Spring Γ  la Carte | Amarins Bronsema - AmarinsB

Amersfoort, donderdag 25 april 2024

Amarins Bronsema (13) schreef zich als 10-jarige in bij de Kamer van Koophandel

β€˜π‘°π’Œ π’˜π’Šπ’π’…π’† π’ˆπ’†π’π’… π’—π’†π’“π’…π’Šπ’†π’π’†π’ 𝒆𝒏 π’˜π’‚π’” π’π’π’ˆ 𝒕𝒆 π’‹π’π’π’ˆ 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒆𝒆𝒏 π’ƒπ’Šπ’‹π’ƒπ’‚π’‚π’π’•π’‹π’† π’ƒπ’Šπ’‹ 𝒅𝒆 π‘¨π’‘π’‘π’Šπ’†β€¦β€™

Speciaal voor de Spring Γ  la Carte – die we vanwege de lente associΓ«ren met groei en bloei – organiseerden we een zoektocht naar de jongste ondernemer van Amersfoort. En die hebben we gevonden: Amarins Bronsema, 13 jaar, eigenaresse van AmarinsB, schreef zich op 10-jarige leeftijd in bij de KvK. Wauw! Inmiddels is ze bijna 3 jaar onderneemster en droomt ze van veel meer: β€œIk zou graag een mooie showroom willen openen na de afronding van mijn mbo-opleiding.”

Hoi Amarins, Wat enorm tof dat je al op 13-jarige leeftijd ondernemer bent! We zijn heel benieuwd: hoe ziet jouw werkweek eruit?
β€œToen ik begon met ondernemen verrichte ik iedere dag na school werkzaamheden voor mijn bedrijf, maar kwam ik al snel in de knoop met mijn huiswerk. Mijn ouders hebben toen bepaald dat ik de bestellingen alleen nog in de weekenden mag maken. Ik ben dus vooral op zaterdag en zondag druk met mijn bedrijf, naast de leuke dingen van het weekend. Doordeweeks doe ik alleen nog de gesprekken rond om de aanvragen voor bedrijfskleding. Dat moet wel omdat bedrijven in het weekend meestal dicht zijn.”

Kun je ons vertellen hoe, wanneer en waarom je bent begonnen met Amarins B? 
β€œIk wilde centjes verdienen en ik vond mijn zakgeld te weinig. Onderhandelingen met mijn vader over verhoging waren vaak tevergeefs… Mijn ouders en zus zijn allemaal zzp’ers en aangezien ik nog te jong was voor een bijbaantje bij de Appie, of in de horeca, dacht ik: β€˜Dan ga ik ook voor mezelf beginnen!’ Van mijn ouders moest ik eerst een ondernemingsplan maken met goede ideeΓ«n en dat hebben we besproken. Daarna heb ik mijzelf op 16 juli 2021 officieel ingeschreven bij de KvK. Ik was toen 10 jaar.”

Wauw. En waarom op zo’n jonge leeftijd?
β€œDe drang om leuke dingen te doen waarmee ik centjes kan verdienen zat er al vrij vroeg in gebakken. Zoals ik aangaf was ik nog te jong voor een bijbaantje. Zelf maakte ik vaak genoeg armbandjes en als hobby had ik ook een eigen plotter. Daardoor kon ik ook al vrij snel eigen kleding maken. Her en der verkocht ik een armbandje en de vraag naar kleding kwam ook steeds meer. Ik merkte dat ik ermee door wilde en als zzp'er kan ik simpelweg mijn creativiteit en kwaliteiten hierin kwijt. En om eerlijk te zijn: school is niet echt mijn ding. Haha.”

β€œπ‘°π’Œ 𝒔𝒑𝒂𝒓 𝒗𝒆𝒆𝒍 π’Žπ’†π’• 𝒆𝒆𝒏 14-π’‹π’‚π’“π’Šπ’ˆπ’† π’—π’“π’Šπ’†π’π’…π’Šπ’. π’π’Šπ’‹ π’Šπ’” π’π’π’Œ π’π’π’…π’†π’“π’π’†π’†π’Žπ’”π’•π’†π’“.”

Content is een ondernemersplatform waar we met elkaar sparren. Met wie doe jij dat? 
β€œLeuke vraag, want ik spar veel – naast mijn ouders en zus – met een vriendin. Zij is 14 en maakt kaarsen. Pas geleden hebben we nog samen zitten brainstormen over social media. En we doen handel voor elkaar als dat kan. Ik heb haar visitekaartjes gemaakt.”

Over vriendinnetjes gesproken. Heb je wel de tijd om – net als de meeste kinderen van jouw leeftijd – lekker buiten te spelen? 
β€œJazeker! Ik had een eigen verzorgingspaard, maar die heb ik helaas niet meer. Daarom ga ik nog regelmatig met een vriendin mee. En ik ga ook 2 of 3 keer per week met mijn vader mee naar de sportschool.”

Dan eventjes concreet: wat doet jouw bedrijf AmarinsB? 
β€œAmarinsB is een drukkerij voor gepersonaliseerde kleding, bedrijfskleding, relatiegeschenken, cadeaus en offline communicatie. Drie kernwoorden voor mijn dienstverlening: persoonlijk, professioneel en perfect!”

Als we even lekker lokaal mogen blijven. Heb je al eens iets voor een Amersfoorts bedrijf mogen maken? β€œZeker weten! Bijvoorbeeld voor Jeroen de Roon van Daaf. Zij zitten op de Isselt en voor hen mocht ik shirts ontwerpen en bedrukken. Plus een baby rompertje die ze weggeven als relatiegeschenk. Erg leuk. Ook heb ik de Amersfoortse skyline getekend. Die kun je terugvinden op mijn website.”
β€œπ‘΄π’Šπ’‹π’ 𝒗𝒂𝒅𝒆𝒓 π’Šπ’” π’Žπ’Šπ’‹π’ π’‡π’Šπ’π’‚π’π’„π’ŠΓ«π’π’† 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒏𝒆𝒓 π’Šπ’ π’„π’“π’Šπ’Žπ’†!”


Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt? En het minst leuke? β€œIn 2022 ben ik genomineerd als zzp’er van het jaar, bij de FOTY-Awards. Ik zat bij de laatste 3 finalisten in de categorie starters. Dat was echt een hele leuke ervaring. Daar tegenover staat als minste ervaring dat ik een heel leuk ontwerp voor een trui had gemaakt en een hobbyist heeft toen mijn idee gestolen. Hij is truien gaan verkopen, bij het plaatselijke tankstation, met mijn ontwerp erop.”

Wat wil je uiteindelijk bereiken?
β€œUiteindelijk zou ik graag een bedrijfsruimte willen hebben met eigen showroom. Dat zou bijdragen aan een professionele uitstraling in plaats van dat AmarinsB Collection overkomt als een DIY (Do It Yourself, red.) project. Ik heb namelijk gewoon een serieus bedrijf!  Door investeringen heb ik nu bijna alle druktechnieken zelf in huis, ook de dure: DTF, borduren, sublimatie etc. Die showroom is een wens, maar anderzijds is het extra persoonlijk als je bij mij thuis kunt komen passen of dat ik de pasmodellen persoonlijk bij je kom afleveren.”

β€˜π‘Άπ’‘ π’›π’π’π’…π’‚π’ˆπ’Žπ’π’“π’ˆπ’†π’ – π’•π’Šπ’‹π’…π’†π’π’” 𝒅𝒆 𝒃𝒓𝒖𝒏𝒄𝒉 – 𝒉𝒆𝒃𝒃𝒆𝒏  π’˜π’†   π’‘π’†π’“π’”π’π’π’†π’†π’π’”π’π’—π’†π’“π’π’†π’ˆ.’

Ondernemerschap bevat vele facetten. Denk aan de financiΓ«le kant, sales, hr maar ook social media vandaag de dag is enorm belangrijk. Doe je alles zelf? En waar ben je goed in?
β€œDit vind ik echt een leuke vraag! Ik ben zzp’er, maar zonder hulp van mijn ouders en zus was ik nooit zo succesvol geweest. Mijn moeder doet de financiΓ«le administratie en inkoop. Zij is ook grafisch vormgever. Alle bestanden worden door haar gekeurd en waar nodig aangepast. Zij doet ook de klantenservice in de ochtenden. De productie doe ik helemaal zelf. Bij hele grote bestellingen word ik geholpen door mijn ouders en zus. Ook als ik met een stand op een beurs sta gaan mijn ouders mee. Op zondagmorgen hebben we bij de brunch ook β€˜personeelsoverleg’. Dan bespreken we vaak mijn nieuwe ideeΓ«n en gaan we kijken of ze haalbaar zijn. Mijn vader is mijn financiΓ«le partner in crime. Bij hem heb ik, bij de start van mijn bedrijf, een lening gekregen zodat ik meteen professioneel kon beginnen.”

Kun je het ondernemerschap combineren met school?
β€œEerlijk gezegd: het liefst zou ik meer tijd in mijn bedrijf willen steken. Mijn bedrijf vind ik gewoon veel interessanter en leuker, maar ik weet dat school ook belangrijk is. Mijn ouders houden de combinatie met school goed in de gaten. Zij vinden het belangrijk dat ik genoeg tijd aan mijn school besteed en ook voor ontspanning en vrienden.”

β€œπ‘΄π’Šπ’‹π’ 𝒐𝒖𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒉𝒐𝒖𝒅𝒆𝒏 𝒅𝒆 π’„π’π’Žπ’ƒπ’Šπ’π’‚π’•π’Šπ’† π’Žπ’†π’• 𝒔𝒄𝒉𝒐𝒐𝒍 π’ˆπ’π’†π’… π’Šπ’ 𝒅𝒆 π’ˆπ’‚π’•π’†π’.”

Als we vooruitblikken naar het jaar 2029. Waar sta je dan?
β€œOver 5 jaar hoop ik naar het eindexamenjaar van het mbo te gaan. Welke opleiding weet ik nog niet. Wat betreft mijn bedrijf hoop ik er aan toe te zijn om, na het afronden van mijn mbo, die showroom werkelijkheid te kunnen laten worden!”

Tot slot: heb je een tip voor jonge collega-ondernemers die ook op jonge leeftijd willen starten?
β€œFocus je op de tevreden klanten en ook op je eigen kwaliteit, kijk niet te veel naar de concurrent en laat je ook niet opjagen, omdat andere mensen jouw ideeΓ«n stelen. Dat gebeurt gewoon, ook al is dat niet leuk. Zorg dat je een goed plan schrijft voordat je begint en praat regelmatig met iemand die verstand heeft van ondernemen. Laat je adviseren, maar neem wel zΓ©lf de juiste beslissingen.”

AmarinsB Collection
Zevenhuizerstraat 96
3828 BG Hoogland
Telefoon 06  β€“  27 26 20 95
E-mail: info@amarinsb.nl
website: www.amarinsb.nl

Nieuws

Spring Γ  la Carte | Amarins Bronsema - AmarinsB

Fashion & Styling
Retail