Anita van den Berg nieuwe regiodirecteur Warmtebedrijf Amersfoort

Amersfoort, woensdag 16 november 2022

Anita van den Berg wordt de nieuwe regiodirecteur van Warmtebedrijf Amersfoort. Zij volgt Edwin Dalenoord op, die sinds 2015 betrokken is bij het bedrijf. Samen met directeur Valentijn Kleijnen en het team van Warmtebedrijf Amersfoort gaat Anita zich richten op het verder verduurzamen van Amersfoort (en de regio Eemland!).

Fotografie credits: René van den Brug Fotografie

Anita is al jaren actief in de energietransitie, en ziet samenwerking tussen private en publieke partijen als een belangrijke weg naar de klimaatneutrale samenleving. Met die samenwerking heeft zij veel ervaring. Zo werkte ze eerder al samen met corporaties, gemeenten, waterschappen en ondernemers. Anita licht toe: “Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan in mijn geliefde stad Amersfoort, met misschien wel het mooiste warmtebedrijf dat ik ken. Ik ben onder de indruk wat Warmtebedrijf Amersfoort de afgelopen jaren heeft gerealiseerd en heeft bijgedragen aan de energietransitie. Mijn achtergrond ligt namelijk in het verduurzamen van de gebouwde omgeving en het faciliteren van bedrijven en sectoren. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt in de bouw, de vastgoed-onderhoudssector en de installatiesector. Met die kennis en ervaring wil ik van duurzame betekenis zijn voor bedrijven, inwoners en andere gebouweigenaren- en huurders in Amersfoort en omgeving. Ik wil met hen en de gemeente Amersfoort de energietransitie laten slagen.”

Samen met Valentijn Kleijnen aan het roer van het Warmtebedrijf

Directeur Valentijn Kleijnen ziet in Van den Berg een goede opvolger van Edwin: “Anita heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met het versnellen en opschalen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zij weet namelijk wat er nodig is om de energietransitie te laten slagen. Daarbij heeft Anita vele jaren ervaring met het doorontwikkelen van organisaties. Ze is een echte doorpakker. Met Anita kunnen we de ontwikkeling van slimme en groene warmtenetten verder versnellen en opschalen, in Amersfoort en regio Eemland. Dat is nodig om de klimaatdoelen te halen.” Samen met Valentijn gaat Anita zich ook richten op een breder speelveld dan alleen Amersfoort, want ook de regio Eemland wil verduurzamen. Daarbij is het succes van Warmtebedrijf Amersfoort en het overkoepelende platform Energie voor Elkaar niet onopgemerkt gebleven. Kortom: genoeg te doen!

Edwin Dalenoord draagt het stokje over

Scheidend directeur Edwin Dalenoord heeft jarenlang aan het roer van Warmtebedrijf Amersfoort gestaan. Zo zegt hij erover: “Ik heb mij jarenlang met hart en ziel ingezet om Amersfoort te verduurzamen en de energietransitie te versnellen. En dat werpt nu zijn vruchten af, want Warmtebedrijf Amersfoort is van een klein warmtenet uitgegroeid tot een stadsbreed warmtenet. Daar ben ik echt trots op. Daarom is het voor mij tijd om het stokje over te dragen, want het opzetten uitbouwen van duurzame initiatieven is mijn passie – en dat is wat ik bij Warmtebedrijf Amersfoort heb gedaan. Ik blijf zeker betrokken bij de verduurzaming van Nederland, maar nu met een nieuwe uitdaging! Bovendien komt Anita komt ook op een mooi moment binnen. Zo gaat er de komende jaren genoeg moois gebeuren in Amersfoort! Denk aan de uitbreiding van het warmtenet en de ontwikkeling van warmtebronnen zoals aquathermie en aardwarmte. Hiermee wordt verduurzaming echt tastbaar.”

Nieuws

Anita van den Berg nieuwe regiodirecteur Warmtebedrijf Amersfoort

Bouw & Maakindustrie