CONTENT XL-POTLOOD #32: Gerard Spoor - Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur

Amersfoort, woensdag 16 maart 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Gerard Spoor van Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur

Allereerst: Marlijn van der Valk, bedankt voor het potlood! Leuk dat je aan me denkt.

Normaal gesproken zou ik nu van deze gelegenheid gebruik willen maken om enthousiast te vertellen over mijn autoverhuurbedrijf, shortleasebedrijf en ook over het waterstoftankstation dat we dit jaar nog gaan realiseren in Amersfoort. Of dat we Corona een beetje achter de rug hebben, en dat zowel wij als onze klanten die actief zijn in horeca, festivals, beurzen, catering, licht en geluid en alle andere evenement gerelateerde bedrijven, eindelijk weer vooruit kunnen kijken.

Hoe fijn ook: al deze zaken worden op het moment natuurlijk volledig overschaduwd door de invasie in Oekraïne.

Het is verschrikkelijk om te zien wat de Oekraïners overkomt. Oorlog in Europa!? Ongelofelijk en eigenlijk ook heel ouderwets. Het is toch niet meer van deze tijd om met bommen, tanks, soldaten en loopgraven een ander volk je wil op te willen leggen!? Is er een voorbeeld waar dat iets opgeleverd heeft? Ik probeer elke dag opnieuw te bedenken wat er in het hoofd van Poetin omgaat. Wat is er zo belangrijk dat het waard maakt om een heel land te vernietigen en je eigen soldaten en inwoners van Oekraïne de dood in te sturen?

Ik run mijn bedrijf met de overtuiging dat samenwerken het meeste oplevert. Nu begrijp ik best dat een land regeren niet hetzelfde is als een bedrijf runnen maar toch… Onze huidige maatschappij - en de welvaart die we opgebouwd hebben - is toch gebaseerd op samenwerken?

Het is mooi om te zien hoeveel initiatieven er zijn om de Oekraïners te helpen. Al 25.000 gezinnen hebben aangeboden gevluchte Oekraïners in huis te willen nemen. Wij worden dagelijks gebeld door mensen die een busje nodig hebben om noodzakelijke goederen naar Oekraïne te brengen of die met een personenbusje mensen op willen halen aan de Poolse grens. En met GIRO555 is al meer dan €137 miljoen EURO bijeengebracht voor hulp aan Oekraïne.

Laten we hopelijk Poetin’s agressiviteit aangrijpen om versneld van de fossiele grondstoffen af te komen. Puur zodat we niet meer afhankelijk zijn van onder andere Rusland, en dan helpt ons dat ook in ons duurzaamheidsstreven. Ik vind het typisch Nederlands om - praktisch als wij zijn - op die manier van de nood een deugd te maken. Met een aantal samenwerkende Amersfoortse ondernemers zijn wij al eerder gestart en verwachten we voor het eind van dit jaar het eerste waterstoftankstation met snellaadplein te openen op de Wieken in Amersfoort. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe auto of bedrijfswagen? Misschien is een emissie vrij voertuig dan wel geschikt in jouw situatie!

Hopelijk komt er snel een einde aan de oorlog in de Oekraïne, kunnen de Oekraïners beginnen aan de her- en opbouw van hun land en kunnen wij ons eindelijk weer focussen op enthousiast ondernemen! Succes allemaal!

Oh ja, ik geeft het XL Potlood trouwens door aan Marco Hogenkamp.

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #32: Gerard Spoor - Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur

Automotive