Saturday Content Interview – Luuk Roovers | Vicus eBusiness Solutions

Amersfoort, zaterdag 3 december 2022

Goedemorgen! We luiden de decembermaand in met niemand minder dan Luuk Roovers van Vicus eBusiness Solutions. Luuk is dol op de natuur en voor een uniek natuurfenomeen mag je hem dan ook wakker maken. De mooiste dag van zijn leven is zijn eigen geboorte: ‘Niet dat ik die heel bewust heb meegemaakt, maar een mooier en grootser moment kan er wat mij betreft niet zijn.’ Luuk zit heerlijk in het jaar 2022 en kan erg genieten van het uitzicht bij Restaurant ’t Hoogt in zijn woonplaats Soest. Op de vraag met wie hij weleens een dagje zou willen ruilen had Luuk een wel heel slim idee: ‘Met Elan Musk en ik zou dan als eerste Vicus bellen en aanbieden om wat van de allerbeste ontwikkelaars van Twitter over te nemen!’

Goedemorgen Luuk, de eerste vraag op zaterdagochtend: waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
‘Voor een uniek natuurfenomeen! Een sterrenregen, supermaan, zeevonk of lichtzuilen. Dat vind ik prachtig. Helaas zijn de meeste bezienswaardigheden in de natuur bij daglicht toch wel het mooist.’

Wat maakt jouw bedrijf zo mooi?
‘Alweer bijna 20 jaar ben ik ondernemer en helpen we andere ondernemers om hun marketing, verkoop en serviceproces te verbeteren. Dit doen we met Magento Webshops, WordPress websites en Vtiger CRM-systemen. Het is altijd weer fantastisch om te zien dat het rendement bij klanten echt verbeterd als ze volgens ons proces gaan werken. Dat maakt ons en onze klanten erg blij!’

Welke uitdaging ga je als ondernemer momenteel te lijf?
‘We hebben nog steeds te maken met een groeiende vraag naar shops en CRM-systemen. Net als vele collega’s hebben ook wij te maken met het stijgende probleem om deze vraag met menscapaciteit in te vullen. We mikken momenteel dus meer op standaard oplossingen en minder maatwerk. We breiden onze capaciteit nu uit door steeds meer samen te werken met open source communities van over de hele wereld.’

Als je kon tijdreizen, naar welk jaar zou je terug gaan?
‘Nou, eigenlijk zit ik wel prima in dit jaar. Ik zou dus 2022 zeggen. Maar eerlijk gezegd kijk ik niet vaak terug, wat gedaan is, is gedaan.’

Wat was tot nu toe de mooiste dag van je leven?
‘Dat is eigenlijk de dag dat ik geboren ben haha. Niet dat ik die heel bewust heb meegemaakt, maar een mooier en grootser moment kan er wat mij betreft niet zijn. Nieuw leven! En daar was ik!’

Wat is je favoriete plek in de regio?
‘Ik woon in Soest en ik kan na een heerlijke wandeling over het oude vliegveld bij Soesterberg, erg genieten van het uitzicht bij Restaurant ’t Hoogt.’

Waar maak jij je weleens kwaad om?
‘Als mensen liegen! Of, als ze kwaad spreken over anderen terwijl die er niet bij zijn.’

Welke spreuk zou er op een tegeltje boven jouw bed kunnen hangen?
‘Een probleem is pas een probleem als het er is.’

Zou je liever een superheld zijn of de beste kok ter wereld?
‘Lastig, want de beste kok ter wereld is voor mij eigenlijk ook een superheld. Ik hou erg van koken en lekker eten. We zijn in ons gezin overgestapt op meer plantaardige voeding en we zijn ook glutenvrij gaan eten. Het is een heerlijke uitdaging om lekkere gerechten te maken met andere samenstellingen, dus dan kies ik toch maar voor de beste kok.’

Met welke ondernemer zou je wel eens een dagje willen ruilen?
‘Met Elan Musk en ik zou dan als eerste Vicus bellen en aanbieden om wat van de allerbeste ontwikkelaars van Twitter over te nemen!’