oprecht DOODzonde vinden wij (en de onderzoeken wereldwijd gelukkig ook 😉) Het avontuur wat wij daarom aan zijn gegaan is gericht op het creëren van een systeem wat naast dit huidige prestatieve model kan draaien. Een groeimodel waarin je langer kind moet zijn, later pas moet voldoen aan allerlei eisen en waarin er constant oprechte aandacht is voor groei. En ja, daar gaan wij ontzettend ver in met niet de wens maar de absolute overtuiging dat dit te realiseren is. Vóór 2035 staan er 10 GROEI locaties in ons mooie land.

Als sociaal ondernemer zet ik mij met ziel en zaligheid in om groei en ontwikkeling te stimuleren bij onze doelgroepen. Dit maak ik mogelijk door onze organisaties te coachen en het managen van alle gesprekken die boven en onder de tafel gevoerd worden. Mijn eigen ontwikkeling zet ik hierin altijd voorop, of zoals ik het wel eens in mijn coaching zeg; “First the IK and then the WIJ” Ik wordt al ruim 3 jaar gecoacht door performance coach Peter de Gruyl en ben in Oktober vorig jaar gestart met de Straight-Line Leadership Experience. Een absolute game changer voor mij, voor mijn omgeving en dus eigenlijk ook een beetje voor jullie als lezer. Heb jij al een coach?

20 mei gaat mijn documentaire in première met een event “Van presteren naar groeien” bij Pathé Amersfoort. We zien dat als een mooi startschot om vanuit daar weer verder te mogen bewegen. Ik, en zeker mijn teams, spelen dit spel om te winnen. Wij spelen dit vol liefde en oprechte aandacht en een juiste balans. Er ligt een fantastische weg voor ons met de nodige uitdagingen maar die gaan we graag samen met jullie aan.

Kom gerust eens langs voor een dynamisch bakkie in ons Content Kaffee om hier eens over door te praten.

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #41: Jelte Bakker - Playground33

Sport