CONTENT XL-POTLOOD #14: MIRANDA BENSING - DE TAALTRAINER

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend.

Deze week is het XL-Content-potlood terecht gekomen bij Miranda Bensing van De Taaltrainer.

Potlood
Stefan Alink van NL Investeert: bedankt voor het doorgeven van het potlood! Ik vind het heel leuk om het ‘stokje’ van je over te nemen. En ik geef hem zelf volgende week met veel plezier door aan Malon Hamoun van Ludejo. Ludejo doet vertalingen en meertalige contentcreatie. De link met De Taaltrainer ligt voor de hand: zij zijn net als wij dagelijks bezig met succesvol internationaal communiceren. En dat vanuit ons mooie stadje Amersfoort!

Lokaal
Content kwam wat mij betreft als geroepen. Toen Danny Rietveld het plan kwam toelichten, was ik direct enthousiast. Midden in het ‘Corona tijdperk’, waarin letterlijke afstand het thema was, een lokaal initiatief starten dat ondernemers en inwoners dichter bij elkaar brengt. Goed idee!

We doen zelf al jaren zoveel mogelijk lokaal zaken. Wat is er nou leuker dan dat je koffiebonen met de bakfiets gebracht worden en je uitwisbare schrijfblokken met fietskoeriers? Dat de BHV-trainer lopend naar ons kantoor komt en dat de whiteboards en belettering door een Amersfoorts reclamebureau ontworpen en geplakt zijn?

We kijken vanuit ons kantoor uit op de haven van Amersfoort en onze waterburen hebben een prachtige B&B boot waar we onze cursisten naar doorverwijzen als ze na een lange trainingsdag niet meer willen reizen.

Met het netwerk van Content zullen we niet snel meer buiten Amersfoort terecht komen als we nieuwe leveranciers zoeken.

Internationaal
Onze klanten en trainers zitten door het hele land en soms zelfs erbuiten, dus de bedrijfsactiviteiten zijn alles behalve lokaal.

De Taaltrainer is een taleninstituut voor de zakelijke markt. Vanuit ons kantoor in Amersfoort organiseren we sinds 2010 online en incompany taaltrainingen voor het bedrijfsleven en de overheid. We doen dit met ruim 70 native speakers die trainen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en nog 15 andere handelstalen.

Naast ‘vreemde’ talen zijn Nederlands voor anderstaligen (NT2) en Nederlands voor Nederlandstaligen (NT1) enorm in opkomst de laatste jaren.

Veiling
Voor de Keistad Veilingen hebben we 1 x deelname aan een workshop Correct Zakelijk Schrijven ter beschikking gesteld. Is Nederlands je moedertaal en wil je makkelijker, correcter en effectiever leren schrijven? Sla je slag via https://www.contentamersfoort.nl/veilingen en steun daarmee een aantal mooie goede doelen in en rond Amersfoort.

De wereld aan je voeten
Met trainers en cursisten uit alle windstreken waren we al internationaal georiënteerd, en sinds Corona is dat alleen maar meer geworden. Online (samen)werken en trainen heeft ons veel gebracht: zo werken we weer samen met trainers die naar het buitenland verhuisd waren, we trainen cursisten uit 4 landen tegelijk in één groep, en we hebben een online, tijdonafhankelijk programma opgezet voor 40 cruiseschipmedewerkers die in 8 verschillende tijdzones aan het werk waren.


Ik vind het heel waardevol dat we in korte tijd zoveel nieuwe, flexibele manieren van werken ontdekt en omarmd hebben. Tegelijkertijd geniet ik er enorm van dat we elkaar weer meer kunnen ontmoeten en inspireren. Uiteindelijk ontstaan chemie en goede ideeën toch meestal in fysieke nabijheid.