CONTENT XL-POTLOOD #35: Dennis Wiegers - De Garage

Amersfoort, woensdag 6 april 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Dennis Wiegers van De Garage.

Neeke Bakker, bedankt voor het doorgeven van het potlood. Die grijp ik graag met beide handen aan.

Vorig jaar oktober ben ik gestart als manager bij De Garage, De Garage is wat de naam al doet vermoeden een universeel autobedrijf maar hebben een extra opdracht en dat is dat wij voor het MBO Amersfoort de praktijklessen verzorgen. Voor zover ik weet zijn we het enige garagebedrijf waar we onderhoud uitvoeren voor klanten en waar studenten worden opgeleid als automakers van de toekomst.

De Toekomst en mobiliteit.
Ja de toekomst is soms onzeker, want hoe snel gaan de ontwikkelingen in elektrische-, hybride- en waterstofauto’s? Nog meer een topic nu de brandstofprijzen de pan uit rijzen. Tsja, we kunnen de toekomst niet voorspellen, maar dat de autobranche er anders gaat uitziet, staat vast. En daar moeten wij als organisatie goed op inspelen. Dit doen we al met nieuw lesmateriaal, maar ook met onze eigen waterstofauto. Studenten krijgen les in onder andere de werking van een brandstofcel, het onderhoud, de veiligheidsaspecten en toepassingen van een echte waterstofauto. Onder het credo H2 for U2 motiveert MBO Amersfoort studenten voor de overgang naar duurzaam vervoer.

Alle auto’s zijn welkom bij De Garage. Het is voor onze studenten juist heel leuk en leerzaam dat ze aan verschillende merken auto’s kunnen sleutelen. Kwaliteit hebben wij hoog in het vaandel staan. De studenten voeren reparaties uit, maar hun werkzaamheden worden nauwlettend gecontroleerd door ervaren vak professionals.

We zouden het fantastisch vinden als je jouw auto bij ons brengt voor een reparatie, onderhoudsbeurt of APK. Jouw auto rijdt dan spoedig weer als een zonnetje én je levert ook nog eens een bijdrage aan de automakers van de toekomst.

Graag geef ik het potlood door aan collega Onderwijs in Bedrijf Jeffrey Lindeboom van Fit Academie Bokkeduinen.

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #35: Dennis Wiegers - De Garage

Automotive