CONTENT XL-POTLOOD #23: RICK ASSEN - EMPLYZ

Amersfoort, woensdag 11 januari 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Rick Assen van Emplyz!

Als eerste Content-schrijver na de jaarwisseling start ik met u allen al het goeds voor het nieuwe jaar te wensen. En dan bedoel ik “goeds” in de breedste zin van het woord. Goed thuis met uw dierbaren, goed in gezondheid, goed in zaken en vooral ook goed in relatie tot anderen.

Zelf geloof ik erg in: “Wie goed doet, goed ontmoet”. Al wordt mijn geloof wel danig getart de laatste tijd. De laatste ondernemers jaren overschaduwd door Covid-19 en de daarop genomen maatregelen door onze regering heeft zijn sporen achtergelaten. Mensen worden harder naar elkaar en veroordelen elkaar om het minste of geringste.

Nu snap ik wel dat ik niet in één column de wereld verbeter in januari 2022. Toch blijf ik overtuigt van als je zelf goede dingen, met goede intenties doet, de zaken ook goed terugkomen.

Kijk nu naar de krapte op de arbeidsmarkt. Veel ondernemers kunnen amper ondernemen door een tekort aan goed personeel voor hun business. De recruitmentbureaus schieten weer uit de grond, enorme budgetten worden tegen werving aangegooid en de nadruk ligt op mensen binnen halen. Voor sommige branches, die nu door de zoveelste lockdown geraakt zijn zal dit niet de eerste kopzorg zijn, maar misschien zou men de aandacht niet op werven maar op het huidige personeel moeten vestigen. Kijk eens met wie je het al goed doet, met wie je de strijd al eerder glorieus hebt gewonnen en koester die mensen. En nee dat hoeft niet alleen met hoge(re) beloningen. Aandacht, een complimentje, een fijne werkomgeving, vrijheid in werk, doet wonderen. Als je “goed doet” naar je medewerkers gaat die PR nog veel harder. Waarom is het zo fijn om voor jou te werken? Wie kan dat beter vertellen dan jullie eigen medewerkers? Zij die het naar de zin hebben in hun werk dragen dat, soms zelf ongewild, uit. De eventuele werving met behulp van deze ambassadeurs zal je altijd helpen.

In mijn business wordt altijd gezegd personeel is de belangrijkste waarde voor jouw bedrijf. De Human Resource. Als je die vertroeteld, in zijn waarde laat, coacht op de pluspunten en helpt bij de mindere kanten, dan heb je misschien wel goud in handen. Maar de harde werkelijkheid is op dit moment anders. Vele ondernemers zuchten de lockdowns door, kijken hoe zij samen met hun medewerkers het bedrijf draaiende kunnen houden of moeten ingrijpen en zelfs een paar collega’s ontslaan. Ook daar moet je weer naar de goede dingen kijken. Wie doet wat goed? Waar zijn wij goed in? Focus op die goede dingen. Maak keuzes tussen goed en minder goed. En soms ook tussen sluiten of doorgaan, blijven of ontslag, maar blijf kijken naar waar je goed en succesvol in bent.

Bij dat “goed doen” naar jouw mensen, het goed regelen van de personeelszaken binnen jouw bedrijf; de eerder genoemde arbeidsvoorwaarden, middelen, werksfeer, hele bedrijfscultuur, daar kan Emplyz jou als ondernemer ontzorgen. Helpen bij wat jij niet wil, niet kan of geen tijd voor hebt of maakt. Maatwerk voor jouw organisatie, zodat jij/jullie “goed kunnen doen” en uiteindelijk ook weer “goed gaan ontmoeten”.

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #23: RICK ASSEN - EMPLYZ

Zakelijke Dienstverlening