CONTENT XL-POTLOOD #13: STEFAN ALINK - NLINVESTEERT

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend.

Deze week is het XL-Content-potlood terecht gekomen bij Stefan Alink van NLinvesteert. 

Regel zakelijke financiering bij ondernemers in de buurt
Of je er nu woont of werkt (of allebei), in Amersfoort is het goed toeven. De centrale ligging, fantastische bereikbaarheid en de vele netwerkclubs maken de stad ook een prima plek om te ondernemen. Zelf loop ik al wat jaren mee in het Amersfoortse mkb en het valt me op dat iedereen elkaar kent … en elkaar ook regelmatig de zakelijke bal toespeelt. Content Amersfoort is daar een mooie afgeleide van en heeft via dit platform gezamenlijk zakendoen nog laagdrempeliger gemaakt.

Business laagdrempelig maken en partijen bij elkaar brengen, is in wezen ook wat NLInvesteert doet. Maar dan op het gebied van financieringen. Wij zijn een landelijke organisatie, stevig geworteld in de regio’s waarin we werken. Zelf richt ik me specifiek op Amersfoort en omgeving. Wij weten wat er speelt in de wereld van ondernemers hier, zijn actief in de stad en proberen overal bij te zijn waar het Amersfoortse mkb is. Ik geloof er heel erg in dat je financiering van ondernemers in de eigen regio moet kunnen regelen, evenals de vorming van een regionaal netwerk van investeerders.

Afnemende overheidssteun
Maar wat als je vanwege de afnemende overheidssteun het hoofd amper boven water kunt houden? Als je nu echt nog even niet weet hoe je de uitgestelde betaling van belastingen ooit kunt voldoen? Als ondernemer probeer je desondanks zoveel mogelijk vooruit te kijken en zou je graag willen investeren in je bedrijf. De betalingsregelingen die je wellicht hebt getroffen, verkleinen echter je financieringsmogelijkheden bij traditionele (bancaire) partijen. Financiering van ondernemers in de eigen regio regelen … hoe dan?

Wat kan wél?
Laten we om te beginnen eens ophouden met kijken naar wat níet kan. Want er kan vaak meer dan je denkt en daar kijken wíj vooral naar. Eerst maken we een analyse van jouw bedrijf, van de toekomstplannen en wat er voor nodig is om deze plannen te realiseren. Vervolgens bekijken we welke partijen de plannen het beste kunnen invullen. Dat kan een traditionele bank zijn, maar ook een alternatieve financier… of beide. Wij hebben een grote groep particuliere investeerders achter ons staan, die ook bereid zijn de meer risicovolle leningen te verstrekken. Vaak in cofinanciering (anders gezegd: stapelfinanciering) met een bank of een alternatieve professionele financier, waar het lage risicodeel bij wordt ondergebracht. En dan zie je dat jouw toekomstplannen voor de onderneming ineens wél uitvoerbaar zijn. Ons uitgangspunt ben jij, de ondernemer. Voor jou gaan wij aan de slag en opereren daarin volledig onafhankelijk van welke financier dan ook.

Samen kunnen we veel meer
Bovendien -en daarom spreekt Content Amersfoort ons zo aan- maken we gebruik van wat er al is in Amersfoort en omgeving: overheden, maar ook investeringsclubs, accountants, adviesbureaus, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, kredietunies, private equity, noem maar op. Ieder voor zich doet al goed werk, maar samen kunnen we nog veel meer. Partijen verbinden en een professioneel netwerk en platform bieden: daar gaan we voor. Om ondernemend Amersfoort verder te versterken. “Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen” is verkozen tot nieuwe slogan van onze stad en omgeving. Een slogan die ik vanuit ondernemersperspectief van harte onderschrijf!